marko je napisal/-a:... Otroci naj bodo otroci, programerji naj bodo programerji, Darko in njegovi RF-ji pa naj bodo RF-ji. Posiljevati enega ali drugega z nekimi brutalnimi metodami, je neumnost. To velja tudi za OŠ in računalništvo in ne vem kakšni algoritmi deli in vladaj. So dovolj specializirane (recimo) smeri kasneje, da ni treba, da se v OŠ to učimo.
Prvo kar je, nihče nikogar z ničemer ne posiljuje. Če se pove, da za tako in tako delo potrebuješ tudi znanje z nekega drugega področja, to ni posiljevanje, ampak je za nekoga zelo koristna informacija.
Osnovna šola je, kot ime pove,
osnovna šola. Tu naj bi otroci dobili neka osnovna znanja, ki jim bodo v življenju prišla prav. Če je že govora o algoritmu
Deli in vladaj, potem je treba povedati še, da ta algoritem ni neka specializirana zadeva, ki jo uporabljajo samo programerji. To je osnovni selektivni način razmišljanja. Obstajal je že daleč, daleč, pred računalniki. Povsem naravno je, da ga, brez da bi jih kdo posebej učil, otroci odkrijejo.
Življenje se spreminja, to kar je včeraj bilo specializacija je danes osnova. Prav tako obratno.Leta 1989 sem napisal eno izjavo zaradi katere so me skoraj linčali, danes je to praktično 100% resnica. V tistih časih je bilo delati z računalnikom nekaj "od bolj" in večina se ga je otepala. Napisal sem: "V bodočnosti bodo obstajali ljudje, ki bodo z računalnikom znali delati in tisti, ki bodo brezposelni."
Dandanes, kmet ne more več brez računalnika. Če zaradi drugega ne, pa zato, da polovi vse razpise, ki se mu ponujajo. Povsem logično je torej, da bi ljudje morali pridobiti vsaj
osnovna znanja s tega področja v
osnovni šoli. In zato ne rabijo znati programirati. Ja pa nujno, da znajo svoje početje spraviti v pisno obliko na način, da je tak zapisek potem razumljiv, z enako lahkoto kot špilat Farming Simulator 22 in Fifa 22.
Pri vsem tem je popolnoma vseeno ali so programi, ki jih uporabljajo zastonjkarski ali plačljivi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net