Video nadzor (če nimamo interneta)

Vse v zvezi z vašimi samogradnjami, popravili, idejami,....

Moderator: S53AL

Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 01 Jul 2019, 13:05

Na vikendu, kjer nimam interneta (imam električno napeljavo, mobilni telefon deluje vendar na A1 pravijo, da ni dovolj za internet) bi rad namestil nadzorno kamero (še bolje dve), ki bi se vklopila kadar bi zaznala vsiljivca in poslala sliko/film na moj prenosni telefon. Na spletu v tej smeri ne najdem nič pametnega (se mi zdi, da je bila več let nazaj glede tega še neka ponudba, sedaj pa je vse nekako vezano na delovanje interneta). Mislim torej rešitev, kjer bi se komunikacija in prenos podatkov na moj prenosni telefon izvedla preko SIM kartice, povezane s kamero. Ali kdo pozna kakšno rešitev (npr. konkretno napravo), ki deluje in bi jo lahko uporabil? Naj povem še, da imam alarmno napravo (starejšega tipa, takšno, ki nima možnosti GSM povezave) že vgrajeno. Če tema ni v pravi rubriki, prosim prestavite. L.P. Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Jul 2019, 13:11

Ivan je napisal/-a: Če tema ni v pravi rubriki, prosim prestavite. L.P. Ivan
Ivan, točno tam je kjer mora biti!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 36869
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7402 krat
Prejel zahvalo: 4502 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a S53AL » 01 Jul 2019, 13:30

Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1799
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 701 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a leonk » 01 Jul 2019, 13:30

Vsak toliko časa se v L..l/H....r trgovinah pojavi kamera z GSM modemom, ki je namenjena sklikanju divjadi.

Drugače pa zunanja antena/4Gmodem/router/IP kamera
IP kamero skonfguriraš tako da se ob spremembi slike pošlje mail.

L.
leonk
 
Prispevkov: 660
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:31
Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 117 krat
Prejel zahvalo: 85 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Jul 2019, 13:40

Jaz imam en raspberry pi, na katerem je nameščen https://github.com/ccrisan/motioneye/wiki IP kamera je zunaj pred hišo in je preko LAN povezana na to "malinco". Poleg je še disk kapacitete cca. 1/3TB, kamore se snema kratek vidceo, kadar je kaj premikanja in vzporedno še slika večje resolucije periodično. Vse je postavljeno tako, da tudi če nekdo izklopi elektriko, bo predhodno posnet. Poraba je sicer majhna in omogoča nekaj dnevno delovanje iz malega akumulatorja. Dostop do posnetkov je preko lokalne mreže (LAN brez interneta) ali WiFi.

Po izkušnjah pa še največ zaleže opozorilo, da se snema (tudi, če se v resnici ne).
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10324
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1437 krat
Prejel zahvalo: 3548 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 245

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Cloud » 01 Jul 2019, 14:26

leonk je napisal/-a:Vsak toliko časa se v L..l/H....r trgovinah pojavi kamera z GSM modemom, ki je namenjena sklikanju divjadi.

Drugače pa zunanja antena/4Gmodem/router/IP kamera
IP kamero skonfguriraš tako da se ob spremembi slike pošlje mail.

L.

Zakaj je treba skrivati imena trgovin. Če poveš kje se nekaj da kupiti to ni delanje reklame za trgovino samo otežuješ delo ostalim -.-"
Cloud
 
Prispevkov: 1785
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 170 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a javr » 02 Jul 2019, 06:26

Ivan je napisal/-a:mobilni telefon deluje vendar na A1 pravijo, da ni dovolj za internet)
poveži se na internet, pojdi na fast.com , nekajkrat ponovi meritev in tukaj objavi rezultate
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1458
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 80 krat
Prejel zahvalo: 129 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 02 Jul 2019, 07:01

Meritev hitrosti lahko opraviš tudi na
https://www.akostest.net/sl/

pa še na zemljevidu se bo poznalo
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10324
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1437 krat
Prejel zahvalo: 3548 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 245

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 06 Jul 2019, 11:16

javr je napisal/-a:
Ivan je napisal/-a:mobilni telefon deluje vendar na A1 pravijo, da ni dovolj za internet)
poveži se na internet, pojdi na fast.com , nekajkrat ponovi meritev in tukaj objavi rezultate
Naredil sem nekaj meritev na Fast.com in dobil rezultate med 1,6 do 5,3 Mbps ( v povprečju nekaj nad 3 Mbps).

s54mtb je napisal/-a:Meritev hitrosti lahko opraviš tudi na
https://www.akostest.net/sl/

pa še na zemljevidu se bo poznalo
Ta zadeva pa mi žal ne deluje. Kot, da se stran ne bi odprla do konca..?.
LP Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a S53AL » 06 Jul 2019, 18:28

Na desni strani zgoraj klikni na START (za Akos).
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1799
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 701 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 06 Jul 2019, 18:37

S53AL je napisal/-a:Na desni strani zgoraj klikni na START (za Akos).
Pride do "Cookies". Na OK pa več ne odreagira... Lp Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a zanka » 06 Jul 2019, 18:45

Lahko potegneš k sebi eno datoteko iz kernel.org
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 2377
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a javr » 07 Jul 2019, 08:46

Z dobrimi 500 kbps sem lahko gledal videe na Youtube, mogoce ne ravno v najvisji locljivosti, tako da mora biti tudi 1,6 Mbps dovolj za prenos videa v ne ravno najboljsi locljivosti. Manjka pa podatek ali je to download ali upload. Pri fast.com je en gumb "show more" ali nekaj podobnega, tam se vidi tudi upload.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1458
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 80 krat
Prejel zahvalo: 129 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Jul 2019, 09:48

Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10324
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1437 krat
Prejel zahvalo: 3548 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 245

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 07 Jul 2019, 12:32

javr je napisal/-a:Z dobrimi 500 kbps sem lahko gledal videe na Youtube, mogoce ne ravno v najvisji locljivosti, tako da mora biti tudi 1,6 Mbps dovolj za prenos videa v ne ravno najboljsi locljivosti. Manjka pa podatek ali je to download ali upload. Pri fast.com je en gumb "show more" ali nekaj podobnega, tam se vidi tudi upload.
Sem še enkrat preveril.
Download je 1,6 do 5.3 Mbps
Upload je 1,8 do 4,9 Mbps.
Lp Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Jul 2019, 15:55

A imaš tam samo A1? Preveri, če je še kakšen drug operater...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3410
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 377 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 08 Jul 2019, 13:22

Protoncek je napisal/-a:A imaš tam samo A1? Preveri, če je še kakšen drug operater...
So še drugi (tudi Hrvaški). Bom se na sploh še enkrat pozanimal. Z A1 sem se npr. pogovarjal lansko leto in bom spet preveril. L.P. Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Ivan » 13 Jul 2019, 13:23

Dobil modem pri A1, da preskusim in glej - dobro deluje! Pokritost s signalom zgleda kar hitro izboljšujejo. Sedaj pa naprej (video nadzor preko interneta!). L.P. Ivan
Poznam kar tri čarobne besede. To so: hvala, prosim in oprosti.
Uporabniški avatar
Ivan
 
Prispevkov: 294
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a KBoris » 13 Jul 2019, 21:49

Če še nimaš kamere priporočam nakup ene izmed teh https://www.digitklik.si/kategorija_IP-kamere-BULET. Trgovina je v LJ - Trzin. Prijatelj jih kar precej zmontira. Lahko vzemš komplet s snemalnikom ali posamezno kamero pa kartico na katero shranjuješ.
CEH, GISCP, CCNP, CCNA, CCNAS, ENSA, JNSA

https://www.linkedin.com/in/boris-krajnc-41309829/
KBoris
 
Prispevkov: 69
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:40
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 24 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Jul 2019, 08:14

Meni so DOME-ke ljubše - manj štrlijo iz zida. Sicer pa tudi jaz priporočam to trgovino. Dahua je na splošno dobra firma, pa tudi policetech, katerega so zastopniki ni slaba firma. Bi pa vseeno priporočal NVR snemalnik raje kot samo snemanje na SD kartico. Si bolj fleksibilen, pa če imaš več kamer je bolj enostavno, ker preko enega IPja dostopaš do vseh. Saj so poceni (od 60€ naprej).
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3410
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 377 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Video nadzor (če nimamo interneta)

OdgovorNapisal/-a SiByte » 14 Jul 2019, 08:27

Jaz imam HIKVISION kamere v vsaki 128GB SD kartico, tako da ni potrebe po snemalniku, napajajo se prek PoE. So pa kamera z SD kartico malce dražje, ti pa omrežje ne "trpi" saj se nič ne prenaša po mreži razen če gledaš posnetke.

Dostop do kamer je enostaven na telefonu/računalniku imaš aplikacijo prek katere dostopaš do vseh kamer na enkrat. Res pa a si potem omejen na samo eno znamko, razen z kakšno univerzalno aplikacijo.

Jaz sem prvo naročil iz kitajske in potem ugotovil da so pri digiklik.si cene enake oz. celo nižje.

Išči takšne s H.265, čas snemanja se precej podaljša.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 627
Pridružen: 13 Mar 2016, 16:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Pametne hiše

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost