kobranka je napisal/-a:...Če piše, da oni obračunajo davek od tega uvoza že tam ali ga dejansko potem že odvedejo za nas? Uporabljajo IOSS? Nimam izkušenj z Amazon.com, če lahko kdo, ki je kaj kupoval tam potrdi, da mu pri nas ni bilo potrebno še enkrat plačati davek...
kobranka je napisal/-a:No ja, če sem prav razumel na izdelek ne na paket...
kobranka je napisal/-a: Bere se malo oderuško ampak saj ne morejo direkt vedeti cen za vse...
Obelix je napisal/-a:Lahko potrdim. Pri Amazon.com sem kupil DVD-je v vrednosti cca. 80 Eur in je prišlo brez dodatnih stroškov.

Naprimer iz Amerike, do sedaj še nisem naročal, ker kar me je potencialno zanimalo imajo čudno drago poštnino rabljene izdelke pa skoraj smešno poceni.VolkD je napisal/-a:Verjetno bomo potem delali skupinske nakupe,...

Kroko je napisal/-a:Ampak s carinami to nima veze. In od cca 50 pošiljk v zadnjih par mesecih je samo ena prišla preko pošte, pa še ta je bila nekaj posebnega.
Negativna selekcija naredi svoje in fikusi na pošti ne znajo drugače. Zakaj pa bi, če jim ni treba. Monopolist pač.
.Ne, se ne vidi. Ko Kitajec napiše, da je pošiljka prišla v "destination country", to ne pomeni Slovenija, ampak neka tranzitna država.reber je napisal/-a:obvestilo pride v nekaj dneh, lahko tudi več kot 1 mesec, saj se vidi kdaj je pošiljka prišla na naše letališče
Ne.reber je napisal/-a:Ko se v sledenju izpiše "Your package arrived at local airport" je seveda jasno, da je to lahko Madžarska, Nizozemska ali Slovenija. Če se več dni po tem izpisu sledenja ne zgodi nič, je to ziher v Sloveniji, če se čez 1-3 dni pojavi "import customs" oziroma nekaj podobnega, potem zagotovo to ni v Sloveniji, pošiljko na dom od tega trenutka lahko pričakujem prej kot v enem tednu. Če je pošiljka prispela direktno v Slovenijo, lahko od prihoda na letališče traja do 2 tedna, da jo dostavijo na dom ali več kot 5 tednov, različno.
Carko je napisal/-a:Ne.
kobranka je napisal/-a:Ima kdo kaj izkušenj z Luxembourg Post? Ena pošiljka je obstala pri njih. Številka za sledenje pravi: "Zadržana v zunanjem uradu za izmenjavo" ali nekaj takega.
Mednarodni poštni sistem je počasnejši od hitrih pošt.valter je napisal/-a:Nisem siguren če ne drži.Paket sem preko pošte dobil mnogo kasneje kot preko ostalih hitrih.Lahko samo slučaj , ampak ko dobim obvestilo od pošte so vedno težave,
Z mednarodnimi pošiljkami to nima veze. Pa razlike je kvečjemu en dan (redko več), ne "nekaj dni".VolkD je napisal/-a:Dejstvo je, da naša pošta pošiljke namerno zadržuje nekaj dni, ker hoče izsiliti prednostno pošiljanje, ki je dražje.
To ni nič novega, odmeven je celo primer, ko so poštarja kaznovali, ker je bil prehiter.
Carko je napisal/-a:Tole ne drži: "Če je pošiljka prispela direktno v Slovenijo, lahko od prihoda na letališče traja do 2 tedna, da jo dostavijo na dom ali več kot 5 tednov, različno."
Carko je napisal/-a:Mednarodni poštni sistem je počasnejši od hitrih pošt.valter je napisal/-a:Nisem siguren če ne drži.Paket sem preko pošte dobil mnogo kasneje kot preko ostalih hitrih.Lahko samo slučaj , ampak ko dobim obvestilo od pošte so vedno težave,
Ampak da traja precej dni ali celo tednov, da mednarodna pošta gre čez carino po prihodu v Slovenijo, pa ne drži.
Začasni ukrep je odgovor na dejstvo, da takšni paketi trenutno vstopajo v EU brez dajatev,
Protoncek je napisal/-a:Kar je zanimivo je trditev:Začasni ukrep je odgovor na dejstvo, da takšni paketi trenutno vstopajo v EU brez dajatev,
A za EU izdelke se pa zdaj plačuje carina/dajatve, ali kaj? Ravno tako ne kot se ne za kitajske. Obračuna naj se 22% davek na vsak artikel, tako kot za EU izdelke in je to to, ne pa čarat z nekimi carinami...
dejstvo je, da s tem ne bodo rešili dosti. Ljudje pač ne bodo (toliko) kupovali. Zagotovo pa nekdo ne bo za recimo eno obleko , ki na kitajskem stane 12€ po 1.juliju plačal 100€ v EU... saj ni idiot... to je tak strel v lastno koleno kot že kar nekaj zadnja leta (npr. blokada ruskega plina in nafte, kjer smo na=bali zgolj EU ljudje, posiljevanje z električnimi avti, kjer na veliko služijo kitajci, EU pa zapira firme itd...)
Na kitajskem je pač hudo cenejša delovna sila, in tu nimaš kaj. V EU noben ne bo delal za 1€/uro...

smatjaz je napisal/-a:Katero podjetje v EU pa še zna narediti dober računalnik, prenosnik LCD, procesor, ...
peterp je napisal/-a:smatjaz je napisal/-a:Katero podjetje v EU pa še zna narediti dober računalnik, prenosnik LCD, procesor, ...
Osnovne plošče in računalnike znajo delati v EU. Made in Germany :tm

Protoncek je napisal/-a:peterp je napisal/-a:smatjaz je napisal/-a:Katero podjetje v EU pa še zna narediti dober računalnik, prenosnik LCD, procesor, ...
Osnovne plošče in računalnike znajo delati v EU. Made in Germany :tm
Ja, made in germany, assembled in China… tako kot fižol v mercatorju nekaj let nazaj: slovenski izdelek, poreklo kitajska…
Na stotine vzorcev!reber je napisal/-a:Carko, da ne boš na pamet, na podlagi koliko vzorcev temelji tvoja trditev? jaz sem svoje predstavil.
Pri PS je čas dostave loterija, če je kakšna tubica, flaška lepila in podobno, bo zelo verjetno podvrženo carini in pregledu in čas dostave od vključno nakupa bo 2-3 mesece. Če gre za enega od AE shipping, bo dostavljeno 2-3 tedne.
Vrni se na Obvestila in novice ter zanimivosti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost