Wifi kamere - nastavitve za na splet

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 24 Nov 2020, 23:28

Da ne zasedam sorodno temo odpiram novo.
Bilo je nekoč (prvi link).
Da se pa se to ponovi, kot je npr. v drugem linku. je cilj.

https://www.hribi.net/spletna_kamera/doblicka_gora/1734
https://www.hribi.net/spletna_kamera/do ... _gori/1766

Kolega ima zakupljen strežnik, do katerega imam tudi jaz dostp (FTP).
Takrat je delovala ena Wifi kamera na modem od A1. To mi je eden porihtal a sedaj več nima časa za to.
Torej na modemu moram odpret port (če se ne motim) za povezavo iz snemalnika (wifi) na modem. In kako naprej, da nekako sliko prenesem na strežnik?
Priponke
IMG_1979.JPG
IMG_1980.JPG
IMG_1981.JPG
IMG_1982.JPG
IMG_1983.JPG
IMG_1984.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 25 Nov 2020, 12:23

Nimaš kje v kameri opcije (S)FTP upload ?
Bo tako bolj varno(še posebej če za kamero narediš ločenega sFTP userja) in najbolj preprosto za nastavit.
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 25 Nov 2020, 12:37

Preveri. če lahko vidiš live stream iz kamere v lokalni mreži. Preveri dokumentacijo za kamero.

Jaz imam v lokalni mreži kamere, iz katerih poberem sliko in jo prenesem na web strežnik: kamer->RTSP->ffmpg->ftp->web server

cron vsako minuto požene bash skripto:

Koda: Izberi vse
sudo ffmpeg -rtsp_transport tcp -r 0.1 -i rtsp://username:password@IP.lokalne.kame.re:554/live.sdp -vframes 1 -r 0.5 /home/nas/cam/jn75ps/ipcam.jpg -y
sudo ncftpput -u usernme@ftp.nekje -p password ftp.nekje / /home/nas/cam/jn75ps/ipcam.jpg


Če tisti link "rtsp://username:password@IP.lokalne.kame.re:554/live.sdp" lahko tako zgeneriraš, da boš videl v VLC playerju stream kamere, lahko narediš tako. Lahko pa tudi potem odpreš stream port kamere in na strežniku "vlečeš" sliko direkt iz kamere. Meni je tudi todelalo, samo sem zaradi varnosti raje naredil tako, da se iz lokalne mreže prenaša na zunanji strežnik preko ftp.


Na tulifonu imam potem VXG https://videoexpertsgroup.com/mobile/ kjer imam zbrane vse stream-e. Ko se prek VPN povežem domov, lahko vidim v živo vse kamere od koderkoli.
Priponke
Screenshot_20201125-124126.jpg
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 12226
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1748 krat
Prejel zahvalo: 4598 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 200

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Nov 2020, 15:39

miharix je napisal/-a:Nimaš kje v kameri opcije (S)FTP upload ?
Bo tako bolj varno(še posebej če za kamero narediš ločenega sFTP userja) in najbolj preprosto za nastavit.


FTP ne najdem. Mogoče tisto na predzadnji sliki (IP naslov strežnika) ?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 25 Nov 2020, 15:56

A niso to slike za nastavljanje tvojega modema?
Mislil sem nastavitve v sami kameri.
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 25 Nov 2020, 23:02

miharix je napisal/-a:A niso to slike za nastavljanje tvojega modema?
Mislil sem nastavitve v sami kameri.


Te slike so iz snemalnika, ki ni povezan na modem oz. na računalnik (še). Na snemalnik se priklopi monitor in sliko vidim. Naprej pa ?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 26 Nov 2020, 04:46

Katera naprava je to?

Pod "registriraj", vnesi IP tvojega računalnika. Na računalniku začasno izklopi požarni zid. Zaženi wireshark in poglej(zelo bo izstopajo) če IP snemalnika pošilja goro podatkov.
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 26 Nov 2020, 07:06

Po mojih izkušnjah najprej zamenjaj slovenščino z angleščino. Prevodi so ponekje tako butasti, da nimaš pojma, zakaj gre. :_banghead Ne vem, kdo jim to prevaja, glede na (večkrat) videno pa po moje nek kitajc, ki je letel preko Slovenije in zdaj kar misli, da zna slovensko...

Če imaš kamere (preko wifija) že povezane na snemalnik zdaj snemalnik žično poveži na tvoj router (saj ima fizično LAN kartico, kajne?), mu dodeli statični IP iz ranga tvojega routerja(vpiši v NVR) in zadeva bo dosegljiva v tvojem lokalnem omrežju na tem IPju. Pozor! Večina snemalnikov podpira samo Internet Explorer (zaradi flash vtičnika).
Če želiš to videti izven tvojega omrežja sta dve poti: ali kitajski oblak (imou): tam se moraš registrirat itd... ali pa DDNS (recimo noip.com jih ima zastonj).

Ja, v router moraš vpisati port forwarding : poglej, na katerem portu dela NVR in tistega pripišeš IPju snemalnika (po moje da je to v jezičku TCPIP, če ga razširiš dol). V primeru uporabe oblaka nisem prepričan, če je port forwarding potreben - v nekaterih primerih ni, ampak v večini pa je (saj vidiš, ali dela ali ne...).

Moj nasvet: raje uporabi DDNS. Nimaš kitajcev vmes... seveda moraš v tem primeru v snemalniku na jezičku DDNS (če ga ima) vpisati podatke od no-ip-ja, da redno osvežuje tvoj dinamični IP. Lahko pa to storiš v tudi routerju, če podpira to. Obstaja tudi WIN aplikacija, pa za MAC... karkoli, ampak nekje na eni napravi mora teči program, ki sporoča tvoj IP, pa nima veze kje. Potem dostopaš do snemalnika nekako takole: (primer:) http://s53al.ddns.net:100 (100 je port snemalnika).

Uh, preveč sem napisal...se boš izgubil... :_CR
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 26 Nov 2020, 12:54

Uff. Hvala za nasvete. Poročam kako bo, upam, da še letos.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 29 Nov 2020, 20:51

Nekaj sem končno začel. Telefon mi zazna wifi snemalnika in piše, da je povezan. Ko grem pa v aplikacijo gDMSS Plus mi pa zahteva geslo od wifi-ja.
Ga vtipkam, čakam 120 sec. in mi ipiše, da se ne more povezat. Se pravi snemalnik-telefon, brez modema. A gre sploh ta kombinacija skupaj?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 29 Nov 2020, 21:06

Ne poznam natanko nvr-jev z wifijem, ampak se mi zdi, da tako ne bo šlo. Wifi snemalnika je po moje namenjen samo kameram in je ločen od “prave” mreže, in sicer zato, da noben ne more preko tega wifija vdreti v tvojo lokalno mrežo. Nvr moraš po moje s kablom povezat na tvoj router - s tem bo nvr dobil en interni IP v rangu tvoje domače mreže. Potem se moraš povezat s snemalnikom na ta IP, ne pa v nvr-jev wifi. Za dostop do nvr-ja imaš username/password. S tem se priklopiš na nvr (z aplikacijo). Za začetek to delaj interno, v sklopu tvoje mreže. Ko bo to delalo pa boš šel naprej in odprl nvr v svet.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 30 Nov 2020, 23:24

Počasi lezem... Kaj moram v modemu izbrat za porte, da bo pravilno. TCP je enak na eni strani 37777, na drugi strani UTP pa 37778?
Me pa vpraša, da moram nekaj od tistega označit, kar je na sredini?
Priponke
neimenovana.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 01 Dec 2020, 07:48

Protokol je na obeh straneh enak
Edino port na zunaj lahko spremeniš, če ti ga operater blokira, le pol rabis tudi odjemalcu to nastaviti
Tam zgoraj izberi "custom application"
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 07 Dec 2020, 22:59

Ko ne gre, ne gre, da bi sliko videl v mreži na drugem rač. kličem na digitklik in mi priporoča ta program https://www.imoulife.com/support/download/app
Prej sem imel enega drugega, ampak slike ni, vsaj inštalacija je bila uspešna.
Ta novi mi pa javi eror.
Kje grešim?
Priponke
eror.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 07 Dec 2020, 23:22

Mogoče Win(64bit) aplikacija, ti pa si še na Win(32bit) ?
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 00:18

Win XP (32 bit.) imam. Če mi kdo najde program, ki ga podpira XP dobi nagrado.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 08 Dec 2020, 06:35

VLC? Samo bi pol rabil več vedeti o specifikacijah video streama tvoje kamere
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a javr » 08 Dec 2020, 10:37

S53AL je napisal/-a:Win XP (32 bit.) imam. Če mi kdo najde program, ki ga podpira XP
kakšen program ? Za videti sliko neke XY WIFI-kamere na WinXP ?
Dodaj skico kaj in kako je zdaj povezano in kratek opis na skici kaj deluje in kaj ne; mogoče se bo komu potem kaj posvetilo
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1994
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 187 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 14:08

Iz snemalnika na sam monitor deluje normalno. Tista rumen kabel gre v modem. Iz modema pa na drugi računalnik, kjer bi rad videl sliko enako kot na prvem monitorju.
VLC mi ne zazna nič, originalni program pa izpiše napako.
Priponke
IMG_1989.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a javr » 08 Dec 2020, 15:19

ima snemalnik kakšno tipsko tablico ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1994
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 187 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 16:00

javr je napisal/-a:ima snemalnik kakšno tipsko tablico ?

Kaj to misliš, virtualno tipkovnico :_think
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Dec 2020, 16:36

Si poskusil iti z internet explorerjem na lokalni IP snemalnika? Pazi: snemalnika, ne kamer... ko tisti rumeni kabel priklopiš na router bo snemalnik dobil en lokalni IP. Ob prvem zagonu ti bo explorer ponudil namestitev flash dodatka, ga moraš namestit. In gre samo z IE, ne s chrome, firefox.... samo IE, vsaj iz mojih izkušenj.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 17:28

Ne še. Mogoče brez modema direktno snemalnik na PC?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Dec 2020, 17:38

Huh... v tem primeru bo mogoče treba cross lan kabel, razen če je kartica v PCju tako pametna, da zna sama obrnit kontakte. Pa še to: v tem primeru bi moral v NVRju ročno dodelit en fiksni IP. IP namreč določa router preko DHCP sistema.
Bolj enostavno je, če NVR povežeš na obstoječ router.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a miharix » 08 Dec 2020, 19:20

VLC poizkusi:
Odpri -> Mrežni pretok
udp://IP_snemalnika:37777 (oziroma kateri protokol si rabil nastaviti / kateri port)
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 353 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 20:20

Upam, da je vsaj to vredu? Jutri pa rezerviran dan za ponovne poizkuse.
Priponke
Kamera porti.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Dec 2020, 20:26

Ahh..., verjetno ni. Na drugi strani bi moral bit UDP verjetno :oops:
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Dec 2020, 20:40

Ja, 37778 je UDP, prvi je pa ok.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a javr » 08 Dec 2020, 22:49

S53AL je napisal/-a:
javr je napisal/-a:ima snemalnik kakšno tipsko tablico ?
Kaj to misliš, virtualno tipkovnico :_think
ne; firma in tip naprave.
Win_XP: poskusi s "search tool" iz linka spodaj; možno, da bo našlo IP naslov, ne bo pa pokazalo slike; sliko potem vidiš v "pc monitor".
link
Mogoče bi bilo uporabno tudi tole: https://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1994
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 187 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 09 Dec 2020, 00:55

javr je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:
javr je napisal/-a:ima snemalnik kakšno tipsko tablico ?
Kaj to misliš, virtualno tipkovnico :_think
ne; firma in tip naprave.
Win_XP: poskusi s "search tool" iz linka spodaj; možno, da bo našlo IP naslov, ne bo pa pokazalo slike; sliko potem vidiš v "pc monitor".
link
Mogoče bi bilo uporabno tudi tole: https://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm[/quote]

Iz tega linka se vidi IP snemalnika. Torej preko modema naj bi delovalo. A kje je slika :_think
Model je pa ta
Priponke
IMG_1990.JPG
IMG_1992.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a KBoris » 09 Dec 2020, 08:14

Napačno nastavljen port forwarding, preveri protokole. Zakaj preslikavaš iz porta 37777 na 37778, pa če se ne motim bi moral tukaj biti nastavljen UDP. Naslednja težava je, če si v lokalnem omrežju in ciljaš na svoj javni IP verjtno ne bo delovalo dokler nimaš hairpin NAT-a oziroma zna naprava to sama delat. Če si del LAN-a ciljaj na IP NVR-ja, ki je v LAN-u in če ti to deluje potem poizkušaj dalje. Mobilna aplikacija, ki 100% deluje je GDMSS PLUS.

Žal zaradi pomanjkanja časa razložil bolj telegrafsko, upam, da sem ti dal kak pameten nasvet ;-)
CEH,GNFA, GISCP, CCNP, CCNA, CCNAS, ENSA, JNSA

https://www.linkedin.com/in/boris-krajnc-41309829/
KBoris
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:40
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 18 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Dec 2020, 18:53

Boris, to ni preslikava na 37778. NVR ima pport 37777 TCP, port 37778 pa UDP.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a KBoris » 09 Dec 2020, 22:31

OK, priznam, da ne poznam tega usmerjevalnika ampak ponavadi se piše na tak način:
PORT_FORWARD.png


Vsaj kakšen mesec nazaj sem nastavljal na tak način in deluje ;-)

Je pa potrebno povedati, da je najbolje probat iz WAN (recimo LTE na telefonu) pa potem na javni IP usmerjevalnika.
CEH,GNFA, GISCP, CCNP, CCNA, CCNAS, ENSA, JNSA

https://www.linkedin.com/in/boris-krajnc-41309829/
KBoris
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:40
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 18 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Dec 2020, 01:26

UDP sem včeraj (na desni) spremenil pa ni efekta.
Boris, to pa še nisem sprobal ker ni bilo časa. Potem tvojem TCP ni potreben? Enkrat čez dan sprobam še to tvojo varijanto.
Kako gre pa to z LTE?
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a javr » 10 Dec 2020, 06:55

S53AL je napisal/-a:Model je pa ta
če še zmeraj rabiš nadzorni program za Imou kamero za Win_XP, vprašaj na service.global@imoulife.com
So odzivni. Sicer samo v dveh-treh besedah, a so odzivni.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1994
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 187 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Dec 2020, 14:15

javr je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:Model je pa ta
če še zmeraj rabiš nadzorni program za Imou kamero za Win_XP, vprašaj na service.global@imoulife.com
So odzivni. Sicer samo v dveh-treh besedah, a so odzivni.


Hvala. Bom in poročam.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 12 Dec 2020, 05:16

Evo, res so se odzvali :D
Zdaj jim bom pa še slikce poslal.

------------------------------------------------------------------------------------------
Hello

thank you very much for your patience.
You can now add the device to the recording host normally.
Do you want to add it to the XP 32-bit system now?

Our port currently only supports 37777/80 port to use.
Maybe you can tell us what his error message is through pictures?

Thank you in advance for your help,

imou support

---------------------------------------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Dec 2020, 12:32

S53AL je napisal/-a:Evo, res so se odzvali :D
Zdaj jim bom pa še slikce poslal.
No, super. To je eden izmed dobrih načinov kako stvari izboljšati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 47116
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 10761 krat
Prejel zahvalo: 6029 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 21 Dec 2020, 16:55

Začasno je nekaj rešenega z programom SmartPSS. Bo pa potrebno malo več rama za mojo kišto. Bomo pa sprobali še eno drugo varijanto, ki naj nebi bila tako požrešna. Na telefonu dela preko gDMSS Plus. Porti na modemu so ostali isti, kot sem jih popravil (TCP37777, UDP 37778).
Je pa nekaj nekje spreminjal glede varnosti....,ko bo kaj napredka v svet pa poročam.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 23 Dec 2020, 11:12

Ali je res, da se moj wifi snemalnik ne da povezat brezžično na wifi modem, naprej pa po UTP v računalnik? Po UTP deluje.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 23 Dec 2020, 11:40

Kolikor je meni znano je tako, ja. Namreč, wifi del naj bi bil namenjen izključno wifi kameram, ki je fizično ločen od žične povezave, ki je namenjena povezavi v svet. V bistvu ima NVR dve ločeni omrežji: žično in brezžično.
Tako naj bi bilo zaradi varnosti - da nekdo od zunaj ne more (ajd...) vdreti direktno v omrežje kamer in "prevzeti nadzor" ali gledati tvoje slike.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 23 Dec 2020, 12:48

Ok. Bo šlo pa po kablu, je vse v isti sobi.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 28 Dec 2020, 01:11

Šele zdaj mi je kapnilo. Bom probal čisto po domače napisat/vprašat.
To sedaj imam na drugem rač. in na dveh telefonih. Ali brez povezave to ne gre. Za računalnik mora bit internet, za telefona pa vklopljeni mobilni podatki.
Ko sem izklopil povezavo iz tiste male škatlice (modem še vedno prižgan) slika na drugem rač. in telefonu izgine.
Torej podatki grejo nekam na server. Rekel mi je, da mora še neko kodo spisat, da bo to prišlo na server in v svet...
Ima dostop do mojih kamer? Verjetno, ker sem mu povedal kaj je geslo :_banghead
Preden ga pokličem se priporočam za kakšen nasvet.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a S53AL » 13 Jan 2021, 00:59

Ker mi je en port premalo (da ne pretikam kablov) sem poiskal en ruter ASUS WL-520CG. Včasih je to že delovalo sedaj je pa problem v pozabljivosti.
Iz modema A1 port LAN4 sem pripeljal UTP do Asusa na WAN. Iz LAN1 gre v en rač. in internet deluje normalno. Na LAN2 priklopim snemalnik. Nastavim porte kot na sliki a si jih ne zapomne. Ko shranim mi napiše, da se bo čes 20s resetiral a ne zgodi se nič. Ga izklopim iz štroma, grem v nastavitve portov in najdem prazna polja. Kje grešim :_think
Priponke
IMG_2075.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2226
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 109 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Wifi kamere - nastavitve za na splet

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2021, 06:51

Mislim, da bi Asusu najprej moral prestavit funkcijo iz "router" na "access point". Zdaj ti na obeh škatlicah teče DHCP strežnik, vprašanje je, kako je z IP-ji (da se ne tepejo)....
Drugače pa če ti samo manjka portov je navaden switch dovolj.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4621
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 600 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 124


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost