Stran 1 od 2

nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 14:06
Napisal/-a Jani
Pozdravljeni,

Minilo je že kar nekaj časa, sedaj pa sem končno našel nekaj časa in volje, da sestavim tale napajalnik. Ploščico imam zlotano, čip pa sem tudi sprogramiral. Sicer imam težave s tipko in enkoderjem, saj če ga vrtim in če pritisnem tipko se nič ne zgodi. Za to sumim napačno postavljene fuse bite. Imam univerzalni programator MiniPro. Lepo prosim, če mi kdo svetuje katere bite moram imeti vklopljene.

Hvala in lep pozdrav,

Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 15:41
Napisal/-a VolkD
Mislim, da tu niso napačni fuse biti. Oziroma lahko bi bala napačno nastavljena hitrost ure. Potrebno bi bilo tole malo bolje pogledati, predvsem s HW strani. Naletel sem že tudi na enkoderje, ki v tem vezju ne delujejo. Vendar še vedno mislim, da je nekaj povezano narobe.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 15:44
Napisal/-a Jani
Hvala za nasvet. Torej če so fuse biti OK, bom iskal napako drugje.

Poročam!

Hvala in LP,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2015, 15:46
Napisal/-a VolkD
Jani je napisal/-a:Hvala za nasvet. Torej če so fuse biti OK, bom iskal napako drugje.
Če slučajno obupaš me najdeš v Kačičah,...

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2015, 11:02
Napisal/-a Jani
Hvala za ponujeno pomoč. V tem momentu je še nebi izkoristil. Tako hitro namreč tudi ne obupam :D
Včeraj sem zopet poizkušal oživeti napajalnik, vendar (za enkrat) brez uspeha. V enem momentu po izklopu napajanja in ponovnem vklopu je bil ekranček popolnoma prazen, nato pa so se pojavili kvadratki. Zakaj, ne vem. Atmego sem pobrisal, na novo naložil program, vendar so na ekrančku vedno kvadratki, ne glede na to ali je atmega prazna ali zapisana. Zamenjal sem tudi atmega z drugim in je popolnoma enako.
Kolikšna je verjetnost, da je crknil ekranček? Kako ga lahko preizkusim?

Hvala in LP,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2015, 11:13
Napisal/-a VolkD
Ne, tole ni crknil displej, temveč se displej ne inicializira. To je tipično stanje, ko ni programa v mikrokontrolerju, oziroma, ko ta ne deluje, ko ne izvede inicializacije mikrokontrolerja.

To se lahko zgodi:
- napake v programu
- zaradi napačnega programa
- napačno nastavljenih fuse fitov ( ura ne teče)
- zaradi napake pri ožičenju.

Jaz bi začel iskati od spodaj navzgor.
Če si izbral pravo bodo prva možnost odpade.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 07:24
Napisal/-a arksi
Jani je napisal/-a:Pozdravljeni,

Minilo je že kar nekaj časa, sedaj pa sem končno našel nekaj časa in volje, da sestavim tale napajalnik. Ploščico imam zlotano, ............


To velja tudi zame ;).
Glede na to, da so se društveni zapisi preselili na ta forum, me zanima, kje se sedaj nahaja originalni HEX za nr.5 napajalnik. Vem, da se je potem še nekaj dodelovalo v programu.

Jani kateri HEX si vpisal v mego?

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 07:44
Napisal/-a forest70
Original Hex kodo dobiš v reviji št.: 6, drugače pa je gumby še delal neke izboljšave.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 10:15
Napisal/-a Jani
Pozdravljeni,

Arksi, tako kot je napisal forest70, sem hex kodo dobil v reviji št.6.

Včeraj sem zopet malce treniral napajalnik... Ugotovil sem, da če imam priključen prikazovalnik ne morem ne prebrati, ne zapisati kontrolerja. Če ga odstranim, kominuciram brez problema. Je to normalno, ali pa je prikazovalnik res potreben zamenjave?

Hvala in LP,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 10:33
Napisal/-a VolkD
Jani je napisal/-a:Ugotovil sem, da če imam priključen prikazovalnik ne morem ne prebrati, ne zapisati kontrolerja. Če ga odstranim, kominuciram brez problema. Je to normalno, ali pa je prikazovalnik res potreben zamenjave?
Pri nekaterih prikazovalnikih je to normalno. So redki a le. Problem rešimo tako, da v data linije ki so skupne za programiranje in peljejo do prikazovalnika vstavimo upore 220 Ohmov.
V enem od primerkov smd upore vstavil kar na prikazovalniku samem.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 11:45
Napisal/-a Jani
Ok. poizkusim z uporih.
Glede ostalega:
- napake v programu verjetno ni
- program je verjetno pravilen (revija)
- Fuse bitov res ne znam postaviti
- ožičenje ustreza načrtu

Še kakšen predlog?

Hvala in LP,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 12:00
Napisal/-a VolkD
Prečekiraj vse spoje na tiskanini. Mogoče je kakšna nožica čipa slabo prispajkana.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 12:06
Napisal/-a Jani
Meril sem direktno povezave nogica čipa, prikazovalnik. Kot sem omenil, sem zamenjal tudi čip. Ufff.

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2015, 13:13
Napisal/-a VolkD
Jani je napisal/-a:Meril sem direktno povezave nogica čipa, prikazovalnik. Kot sem omenil, sem zamenjal tudi čip. Ufff.

Nič ufff, to je nekaj povsem običajnega, a če se prepričaš, da je težko, potem tudi težko postane. ;)

Torej povezave verjetno niso. Če si čip uspel programirati, potem clock na procesorju deluje. Je pa vprašanje na kakšni frekvenci.
Iz tiste tvoje slikice se ne znajdem preveč, ker tvojega programatorja ne poznam. Priporaočam nekaj, kar bo dosegljivo preko AVRStudio 4.18. Lahko tudi verzij iz serije 6, ...
Obstajata namreč dve možnosti zaradi napačno nastavljenih fuse bitov. Prva je, da kako nožico dodelimo neki drugi funkciji, druga pa, da naš mikrokontroler dela pri napačnem taktu.

Drugače pa moram opozoriti na napako, pri merjenju, ki je lahko hudo zavajajoča in nam posledično ukrade zelo dosti časa. Ko nekaj merimo ( recimo od pina LCD-ja) proti nižici procesorja, se lahko zgodi, da sicer slabo prispajkana nožica dobi kontakt s tem, ko jo s sondo pritisnemo ob ploščico. Taka napaka je potem lahko še celo tako zahrbtna, da se pojavi samo še občasno.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2015, 07:11
Napisal/-a arksi
Naj še jaz dodam, da mi je uspelo sprogramirati Mego16. Celo deluje v prvo: ojojoj tu bo še težav, če zadeva deluje v prvo ;).
Na displeju se prikaže tok in napetost.

Sedaj še dve vprašanji:

1:Uporabil sem transformator 2X18V / 120VA. Ali je to v redu?

2: Rotacijski encoder se priključi na CON2. Priklop 1/CON2 je masa. Priklop 2/CON2 je stop tipka. Kateri priklop 3,4,5/CON2 je tipka encoderja?

Toliko za enkrat, potem pa naprej.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 19 Mar 2015, 08:21
Napisal/-a Jani
Arksi - transformator bo odličen. Tipka enkoderja je pin 1 in 3.

Včeraj mi je nekako uspelo oživiti napajalnik. Ugotovil sem, da mi je nagajalo več stvari hkrati. Najprej mi je nagajal priključen prikazovalnik, zato programator ni hotel čipa prebrati/pisati. Kupil sem tudi nov atmega16, ter jih sigurno 5x prelotal gor in dol! Uffff. Zaključek? Nov čip ki sem ga kupil, ni deloval od začetka. Sedaj napajalnik deluje s prvotnim.

Me pa nekaj zanima. Zakaj napetost na enkoderju normalno hitro nastavljam, za nastavitev toka npr. na 1A pa moram enkoder vrteti zelo dolgo?

Hvala za pomoč.

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 19 Mar 2015, 08:31
Napisal/-a forest70
Če se prav spomnem, tok reguliraš na dve decimalki, torej za 10x bolj na fino kot napetost. Je pa @gumby nekaj spreminjal FW okoli tega

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 19 Mar 2015, 09:06
Napisal/-a VolkD
forest70 je napisal/-a:Če se prav spomnem, tok reguliraš na dve decimalki, torej za 10x bolj na fino kot napetost. Je pa @gumby nekaj spreminjal FW okoli tega
Gumby, prilepi prosim še tvojo kodo za ta napajalnik sem.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 23 Mar 2015, 16:01
Napisal/-a gumby
Tole bi naj bile zadnje verzije.
v1.3 deluje z originalom iz revije, v1.4 in naprej zahteva predelavo HW.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 20 Apr 2015, 09:36
Napisal/-a Jani
Pozdravljeni,

Napajalnik sem sestavil in usposobil do te mere, da dela :D vendar nisem siguren, če dela tako kot mora, zato se zopet obračam na vas. Skratka napetost na izhodu se spreminja, tokovna zaščita tudi deluje, čudi me le zelo visoka temperatura hladilnega rebra, kateri se segreje v nekaj minutah na več kot 100 stopinj :shock: Je to normalno, ali sem jaz naredil kakšno napako pri sestavljanju? Teh več kot 100 stopinj se je pridelalo pri priklopu 12V žarnice H4, pri toku cca. 3A.

Lepo prosim za vaša mnenja.

Hvala in lep pozdrav,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 20 Apr 2015, 09:41
Napisal/-a VolkD
Jani je napisal/-a:Teh več kot 100 stopinj se je pridelalo pri priklopu 12V žarnice H4, pri toku cca. 3A.
Sicer nisi povedal v kakšnem času, a je že info o 100 stopinjah preveč.

Nujno pa bi bilo vedeti v katerem režimu deluje napajalnik. Da bi to izvedel pomeri napetost pred regulacijskimi tranzistorji. Lahko ti namreč ne deluje pravilno preklop s tiristorjem. Druga napaka, ki jo vidim je napačna meritev temperature.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 20 Apr 2015, 10:27
Napisal/-a Jani
Hvala za odgovor.
To temperaturo je hladilno rebro doseglo v cca. 10 minutah. Se strinjam, da meritev ni preveč natančna, vendar kar verjamem, da je bila temperatura tam nekje, saj če sem poslinil prst in se dotaknil rebra, je skor zacvrčalo.
Se pravi na izhodnih tranzistorih moram nameriti enkrat cca. 24V oziroma 48V?

Hvala in LP,
Jani

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 28 Apr 2015, 10:19
Napisal/-a VolkD
Kako je sedaj s tem, kakšna je meritev ?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 29 Apr 2015, 07:55
Napisal/-a Jani
Meritev temperature je bila prava.
Ne vem sicer zakaj, ampak ta usmernik mi ni najbolj usojen :) . Ugotovil sem, da mi je prebilo močnostno shotky diodo. Zamenjal sem diodo in optokopler. Nato je usmernik delal, vendar le do cca. 14 ali 15V, ali pa od 22V naprej (se mi zdi). Glede na to kako sem priklopil kable. Usmernik sem nato čez nekaj dni zopet prižgal, vendar se mi na zaslonu izpiše elektronik.si in verzija programa. Napis ostane zelo dolgo časa, nato pa se končno prikaže napis za napetost in tok. Kar koli spremenim traja zelo dolgo časa. Skratka je zelo neodziven. Program iz kontrolerje preberem in spremenim brez problema. Povezave so vse OK. Kaj lahko še preverim?

P.S. ne mislim obupat!!! (še) :)

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 29 Apr 2015, 09:04
Napisal/-a VolkD
Če ti deluje vse zelo prepočasi, potem preglej fuse bite na uC- ju. Verjetno imaš nastavljeno na 1MHz lokalni oscilator. Nastaviti moraš na zunanji kvarčni oscilator.

Tudi meni je že prebilo schotky diodo. Izgleda, da je uporabljena dioda taka, da ima premajhno zaporno napetost. Treba je vzeti diodo z večjo zaporno napetostjo. Pametno jo je tudi namestiti na hladilnik in na vezje napeljati dve žice primerne debeline.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 30 Apr 2015, 06:21
Napisal/-a Slavko
Še moje izkušnje z napajalnikom Nr.5. Na začetku sem imel problem s sw. - verjetno nisem pravilno nastavil nastavitev. Sedaj mi deluje že več kot 2 leti odlično.
Delo z njim popolno zadovoljstvo in užitek. Je pa potrebno precej telovadbe okoli nastavitev, potrebna je tudi menjava uporov, da ti prikaz izhodne napetosti in toka kaže točno. Kot pravi Darko, potrebno je zagristi v problem, ne pa da ti usmernik ni usojen. Ko boš odkril problem, bo občutek nepopisliv.
Če se ustavim pri sebi, malokatera stvar, ki jo naredim mi deluje v prvo, vedno je potrebno poiskati napake pri izdelavi.

Lep pozdrav Slavko

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2016, 13:45
Napisal/-a arksi
Ker bi bil počasi skrajni čas, da se dokonča tale napajalnik, in itak se nameravam enkrat v kratkem oglasiti pri Darkotu, me zanima, če bi bil tale transformator 2X6V pravi za na tiskano vezje napajalnika Nr.5. Žal na spletni strani IC-ja ni datasheeta za omenjeni transformator. Ne vem ali pašejo nogice trafota v tiskanino?

No, ali pa če ima kdo direktni lik na pravi transformator 2x6V, ki paše na to tiskano vezje napajalnika.?

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2016, 13:47
Napisal/-a VolkD
Nerodno je, ker nimajo datasheeta. Jaz bi vzel ploščico in šel v trgovino.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2016, 14:00
Napisal/-a S53DZ
Mislim, da sem jaz vzel prav tega.
Podatki zanj so tukaj:
http://www.tme.eu/en/details/bvei304204 ... -304-2045/
Sicer pa izmeri razdalje pinov in preveri, preden kupiš!

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2016, 14:01
Napisal/-a jmivsek
arksi je napisal/-a:Ker bi bil počasi skrajni čas, da se dokonča tale napajalnik, in itak se nameravam enkrat v kratkem oglasiti pri Darkotu, me zanima, če bi bil tale transformator 2X6V pravi za na tiskano vezje napajalnika Nr.5. Žal na spletni strani IC-ja ni datasheeta za omenjeni transformator. Ne vem ali pašejo nogice trafota v tiskanino?

Na spletni strani proizvajalca se nahaja podatkovni list.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2016, 16:30
Napisal/-a S53DZ
arksi je napisal/-a:Ker bi bil počasi skrajni čas, da se dokonča tale napajalnik, in itak se nameravam enkrat v kratkem oglasiti pri Darkotu, me zanima, če bi bil tale transformator 2X6V pravi za na tiskano vezje napajalnika Nr.5. Žal na spletni strani IC-ja ni datasheeta za omenjeni transformator. Ne vem ali pašejo nogice trafota v tiskanino?

No, ali pa če ima kdo direktni lik na pravi transformator 2x6V, ki paše na to tiskano vezje napajalnika.?

LP

Zdaj sem preveril, točno enakega HAHN, BV EI 304 2045 sem kupil jaz in paše v izvrtine.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 26 Jan 2016, 11:41
Napisal/-a arksi
Prav lepo se zahvaljujem za informacije. Tale BV EI 304 2045 bo, verjetno, kar pravi.

Zanima me še, ali deluje napajalnik brezhibno tudi brez USB (FT232RL) vmesnika, ali je ta nujno potreben?
Nekako nimam potrebe po priključitvi napajalnika na računalnik, pa bi ga najraje izpustil.

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 26 Jan 2016, 12:05
Napisal/-a gumby
Lahko izpustiš, deluje tudi brez tega.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2016, 12:06
Napisal/-a arksi
No, napajalnik oz. dva, sta nekako pri koncu.
Sedaj je potrebno mosfete montirati na hladilno rebro pa me zanima, kako se imenujejo tiste "PVC" podložke, ki služijo za izolacijo med mosfetom in hladilnikom in kje jih nabaviti?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2016, 12:21
Napisal/-a gregoral
Sljuda ali pa silikon,
dobiš na ebay, niso drage.

1000PCS TO-220 Insulation Pads Silicone Heatsink Shim
US $5.16 ( 1000 kosov brez poštnine )
www.ebay.com/itm/141951196910


Če si kdaj v ljubljani ti jih lahko jaz dam.
lp

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2016, 12:24
Napisal/-a 6dan8
kako se imenujejo tiste "PVC" podložke, ki služijo za izolacijo med mosfetom in hladilnikom
Verjetno misliš "Thermal conductive foil"?
in kje jih nabaviti?
Iz kakega starega PC napajalnika?
Ali nove?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2016, 12:37
Napisal/-a arksi
gregoral je napisal/-a:........
Če si kdaj v ljubljani ti jih lahko jaz dam.
lp



Hvala lepa. Sem že naročil na Ebayu.

Sem jih našel tudi v Sloveniji, ampak cena :_CR .........

LP

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2016, 14:43
Napisal/-a gumby
Izolator za TO220 ne bo dober, ker je premajhen. Vzemi take za TO247/TO218/SOT93

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2016, 07:23
Napisal/-a arksi
gumby je napisal/-a:Izolator za TO220 ne bo dober, ker je premajhen. Vzemi take za TO247/TO218/SOT93


Hmmm, teh pa ne najdem na Ebay-ju.?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2016, 07:49
Napisal/-a s54mtb

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2016, 08:10
Napisal/-a arksi
Hvala. Evo našel malo drugačne, a cenejše (http://www.ebay.com/itm/162059183028?_t ... EBIDX%3AIT)

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 21 Maj 2016, 22:46
Napisal/-a Pobes
Pozdravljeni!

Nr.5 napajalnik imam ze kar nekaj časa in z njim nisem imel nobenih težav. Danes pa presenečenje. Na mizi imam lupo z neonsko lučjo in ko sem jo prižgal mi je napajalnik zamenjal nastavljeno napetost iz 4,2V na 0V. Najprej nisem bil siguren kaj se je zgodilo. Nastavim spet napajalnik na 4.2V , vklopim luc spet se sam nastavi na 0V. Nato dam na 10V vklopim luc skoci na 11V. Ko ponovim skoci na cca 12V in tako dalje. A je imel kdo podobne probleme? Nevem niti zakaj bi se to zgodilo.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 13 Jul 2016, 11:09
Napisal/-a arksi
Mogoče bo komu v pomoč pri oživljanju napajalnika.

Nedolgo nazaj sem bil z dvema napajalnikoma pri Darkotu. Napajalnika sem sestavil in sprogramiral mego16, vendar nista delovalo po pričakovanjih.
Da sva spravila napajalnika v delovanje sva porabila kar nekaj ur.....

Najprej, kar sem zafrknil jaz, je bil problem v tem, da sem povrtal luknje, da sem lahko vstavil elemente na tiskano vezje. Seveda sem pri tem prekinil nekaj povezav iz spodnje strani pcb na zgornjo stran pcb. Ko sva to ugotovila sem pospajkal elemente še s zgornje strani ter tako spet vzpostavil povezave.

Druga stvar, ki sva jo ugotovila je, da je kondenzator C15 (470uF/63V) na tiskanem vezju označen napačno (zamenjana sta + in -). Ko sva zamenjala kondenzator in ga tokrat obrnila prav, se je začel napajalnik kazati približno-točne napetosti.

In tretja napaka je bila ta, da je šel napajalnik nekako samo do 17V. To napako je Darko hitro pogruntal (tiristor ni preklopil na višjo napetost) in na vezju zamenjal R2, ki je imel prej 680 ohm, ter upor zamenjal z drugim uporom polovične vrednosti.

Če bo imel še kdo podobne težave upam, da mu pride kakšna informacija prav. Sedaj je potrebno napajalnik vgraditi še v ustrezno ohišje in ga umeriti na prave napetosti.

Ob tej priliki se Darkotu še enkrat zahvaljujem za pomoč in prijetno druženje ;-).

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2016, 07:25
Napisal/-a SamoBr
Pobes je napisal/-a:Pozdravljeni!

Nr.5 napajalnik imam ze kar nekaj časa in z njim nisem imel nobenih težav. Danes pa presenečenje. Na mizi imam lupo z neonsko lučjo in ko sem jo prižgal mi je napajalnik zamenjal nastavljeno napetost iz 4,2V na 0V. Najprej nisem bil siguren kaj se je zgodilo. Nastavim spet napajalnik na 4.2V , vklopim luc spet se sam nastavi na 0V. Nato dam na 10V vklopim luc skoci na 11V. Ko ponovim skoci na cca 12V in tako dalje. A je imel kdo podobne probleme? Nevem niti zakaj bi se to zgodilo.
To sem pa spregledal ko je bilo še aktualno. Meni se je dogajalo podobno. Ko sem vrtel enkoder je preskakovalo enkrat po več enkrat manj. 100nF kondenzator na kontaktih enkoderja reši ta problem.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2018, 07:21
Napisal/-a Pobes
Prejšni vikend sem izpustil dim in napajalnika nr.5. Niti ne vem kaj sem naredil, sumim pa da je nek sunek napetosti prišel na sponke. V notranjosti je pri mosfetu črna pika na hladilniku, kot da bi naredilo stik med ohišjem mosfeta in hladilnikom, kljub izolaciji vmes.
Glavna težava je tudi na ko sedaj vklopim napajalnik se pokaže somo elektronik.si 1.3b pozdravno besedilo in tam se ustavi. A mislite da je tudi procesor v okvari? Kaj moram vse preverit razen mosfetov?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2018, 18:13
Napisal/-a gumby
Probaj odklopiti napajanje močnostnega dela in poglej, če se potem zbudi...

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2018, 19:36
Napisal/-a Pobes
Ni razlike, obstane na pozdravnem besedilu. Sem že pozabil kako sprogramirat procesor. Nisem tega delal že en lep čas.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2018, 21:52
Napisal/-a VolkD
Eno vprašanje:kako je z USB-jem ? Je priključen ?

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2018, 06:19
Napisal/-a Pobes
Vezje usb-ja je priklopljeno ja. Med dogodkom ga nisem uporabljal.

Re: nr.5 - napajalnik

OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2018, 10:37
Napisal/-a VolkD
Pobes je napisal/-a:Vezje usb-ja je priklopljeno ja. Med dogodkom ga nisem uporabljal.
Vem, da se je ena od verzij programa zataknila, če USB ni bil priklopljen.