koala33 je napisal/-a:IVASIM VELEBIT 8022A-VB - DIGITALNI MULTIMETER
Ta digitalni multimeter je bil prav tako narejen v podjetju IVASIM.
Je pa izdelan po licenci proizvajalca FLUKE.
Nekateri so ga poimenovali JUGOSLOVANSKI FLUKE.
koala33 je napisal/-a:UNIS TOS RSU 0-35V 2× - DVOJNI LABORATORIJSKI USMERNIK
MaliMedo je napisal/-a:koala33 je napisal/-a:UNIS TOS RSU 0-35V 2× - DVOJNI LABORATORIJSKI USMERNIK
Zelo kvaliteten usmernik!
Potem pa že ni zelo kvaliteten. Ti čipi imajo interno operacijski ojačevalnik z ojačanjem okrog 50db (povsem brez potrebe). Zmanjšanje ojačanja je potem izvedeno z upori v negativni povratni vezavi (frekvenčna kompenzacija tudi). Taki napajalniki niso primerni za napajanje radijskih postaj. Inducirana energija na pravi nožici čipa se namreč ojača s cca 50db. Rezultat je povsem nepredvidljiv. Večinoma napetost nekontrolirano naraste, ni pa nujno, lahko tudi pade. Je pa občutljivost na tovrstne motnje odvisna od tipa ohišja v katerem je čip in od izvedbe (dolžine nožic do povratne vezave).Ferdo je napisal/-a:Narejen na osnovi znanega LM723...
Je veliko drugih še bolj odličnih napajalnikov in res ni potrebe za testiranjem, če tista moja razlaga zgoraj drži. Mislim, da je dovolj, da sem to testiral jaz. Rezultat je uničen IC245E. Postaja je zagotovo vredna več, kot pa napajalnik Nr.:5 objavljen v reviji št.3 in št.5.MaliMedo je napisal/-a:Zanimivo! Jaz s svojim nisem imel težav pri RF zadevah, nisem pa nikoli napajal kar koli, kar bi dalo več kot 10W na HAM področjih. Saj ima komaj 5A izhod, kot laboratorijski napajalnik je pa odličen, do sedaj brez težav.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost