Hišni ojačevalnik GSM signala

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 12 Jan 2020, 22:34

Ima kdo to doma? Če ja, ali deluje OK?

Namreč v hiši ni povsod dobrega GSM signala. Nekje dobro lovi LTE, drugod komaj E.

Kaj priporočate?
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1829
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a xfce » 12 Jan 2020, 23:00

tilz0R je napisal/-a:Ima kdo to doma? Če ja, ali deluje OK?

Namreč v hiši ni povsod dobrega GSM signala. Nekje dobro lovi LTE, drugod komaj E.

Kaj priporočate?


Sem imel doma, potem so postavili bazno postajo in ga nisem več potreboval.

Mislim, da stvar deluje dobro samo, če v hiši res ni signala. Pri meni je bilo tako, da v hiši, ker ni bilo signala, je stvar delovala. Na oknih pa ni, ker je lovil zunanji signal.

Ne vem pa kako je z novejšimi, mogoče zna ojačanje pokoristiti kot kakšen odboj ali kaj podobnega.. Ne vem, pomojem ni nič kaj dobro, razen če, je v neki garaži, ker sploh ni signala.
Uporabniški avatar
xfce
 
Prispevkov: 816
Pridružen: 14 Feb 2015, 12:38
Kraj: Poljane nad Škofjo loko
Zahvalil se je: 117 krat
Prejel zahvalo: 234 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 46

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a sundancer » 12 Jan 2020, 23:33

Pri svojem operaterju se pozanimaj, ce podpira VoWIFI (voice over wifi). Zadeva deluje tako, da se mobilni telefon povezuje na "bazno postajo" preko WIFI, ce je le-ta vklopljen/skonfiguriran ter ima dostop do interneta. Tako lahko z lastnim WIFI signalom zagotavljas pokritost/dosegljivost v problematicnih prostorih. Ce ti operater to vklopi bodo sli klici preko WIFI tudi kadar si v tujini in imas WIFI povezljivost. Na ta nacin se da prihraniti tudi marsikateri EUR pri porabi zaradi telefonskih pogovorov.
Na telefonu ne potrebujes dodatnih aplikacij.
Seveda mora telefon to funkcionalnost podpirati.
Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer
 
Prispevkov: 601
Pridružen: 16 Jan 2015, 23:36
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 219 krat
Prejel zahvalo: 331 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a sundancer » 12 Jan 2020, 23:40

Še nekaj screenshotov android telefona, ki podpira t.i. wifi calling.
Priponke
Screenshot_20200112_223725_com.android.phone.jpg
Screenshot_20200112_223706_com.android.phone.jpg
Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer
 
Prispevkov: 601
Pridružen: 16 Jan 2015, 23:36
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 219 krat
Prejel zahvalo: 331 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Jan 2020, 23:52

O dobrodošla informacija. Jaz osebno imam problem, da sem doma na edge. Če mi pride MMS, potem ga dobim šele ko se premaknem od doma. Moji delavnici pa rečem kar dolina radijske tišine.

Zdaj me pa zanima kaj bi vse moral narediti, da bi tako data prenos kot tudi voice deloval preko WiFi. Operater je mobitel.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a sundancer » 13 Jan 2020, 00:14

Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer
 
Prispevkov: 601
Pridružen: 16 Jan 2015, 23:36
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 219 krat
Prejel zahvalo: 331 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Jan 2020, 01:02

Če sem prav razumel moj Huawei P10 tega ne zmore. Hišni ojačevalnik bo torej še vedno aktualen.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Jan 2020, 08:19

Gugl pravi, da P10 to ima. Telekom ima to funkcijo in lahko rečem, da deluje odlično. Nisem pa čisto prepričan, a to že kar dela ali moraš poslati kak SMS, da zadevo aktiviraš...

Tole je sicer za lite, ampak če ima lite ima P10 še bolj "zihr":
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4014
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 103

vowifi

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 13 Jan 2020, 10:14

Je že bila ena tema tukaj na to tematiko. Zadeva še ni to kar bi morala biti, namreč preveč prekinitev je vmes. Tam kjer je GSM signal in imaš vklopljen vowifi, zelo rado prekine, ko pade wifi signal, ne zna avtomatsko preklopiti. Nadležna reč, ker mobitel ni ravno stacionarni telefon, da bi stal na mestu in lepo lovil signal. Se premakneš med pogovorom iz enega prostora v drugega in izgubiš klic. Prav tako se mi ni obnesel volte, ker pri sprejetju klica ni bilo takoj povezave pa tudi je rado prekinilo.

Je pa zagotovo rešitev za tam, kjer ni gsm signala.

Pri telekomu je treba to funkcijo vklopiti preko sms, ni dovolj samo nastavitev na telefonu.
MarkoM
 
Prispevkov: 988
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 148 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Jan 2020, 10:23

Protoncek je napisal/-a:Gugl pravi, da P10 to ima. Telekom ima to funkcijo in lahko rečem, da deluje odlično. Nisem pa čisto prepričan, a to že kar dela ali moraš poslati kak SMS, da zadevo aktiviraš...

Tole je sicer za lite, ampak če ima lite ima P10 še bolj "zihr":
:_think Zakaj potem takem jaz ne najdem tega v nobenem od menujev ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 13 Jan 2020, 10:55

Pa imaš posodobljen sistem? Na P20 so nekaj čarali in pri eni posodobitvi je avtomatsko vklapljalo funkcijo, pri naslednji, ki je prišla čez nekaj dni pa so bug odpravili. Kar pomeni, da se stvar še vedno razvija.
MarkoM
 
Prispevkov: 988
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 148 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a kobraN » 13 Jan 2020, 10:55

Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 1102
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 316 krat
Prejel zahvalo: 159 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 80

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Jan 2020, 11:31

Jaz sem imel tudi težave. Sem težil na A1 in težil in težil, ter rekel, da jih moram enostavno zamenjati, ker ne morem normalno telefonirati.
So mi potem poslali nano bazno postajo. Priklopil sem jo na elektriko in vtaknil RJ45 v switch. Sedaj pa imam signal na polno.
Ni 4G, ampak tudi 3G je čisto uporaben :D
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3861
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 975 krat
Prejel zahvalo: 889 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 173

Re: vowifi

OdgovorNapisal/-a sundancer » 13 Jan 2020, 11:36

MarkoM je napisal/-a:Zadeva še ni to kar bi morala biti, namreč preveč prekinitev je vmes. Tam kjer je GSM signal in imaš vklopljen vowifi, zelo rado prekine, ko pade wifi signal, ne zna avtomatsko preklopiti.

Tole je na Telekomovi spletni strani v zvezi s prekinitvijo klica:
Varna in brezskrbna uporaba v tujini
Če se med klicem prek storitve VoWiFi v času gostovanja povezava z brezžičnim omrežjem prekine, se tudi klic samodejno prekine, kar pomeni, da ni dodatnih stroškov.

Hec je v tem, da je v primeru VoWIFI povezave zveza (klic) vzpostavljena izkljucno preko WIFI povezave, ne pa tudi preko klasicne bazne postaje. Torej ce zmanjka WIFI signala bi se moral klic iz nule vzpostaviti preko klasicne bazne postaje kar za seboj potegne strosek klica v primeru, da si v tujini. Prekinitev klica je torej namerna in uporabnika sciti pred "saj sem bil na wifiju ko sem zacel klicat... potem sem sel pa med klicem na barko in sedaj moram vse to placat?"
Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer
 
Prispevkov: 601
Pridružen: 16 Jan 2015, 23:36
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 219 krat
Prejel zahvalo: 331 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a xfce » 13 Jan 2020, 12:24

borisz je napisal/-a:Jaz sem imel tudi težave. Sem težil na A1 in težil in težil, ter rekel, da jih moram enostavno zamenjati, ker ne morem normalno telefonirati.
So mi potem poslali nano bazno postajo. Priklopil sem jo na elektriko in vtaknil RJ45 v switch. Sedaj pa imam signal na polno.
Ni 4G, ampak tudi 3G je čisto uporaben :D


Zanimivo, da obstaja tudi ta možnost? Potem imajo tvoji sosedje tudi dober 3G signal? Pa kurijo tvoj internetni promet?
Uporabniški avatar
xfce
 
Prispevkov: 816
Pridružen: 14 Feb 2015, 12:38
Kraj: Poljane nad Škofjo loko
Zahvalil se je: 117 krat
Prejel zahvalo: 234 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 46

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Jan 2020, 12:26

xfce je napisal/-a:Zanimivo, da obstaja tudi ta možnost? Potem imajo tvoji sosedje tudi dober 3G signal? Pa kurijo tvoj internetni promet?
Verjetno je tako - ja. Pa kaj potem, saj je tega tako malo, da se v celotnem prometu čisto izgubi. Pri optiki en ali pa dva ali pa 10 pogovorov ni tisto kar bi lahko zaznal. Plačaš pa itak ne.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Jan 2020, 13:03

Je tako majhna moč, hiša pa faradeyeva kletka, da sosedi ne morejo dostopati :D
Nimamo pa vsi optike. .Nekateri moramo biti zadovoljni s 16/2. Prenos večjih datotek pa planiramo.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3861
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 975 krat
Prejel zahvalo: 889 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 173

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 13 Jan 2020, 23:52

Naša internetna infrastruktura omogoča tam nekje 5Mbit download hitrost, a ko je TV prižgan, ostane le nekje 150kB/s za vse ostale telefone/tablice/PC-je.
Na mobitelu imam ogromno GB, ki bi jih lahko pokoristil za dostopno točko, a le-ta dela le če sem v določenih prostorih.

Hvala za nekaj nasvetov.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1829
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2020, 08:24

Uff... 150kb.. :_CR
jaz bi si na tvojem mestu omislil posebno naročnino internet preko 4G. Nečak je imel tako (dokler se ni preselil) in je čisto v redu delalo. Modem daš tja, kjer imaš najboljši signal, naprej pa po potrebi dodaten access point.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4014
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a borisz » 14 Jan 2020, 09:19

Saj to lahko narediš kar s telefonom.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3861
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 975 krat
Prejel zahvalo: 889 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 173

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 14 Jan 2020, 09:30

Protoncek je napisal/-a:Uff... 150kb.. :_CR
jaz bi si na tvojem mestu omislil posebno naročnino internet preko 4G. Nečak je imel tako (dokler se ni preselil) in je čisto v redu delalo. Modem daš tja, kjer imaš najboljši signal, naprej pa po potrebi dodaten access point.


Točno to je moj cilj, v nekaterih sobah lovi dobro, drugo ne najbolje. Operaterji za 4G občasno komplicirajo da ne morejo garantirati preko 5Mbit, blabla.

Torej ultimativni cilj, preden pride optika: Ojačati signal znotraj hiše, postaviti repetitor oz. kakorkoli se temu reče v sobo kjer je dober signal.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1829
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Jan 2020, 09:42

tilz0R je napisal/-a:Torej ultimativni cilj, preden pride optika: Ojačati signal znotraj hiše, postaviti repetitor oz. kakorkoli se temu reče v sobo kjer je dober signal.

Če nočeš problemov, potem je bolje, da postaviš eno anteno repetitorja zunaj hiše (balkon?), drugo pa znotraj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2020, 17:33

Lahko narediš s telefonom, ja, ampak tam nimaš RJ konektorja za morebiten priklopa stacionarca...
Glede “samo”5Mbit... še vedno je to “čisto malce več” od zdajšnjih 150 kbit.. :_rolling
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4014
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 14 Jan 2020, 20:04

Protoncek je napisal/-a:Lahko narediš s telefonom, ja, ampak tam nimaš RJ konektorja za morebiten priklopa stacionarca...
Glede “samo”5Mbit... še vedno je to “čisto malce več” od zdajšnjih 150 kbit.. :_rolling

Ni mi čisto jasno, kaj hočeš povedat, oz. mogoče se celo norca delaš, kdo pa ve. Verjamem, da si ti na optiki, a sam nisem. In ne jamram, iščem rešitve instead ;)

S telefonom imam na LTE več kot 20Mbit, tam kjer pač lovi. Ker ne povsod, sem omejen na 2 sobi.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1829
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2020, 20:25

Nič se ne delam norca... pravim samo, da je telefon opcija(narediš hotspot), ampak, če imaš tudi stacionaren PC brez wifi kartice ti manjka rj45 konektor, kamor bi ga priklopil...
Glede hitrosti... rekel si, da imaš ob prižganem TVju samo 150kbitov. Potem je 5Mbit, kolikor praviš, da lahko pade 4G vseeno ohoho hitreje od trenutnega stanja...
pravim samo, da na tisto mesto, kjer ti LTE lovi postaviš LTE router in to je to. Potem boš imel po celi bajti wifi s hitrostjo tistega LTEja. Če pa v katerem koncu bajte ne bo wifija pa pač dodaš še en access point. Jaz imam poleg routerja še dva APja (vsi so med seboj povezani z uto kablom!), da mi lovi tako, kot treba.
Jaz sem na optiki cca. tri leta, prej sem pa tudi preko kabla šibal...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4014
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 14 Jan 2020, 20:36

Nisi me razumel. Kabelski/telefonski (whatever) internet imamo uradno 10Mbit, v realnosti doseže nekje 5-5.5Mbit. Ko se TV prižge, ga porabi toliko, da nekje okoli 1.5Mbit ostane za vse ostale naprave.

Na telefonu pa LTE lovi čez 20Mbit, a le v nekaterih prostorih, nekje pa komaj E, ponekod mi pa niti telefon ne zvoni, če me kličeš.
Ultimativni cilj je povečati obseg LTE-ja znotraj hiše. Zato tudi tale tema. Ko imam LTE povsod v hiši, bom tudi internet rešil lažje.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1829
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Jan 2020, 20:53

Poznam človeka, ki se/se je ukvarjal z prodajo in montažo tovrstnih ojačevalnikov. Sem ga povprašal kako je s tem.
Ni bil preveč navdušen, ker rado pride do težav, potem je pa on dežurni krivec in mora letati okrog. Njemu to ni primarna dejavnost.
Prenašam tole kot mi je povedal.
Obvezno mora biti antena zunaj, po možnosti proti prostoru zakrita z železobetonom. Tam kjer imajo tudi betonsko streho je najbolje. Druga antena mora biti v prostoru.
Kljub temu nastopijo lahko težave, ko se človek giblje in pride recimo pred okno ali pa na balkon. Takrat se dogaja marsikaj. Telefon pač preklaplja med bazno in ojačevalnikom. Največkrat se zveza samo podre, lahko pa se zgodi, da ta ojačevalnik ponori, pri tem lahko blokira celo promet na bazni postaji. Ni ravno fino, če te fantje z AKOS-a potem lovijo.
Pravno gledano je postavitev takega ojačevalnika siva cona. Je pa dejstvo, da to ni telefon ampak neke vrste repetitor. Radijskega dovoljenja za to pa nimaš,...
To je tudi razlog, da je meni rekel, da mi tega raje ne postavi. Naj raje razmislim, če res ni druge rešitve.
Razen tega je zadeva namenjena voice komunikaciji in ne prenosu podatkov (pregrevanje in podobne težave). Pri podatkih ima težave. Višje kot so hitrosti več je težav.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42503
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9275 krat
Prejel zahvalo: 5269 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jan 2020, 21:29

Aha..hitrost sem delil z 10, vidim... :_banghead
Torej ti rabiš to samo za enega klienta (tvoj telefon) in nič drugega?
Ampak, glede na to, kar je Darko napisal še vedno mislim, da bi bila boljša moja rešitev in uporaba wifija. Ne bo težav, ne z napravami ne z zakonom...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4014
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 496 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Hišni ojačevalnik GSM signala

OdgovorNapisal/-a kobranka » 11 Feb 2020, 21:29

tilz0R, ti imaš nek boljši ruter od Linksysa, ane. Si ga poskusil povezat z mobilnim telefonom preko USBja v načinu modema ali pa kot dostopno točko? Zadovoljiv bi se lahko z WIFijem saj večino stvari lahko opraviš na pametnem telefonu z tovrstno komunikacijo. Moral pa bi imeri še en telefon vendar to prvo imaš lahko za poskus. Če to ne gre, na isto številko kot naročnino, kjer ti sedaj ostajajo gigabajti naredi še eno SIM, ki bosta v skupni naročnini in se ti bodo gigabajti podatkov delili. To drugo SIM kartico porini v rabljen Huaweijev router, ki ima to možnost. Postavi ga na lokacijo kjer je dober sprejem iz bazne postaje. Ne vem sicer kako močen signal imaš na dobri lokaciji. Zase lahko povem, da mi je v lepem vremenu Huawei na bolj slabi lokaciji vlekel lepo z močjo signala, ki se je gibal tam nekje med 50 in 75%. Če imaš z signalom še vedno problem so tile Huawei routerji super saj lahko z zadnje strani privijačiš konektorja zunanjih anten katere usmeriš direkt proti bazni postaji. S tem še nekoliko povečaš hitrost prenosa podatkov k sebi. Upam, da sem kolikor toliko dobro napisal.

Aktivni repetitorji so brezveze pa še kazen lahko fašeš, ki niti ni tako mala. Za 500 evrov se pa že da kaj boljšega naredit kot pa kazen plačat. Aja pa 500 je še malo. Če ti dobro zašarijo, ti dodajo še eno ničlo zraven.
kobranka
 
Prispevkov: 2082
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 509 krat
Prejel zahvalo: 122 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 24


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost