Izdelava program za prikaz NBP naprav

Vse v zvezi z radioamaterskimi omrežji, samogradnje, delovanje, parametri nastavitev,...

Moderator: s55ei

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a Kroko » 15 Jun 2015, 17:58

Kaj pomenijo barve NBP naprav?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3124
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 544 krat
Prejel zahvalo: 1026 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 185

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 15 Jun 2015, 18:19

Črna - normalon delujoče vozljišče
Rdeča - trenutno ne dosegljivo
Plava - Prihodnjost, tam sedaj ni nič
Rumena z vprašajem - Hja nerodna reč, v J vrstici nima lokatorja vpisanega, pa sem ga postavil kar nekam...
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 16 Jun 2015, 14:09

Če bi napisal čemi vse to služi, bi bilo bolj zanimivo. Dokler tega ne vem pa se mi ne da klikat po mapi brez da bi za to imel neka navodila in cilj.

Nekdo, ki pride na stran se sicer lahko samo čudi, a filing je tak, da ni nobene potrebe, da bi nekaj nekomu doniral zato ker je naredil kopijo google zemljevida.
Predpostavljam, da se ne gre za kopjo zemljevida, torej sem nekaj spregledal.
Je čisto mogoče, da sem slabo gledal. Je pa še bolj mogoče, da nisem imel kaj videti.
Stran torej potrebuje še nekaj spredaj. Nekaj, kar bo razložilo čemu stran služi. Kar bo razložilo kako se s tem upravlja. Trenutno nisem uspel priti do logina, ker sploh ne vem kje je in kaj bi potem dobil s tem.

Tisti, ki se s tem ukvarjate od začetka teme veste vse, je opaziti, da so neke informacije šle tudi mimo foruma. Ostali se počutimo bedake.

Pa brez zamere, vse skupaj je dobro namerno, saj vem, da je v tole vloženo kar nekaj ur in znanja.
SamoBr
 
Prispevkov: 2085
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 109 krat
Prejel zahvalo: 170 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s55ei » 16 Jun 2015, 14:52

@SamoBr
če ne razumeš teh navodil, potem tega verjetno ne rabiš višinskega profila, ker je zate itak gugl že to naredil... Če hočeš biti 100% vzameš daljnogled, greš na točko B in gledaš zastavico na točki A, ki si jo že prej tam zapičil. Če jo vidiš, potem si zmagal, če jo ne vidiš, si pa žalosten... Približno to vidiš s tem programom...

forest70 je napisal/-a:Še kratka navodila:
Ko odpremo stran, postavimo najprej marker A in B z dvoklikom miške. Markerje lahko poljubno premikamo. Če potem, ko smo postavili oba markerja, dvokliknemo če enkrat postavimo bel marker.
Brišemo ali urejamo napis tako, da kliknemo z desnim gumbom na miški. Navaden klik na mapo, se nam izpiše višina, ter lokator. Predno zapustimo stran, lako, če želite, shranite markerje za naslednjič. Zakrivljenost zemlje nam samo pakaže in ni upoštevana v višinskem profilu. (Mogoče kdaj v prihodnjosti).
NBP markerjev ni mogoče premikati, lahko jih samo vklopite ali izklopite.

LP
Davor
Lep pozdrav, Marko
Uporabniški avatar
s55ei
 
Prispevkov: 751
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:55
Kraj: Postojna JN75CS
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 16 Jun 2015, 22:59

s55ei je napisal/-a:@SamoBr
če ne razumeš teh navodil, potem tega verjetno ne rabiš višinskega profila, ker je zate itak gugl že to naredil... Če hočeš biti 100% vzameš daljnogled, greš na točko B in gledaš zastavico na točki A, ki si jo že prej tam zapičil. Če jo vidiš, potem si zmagal, če jo ne vidiš, si pa žalosten... Približno to vidiš s tem programom...

Hvala za nazorno razlago. A ko prideš na stran lahko samo čudno gledaš kaj je to. In naključni obiskovalci, ki so prišli sem ne bodo vedeli kaj je to.
http://qthlocator.free.fr/ je na prvi pogled popolnoma podobna stvar.
SamoBr
 
Prispevkov: 2085
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 109 krat
Prejel zahvalo: 170 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 17 Jun 2015, 19:54

@forest70,
zanima me, čemu je namenjeno ponavljanje drugega znaka v linku, saj je le-ta že napisan na začetku iste vrstice?
Po moje bi bilo dovolj samo spremeniti "link" v "link to".
Ali je to morda namenjeno kasnejšemu označevanju preskokov v vozlišču, ki sedaj niso vidni?
73
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 17 Jun 2015, 21:18

S53DZ je napisal/-a:@forest70,
zanima me, čemu je namenjeno ponavljanje drugega znaka v linku, saj je le-ta že napisan na začetku iste vrstice?
Po moje bi bilo dovolj samo spremeniti "link" v "link to".
Ali je to morda namenjeno kasnejšemu označevanju preskokov v vozlišču, ki sedaj niso vidni?
73

V biti imaš prav, je bolj pregledno, če napišem samo Link to: pa samo en pozivni znak.
Narejeno :D
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a leonk » 17 Jun 2015, 22:19

Vprašanje:
A se da priti v NBP ali AX.25 omrežje z telnetom ali ssh z internetne strani?

Leon, S50KL
leonk
 
Prispevkov: 506
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 99 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 17 Jun 2015, 22:23

leonk je napisal/-a:Vprašanje:
A se da priti v NBP ali AX.25 omrežje z telnetom ali ssh z internetne strani?

Leon, S50KL

Mislim da ne. Sicer ne vem kaj bi s tem počel. Če si pa mislil na konzolo TNC-ja, pa absolutno ne.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Jun 2015, 22:33

NBP lahko omogoči neke vrste tunel med dvema internetnima viroma. Načeloma lahko preko tega tunela delaš tudi s telnetom ali ssh ali pa še kaj drugega.
To pa kar je službenega dela pri NBP pa ni dosegljiv z zunanjega sveta.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Jun 2015, 23:29

Čeprav npr. z eno malino bi bilo tudi to izvedljivo. Na USB lahko namečeš poljubno število FTDI-jev, se povežeš gor preko ssh in poženeš minicom, v vsaki ssh seji za svoj VCP. Z uporabo screen-a lahko ostane minicom aktiven, tudi ko se ssh seja prekine.
Ne pošiljaj ZS, raje obišči http://e.pavln.si/ ali pošlji mail.
s54mtb
 
Prispevkov: 6069
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 823 krat
Prejel zahvalo: 1882 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 17 Jun 2015, 23:59

http://en.usr.cn/Ethernet-Module-T24/RS ... odule.html
tale igraca je točno ta prava za kaj takega
imajo pa tudi vec portne
sam ne vidim smisla da bi imel na hribu se to gor,
ker vse kar rabis nastavljat nastavis v svojem tnc-ju.
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 279
Pridružen: 27 Jan 2015, 00:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 86 krat
Prejel zahvalo: 138 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 18 Jun 2015, 07:56

@forest70,
hm, ne vem, če si opazil, ampak ta lista link_to: včasih kaže precej po svoje in ne kaže vseh pomembnih povezav med vozlišči.
Na primer, tale spodaj, je druga s seznama najdenih poti, pa je ni v listi vozlišča na Sveti gori.
S50YSE,S51YNG,S51YCP

Namreč S51YNG --> S51YCP.
Po moje je to posledica smeri raziskovanja.
V link_to: so sedaj nekako pomešane tiste, ki so dosežene:
- lokalno v vozlišču!,
- lokalno s preskokom!,
- s preskokom in po radiu! in
- dejansko po radiu.

Samo zadnje je pravzaprav neposredna RF povezava med vozlišči.
Vse informacije o povezavah so pa tudi koristne.
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 18 Jun 2015, 10:41

Hm, ja ni najboljše ... Bom moral to raziskat.
Hvala za opozorilo

PS
imaš zs

S53DZ je napisal/-a:@forest70,
hm, ne vem, če si opazil, ampak ta lista link_to: včasih kaže precej po svoje in ne kaže vseh pomembnih povezav med vozlišči.
Na primer, tale spodaj, je druga s seznama najdenih poti, pa je ni v listi vozlišča na Sveti gori.
S50YSE,S51YNG,S51YCP

Namreč S51YNG --> S51YCP.
Po moje je to posledica smeri raziskovanja.
V link_to: so sedaj nekako pomešane tiste, ki so dosežene:
- lokalno v vozlišču!,
- lokalno s preskokom!,
- s preskokom in po radiu! in
- dejansko po radiu.

Samo zadnje je pravzaprav neposredna RF povezava med vozlišči.
Vse informacije o povezavah so pa tudi koristne.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 21 Jun 2015, 00:34

forest70 je napisal/-a:Hm, ja ni najboljše ... Bom moral to raziskat.
Hvala za opozorilo

Evo, je sicer malo trajalo, upam, da sedaj kaže prav.... Pa še nekaj lepotnih popravkov :D
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 01 Jul 2015, 20:09

Hm,
zdaj je pa NBP zemljevid že čisto blizu do avtomatskega vrisa povezav med vozlišči ... :)
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 01 Jul 2015, 22:44

S53DZ je napisal/-a:Hm,
zdaj je pa NBP zemljevid že čisto blizu do avtomatskega vrisa povezav med vozlišči ... :)

Niti ne, ker me zeza preiskovanje omrežja in mi vse tnc-jev vedno ne najde .... :twisted:
Drugače pa teoretično tiste črte ni nek problem. :D
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 22 Avg 2015, 11:34

Približno 2 dni bo strežnik nedosegljiv. Višja sila. ( beri belenje, pa ne, ker bi jaz to hotel !!!!!!!! ) .... :twisted:
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 18 Sep 2015, 21:29

Spet kaj beliš ?

http://nbp.roko.org/ je napisal/-a:Could not connect: [113] No route to host
Ne pošiljaj ZS, raje obišči http://e.pavln.si/ ali pošlji mail.
s54mtb
 
Prispevkov: 6069
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 823 krat
Prejel zahvalo: 1882 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 18 Sep 2015, 22:13

s54mtb je napisal/-a:Spet kaj beliš ?

http://nbp.roko.org/ je napisal/-a:Could not connect: [113] No route to host

Ne :D Tehnične težave, mulc igra igrice z klapo, pa je oklopil en ethernet kabel ..... :_banghead
Ugani katrega ....
No zdaj dela.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 18 Sep 2015, 22:16

Poznam to. Zato imam omaro zaklenjeno. :)
Ne pošiljaj ZS, raje obišči http://e.pavln.si/ ali pošlji mail.
s54mtb
 
Prispevkov: 6069
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 823 krat
Prejel zahvalo: 1882 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2016, 11:35

Tole pa ne bo v redu!
nbp1.png
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2016, 11:36

Ne vem zakaj, ampak tale slika laže. Meni, ki sem na sliki rdeč povezava deluje normalno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 22 Nov 2016, 12:04

Vem, da ni vredu. V času skeniranja omrežja, te najde tebe in ostale, vendar, ko hoče konkretne podatke od TNC-ja, jih ne dobi. Vzrok je naj verjetnje moja zveza proti Sedovniku, namreč nimam nič rezerve ....
Še bolj bukova je ta, ko vsi ostali ste črni, jaz pa rdeč :_banghead
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2016, 12:09

forest70 je napisal/-a:Še bolj bukova je ta, ko vsi ostali ste črni, jaz pa rdeč :_banghead
Hahaha... :_rolling Pa res. Sploh nisem opazil, dokler nisi sam povedal.

Ja zdaj je pa dilema. Ali imaš ti motnje, ali pa je slabljenje res tako veliko. No verjetno je krivo oboje. Zakaj dilema? Zato, ker bi večino motenj lahko rešil s filtrom, a kaj ko ta prinese še kakšen dodatni db slabljenja v zvezo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 22 Nov 2016, 15:46

forest70 je napisal/-a:Vem, da ni vredu. V času skeniranja omrežja, te najde tebe in ostale, vendar, ko hoče konkretne podatke od TNC-ja, jih ne dobi. Vzrok je naj verjetnje moja zveza proti Sedovniku, namreč nimam nič rezerve ....
Še bolj bukova je ta, ko vsi ostali ste črni, jaz pa rdeč :_banghead

Davor,
po mojem mnenju je ta program zanimiv za kazanje stanja omrežja.
Program je treba dati na eno vozlišče, ki ima solidne zveze naokoli.
Pred tem je treba preveriti, če pri svojem delovanju ne povzroča zastojev v omrežju ali pa na primer obešanja na oddaji.
Potem pa pridobiti soglasje upravnika tistega vozlišča, ...

73 Bojan
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 22 Nov 2016, 19:52

S53DZ je napisal/-a:Program je treba dati na eno vozlišče, ki ima solidne zveze naokoli.
Pred tem je treba preveriti, če pri svojem delovanju ne povzroča zastojev v omrežju ali pa na primer obešanja na oddaji.
Potem pa pridobiti soglasje upravnika tistega vozlišča, ...
73 Bojan


Ker sem naletel na cel kup ovir, ki ga obstoječi program ima, sem se odločil, da bom napisal vse znova.
Program bo vseboval 2 dela in sicer strežniški za prikazovanje in zajemanje podatkov, ter uporabniški, ki bo Win varianta, kjer bo lahko vsak poskeniral omrežje, ter mu bo prikazalo stanje omrežja in poslal podatke strežniku. Tisto "vsak", bom še razmislil kako.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Nov 2016, 20:33

forest70 je napisal/-a:Program bo vseboval 2 dela in sicer strežniški za prikazovanje in zajemanje podatkov, ter uporabniški, ki bo Win varianta, kjer bo lahko vsak poskeniral omrežje, ter mu bo prikazalo stanje omrežja in poslal podatke strežniku. Tisto "vsak", bom še razmislil kako.

Ej, admini ! Kako se človek lahko komu za post zahvali 2x ? 4x, 8x ?

Če želiš lahko pomagam pri tem drugem delu.
Glede na to, da imam zdaj optiko in tudi stabilen dostop do omrežja, lahko tudi obstoječo aplikacijo preselimo k meni, dokler ne bo nova narejena.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s56rga » 23 Nov 2016, 13:56

Tudi na mašini od s5tech je na voljo nekaj kapacitet in v omari za mojim hrbtom....
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 395
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 62 krat
Prejel zahvalo: 114 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 130

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 23 Nov 2016, 14:13

Samo droben komentar: smisel mojega predloga je v bližini priključka na TNC, ki ima dobre povezave z dovolj rezerve v NBP radijsko omrežje!

LP, Bojan
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 23 Nov 2016, 14:20

Tudi na Gorjancih je več kot dovolj štroma. Pinganje verjetno ne pobere prav veliko. Za pošoljanje se pa lahko skonektaš kar preko tega.
s54mtb
 
Prispevkov: 6069
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 823 krat
Prejel zahvalo: 1882 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Nov 2016, 15:48

S53DZ je napisal/-a:Samo droben komentar: smisel mojega predloga je v bližini priključka na TNC, ki ima dobre povezave z dovolj rezerve v NBP radijsko omrežje!


VolkD je napisal/-a:..., da imam zdaj optiko in tudi stabilen dostop do omrežja, ...


V tem je bil point ponudbe. Saj drugače bi to lahko že prej ponudil, ker dostop v NBP je bil vedno dober(žal celo boljši, kot pa v internet omrežje).
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 23 Nov 2016, 19:49

VolkD je napisal/-a:
S53DZ je napisal/-a:Samo droben komentar: smisel mojega predloga je v bližini priključka na TNC, ki ima dobre povezave z dovolj rezerve v NBP radijsko omrežje!


VolkD je napisal/-a:..., da imam zdaj optiko in tudi stabilen dostop do omrežja, ...


V tem je bil point ponudbe. Saj drugače bi to lahko že prej ponudil, ker dostop v NBP je bil vedno dober(žal celo boljši, kot pa v internet omrežje).

Preveč komlicirano, da bi to sedaj prestavil kam drugam. Rabim samo boljšo jagico kot je ta 9 elementna ....
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a Izt0k » 20 Dec 2016, 15:38

Zdravo,

Super zadeva, čestitke avtorju. A se mogoče, da kako preverit v katero smer je obrnjena antena na vozliščih?

LP, Iztok
Izt0k
 
Prispevkov: 213
Pridružen: 15 Feb 2015, 14:22
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a Izt0k » 20 Dec 2016, 15:54

Do Svete Gore imam vidno polje. Ob bližajočih se praznikih pa upam, da mi uspe preizkusiti s 70 cm 4W postajo ter 5 Elementno Yagi anteno izdelano po načrtu S53MV.
Moj QTH Lokator je JN65WT.

Dobrodošli so vsi nasveti, priporočila, izkušnje... :D
LP, Iztok
Priponke
2015-07-26 20.37.57.jpg
Izt0k
 
Prispevkov: 213
Pridružen: 15 Feb 2015, 14:22
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Dec 2016, 15:59

Izt0k je napisal/-a:Do Svete Gore imam vidno polje. Ob bližajočih se praznikih pa upam, da mi uspe preizkusiti s 70 cm 4W postajo ter 5 Elementno Yagi anteno izdelano po načrtu S53MV.
Moj QTH Lokator je JN65WT.
Če boš imel težave z oživljanjem in uglaševanjem postaje se lahko oglasiš.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Dec 2016, 16:06

Izt0k je napisal/-a:Super zadeva, čestitke avtorju. A se mogoče, da kako preverit v katero smer je obrnjena antena na vozliščih?
Nekaj informacij se da dobiti z komando J - tam v veliko TNC-jih piše tudi informacija o smeri antene.

Marikaj se pa da zaključiti z O komando, ker potem vidimo kakšni so odzivi, s tem vemo katera vozljišča so slišna in posledično lahko zaključimo o smeri antene.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 19028
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3391 krat
Prejel zahvalo: 2701 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 20 Dec 2016, 19:12

Na Sv. Gori mislim, da je antena obrnjena prebližno 190 stopinj, torej "gleda" bolj proti jugu.
Ko boš kaj poskušal, se oglasi, ti pustim tel. št na ZS :)
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a Izt0k » 21 Dec 2016, 17:28

Sem upal na kako dobro dušo.....Hvala obema vsekakor se bomo slišali ter se bom oglasil pri VolkD.
Če ne veš, če tehnika deluje bi obstajala kar velika verjetnost neuspeha :_banghead
Pripravim stvari ter se v kratkim javim...
Izt0k
 
Prispevkov: 213
Pridružen: 15 Feb 2015, 14:22
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 15 Jul 2017, 12:52

Tole:

1. Kje v omrežju je sedaj nameščen ta program za skeniranje NBP vozlišč?
2. Namesto odziva "It works!" v grafični različici predlagam "Scanning ...", če to ustreza dejanskemu stanju.

73 Bojan
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 766
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 252 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Izdelava program za prikaz NBP naprav

OdgovorNapisal/-a forest70 » 16 Jul 2017, 12:20

S53DZ je napisal/-a:Tole:

1. Kje v omrežju je sedaj nameščen ta program za skeniranje NBP vozlišč?

Pri meni doma na strežniku.
S53DZ je napisal/-a:2. Namesto odziva "It works!" v grafični različici predlagam "Scanning ...", če to ustreza dejanskemu stanju.

73 Bojan

Hja to je problem, ko se mašina ponovno štarta. Apache2 starta prej kot named, zato stvari ne delajo ....
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 250 krat
Prejel zahvalo: 231 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Prejšnja

Vrni se na Radioamatersko packet radio omrežje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost