Poskusil sem uporabiti feritno anteno zaradi majhnih dimenzij.
Za generiranje AM signala sem uporabil digitalno krmiljeno stikalo za analogne signale 4066. Preklaplja se med NF signalom z dodano DC komponento in maso, v ritmu nosilne visoke frekvence. Vezje generira dva protifazna signala (na načrtu točki A in B), ker je končna stopnja protitaktna. Poleg AM, so v dobljenem signalu prisotne tudi nekatere druge komponente: višje harmonske nosilne frekvence, DC in NF. Antena deluje obenem kot pasovni filter, ki izseje vse neželene komponente.
Na začetku sem dodal oscilator s kristalom, tako naprava deluje samostojno. Uporabil sem kristal 3,579 MHz, ker sem jih dobil veliko na zadnjem pikniku. Ko se to frekvenco deli s 4 s pomočjo 4013, se dobi 894,75 kHz, kar pade na sredino SV področja. Raje bi videl 891kHz, ampak bo tudi to dobro za star radio, kjer se frekvenco izbira s spremenljivim elenentom (VFO). Lahko bi uporabil tudi zunanji DDS generator, ki pa mora imeti dovolj veliko amplitudo, da izkrmili CMOS vezje.
Za končno stopnjo sem predvidel LM6172. Zato sem nabavil 5 kosov na e-bayu. Že pri prvem poskusu pa je sledilo razočaranje, saj noben ni delal. Da bi vsaj za silo nekaj poskusil, sem poiskal v furdi nekaj enojnih OA, ki imajo vsaj malo ojačenja pri 1MHz. Prevezal sem na enojni OA in vklopil. Delovalo je kar v redu. Ko sem hotel poskusiti drugega, sem presenečen ugotovil, da sem pozabil zamenjati čip. Torej, dobil sem enojni OA (LM6171) v ohišju, označenem kot dvojni (LM6172). Na ohišju piše LM6172, notri je pa dejansko LM6171! Verjetno je kakšen fake.

Feritno anteno sem vzel iz ostankov stare radio-budilke z mehansko uro, še iz študentskih dni. Uporabil sem kar originalna navitja. Z vezavo na sliki sem dobil komaj dovolj polja za moten sprejem v sosednji sobi. Pri tem sem izmeril skupno porabo obeh OA 100 mA, kar je, po podatkih, maksimalno možno. Za kaj več bo treba drugače narediti končno stopnjo in anteno. Bom še poskušal.