tole mi ni jasno - kako lahko Temu to zaračunava če pa slovenska carina pobere ta denar? Ali pa imajo s carino tak dogovor da oni paketa številka AB1234CD ne zadržujejo na carini ker so že skupaj s paketom ali vnaprej dobili po 3 evre za vsak kuli, majico, obesek,... ?Jule je napisal/-a:Na Temu so 3 eur+ddv na izdelek že vračunali ob plačilu naročila.
tole mi ni jasno - kako lahko Temu to zaračunava če pa slovenska carina pobere ta denar?
ker bodo nekateri "bogateli", drugi pa izviseli (pa še rima se spremljati osebo "Bellis Mihael" na Facebooku je kar zanimivo. Zgleda da ima človek ogromno energije in časa da pravno secira marsikaj ter vsakodnevno objavlja obsežne članke, in še kaj ne-pravnega za povrh. Ker se je njegov članek oziroma link do njegovega članka pojavil tudi na tem forumu v tej temi, me je spomnil na forumaša ki se je na pošti uprl plačilu neupravičeno zaračunanih dodatnih dveh centov za ne vem kaj že, in z uporom uspelBojanR je napisal/-a:To so bučke nekoga, ki je ves vesel, da je lahko proti. In da ima kaj za objaviti na Facekooku. Ker kakšne konstruktivne ideje, najbrž, še ni bilo od njega.
javr je napisal/-a:mislim da je direktor slovenske carine na neki TV rekel da gredo ti trije evri v evropsko in ne v slovensko blagajno. Ali pa ravno obratno, ne vem.
webmouse je napisal/-a:Z mojega vidika, ta davek ne bo rešil EU gospodarstva.
Dajmo malo bolje pomisliti!Carko je napisal/-a:Sedaj si plačal 3,66€ v EU proračun, pred tem ne bi ničesar.
Takšnih kot ti, je nekaj deset milijonov.
DNEVNO iz Kitajske pride več kot 10 milijonov takšnih malih paketov.
DusanK je napisal/-a:...Če 3€+DDV velja kot dodatna carinska dajatev potem zna biti razmerje kot pri ostalih carinah: SLO kot EU članica obdrži 25% zbranih dajatev za kritje stroškov pobiranja...
.Iz vidika EU se mogoče na koncu to približno uravna, ni pa pravično za posameznega kupca.
jure94 je napisal/-a:Te 3€ je samo obiranje ljudi iz obeh koncev.
Kitajc izdelke uvozi, prepakira v EU in pobere 3€ za vsak izdelek, čeprav nima dejansko toliko "stroška". Še slabše je, ker aliexpress recimo nima urejenih kategorij. Konkretno, sem želel naročiti neke nalepke. Ker je pri 2+ kosa poštnina neprimerno dražja (iz 1,5€ na 8,5€) sem pač želel dati v košarico 2x po 2 kosa. Ampak potem bi mi za vsaka ta dva kosa obračunali 3€ + ddv, čeprav bi šlo za 4 identične izdelke, poslane v istem paketu. Povsem nelogično. Ampak še vedno 100% ceneje, kot pri nas.
Carko je napisal/-a:Mislim, da ne razumeš kompleksnosti problema, če se ti zdi rešitev "več ljudi in kakšen server".
Zgoraj je omenjenih 5,9 milijarde paketov. Koliko "dodatnih ljudi" je po tvoje treba, da bodo na roke carinili MILIJARDE paketov?
Rešitev ni v dodatnih ljudeh, ampak v informacijskem sistemu - smo že nekaj časa v novem tisočletju - ki bo omogočal elektronsko izmenjavo podatkov in carinjenje.
Vrni se na Obvestila in novice ter zanimivosti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov