Re: Pohitite z drobnimi nakupi iz tretjih držav

Obvestila in novice o dogajanju iz sveta tehnike

OdgovorNapisal/-a Jakey » 07 Jun 2024, 12:00

Vodim že cca 3 leta kdaj naročim in kaj (ker pogosto pozabim za kaj sem kaj naročil in niti ali sem dobil oz. kaj še čakam) pa si beležim datum naročila in prejema ter poštnega kurirja za neko okvirno statistiko.
Priponke
Untitlssed.png
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 297 krat
Prejel zahvalo: 468 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 6

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Jun 2024, 14:44

Drug ekstrem, ki se sicer sreči redko zgodi: refund dobil konec decembra, ker je bila pošiljka izgubljena (torej naročil cca.3 mesece prej), včeraj pa od pošte obvestilo, da je pošiljka na carini… :_dunno
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 777 krat
Prejel zahvalo: 966 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 198

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 07 Jun 2024, 17:38

Ravno danes dobil po 8 dneh pošto iz AliExpress-a. Tudi prejšnji trije paketi so prišli v 11 - 14 dneh. Upam, da tako ostane.
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir

Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 207 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 59

Re: Re: Pohitite z drobnimi nakupi iz tretjih držav

OdgovorNapisal/-a zanka » 29 Jun 2024, 11:12

17. junija sem kupil in plačal 7 kosov, včeraj sem prejel 1 kos. Prijavil sem kot "Items are missing".
Opisal (v angleščini): Naročil 7 kosov, prejel 1 kos, na fotografiji je prejet 1 kos in kuverta z oznakami naročila, katera zaradi svoje velikosti ne more vsebovati 7 kosov. Zahtevam vrnitev kupnine v znesku 6 kosov.
V polje znesek vračila sem vpisal 6/7 največjega zneska, ki ga lahko zahtevam. Priložil sem fotografijo, na kateri je kuverta z oznakami (nalepka AE) - svoje osebne podatke sem delno prekril, ter 1 izdelek.

Danes AE prizna pritožbo in moj vpisan znesek. Zatem sem označil, da se s tem strinjam.
Uporabniški avatar
zanka

Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 139 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 98

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 03 Nov 2024, 23:14

Že kar nekaj časa iz AE izbiram pošto "AliExpress xx Shipping", ki pride preko Madžarske. Kako pa je sedaj z izbiro drugih vrst pošiljanja, npr. Cainiao Super Economy in isto ... Global, pride tudi to preko Madžarske?
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir

Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 207 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Število neizkoriščenih povabil: 59

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Nov 2024, 00:42

mirkatmir je napisal/-a:... pride tudi to preko Madžarske?
Nič ne izbiram, pustim kot je. Pride po različnih poteh, se mi pa že vsaj 5 mesecev ni zgodilo, da bi mi težili s plačilom pregleda na carinski pošti.
V glavnem pa pride res preko Madžarske, a po dveh različnih poteh: preko Expressone ali preko naše pošte. Pride pa tudi preko Nizozemske, Nemčije, Nizozemske in Poljske. Po mojih izkušnjah je pot preko Madžarske in Expressone najhitrejša.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19868 krat
Prejel zahvalo: 10177 krat
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 05 Nov 2024, 13:11

No, pa se je tudi meni zgodilo... prvič sem imel malo večje težave z aliexpress-om.
Nabavil sem en LVGL display za dobrih 30 evrov. Že takoj se je zataknilo, ker je kitajc reklamiral "shipping from France" in za to računal dodatnih 3.16€, poslal pa je s Kitajske. In ko sem ga vprašal zakaj je bil še nekaj pameten z odgovorom "don't worry, you don't have to pay extra for shipping" :_banghead
No, display končno dobim (kasneje kot obljubljeno seveda), zaženem in... ja, v qrcu je - display nemarno utripa z belimi črtami (video). Pregled konektorjev in plate ne pokaže nič. Dam refund request, dodam video, kitajc odgovori da ne vidi napake ... :o :_dunno nič, počakat bo treba, da se vključi aliexpress. Odločitev: pošlji nazaj na njegove stroške in dobim nazaj denar. Ok, super.
Japajade... dobim return naslov: Afganistan :_silent Se pozanimam na naši Pošti, pravijo da ni možno pošiljati paketov tja, razen če mogoče probam poslat kot blagovno pismo, a na lastni riziko, ker če je zadeva stvar carinjenja bo verjetno romala v kanto, ko pride tja. Itak pa bi bila menda poštnina preko 10€ (ok, to bi itak prodajalec plačal).

Ja..vmes kontaktiram tudi prodajalca, a mi sploh ne odgovarja.

Prekličem refund request, vložim ponovno in jim razložim stanje ter predlagam 50% refund, obdržim LCD in "porabim, kar se da" (za razvijat-testirat softvare bo dober). Aliexpress ponovno zahteva return&full refund. :_banghead nevem...a govorim steni ali kaj...
Počakam da se rok za pošiljanje nazaj izteče (vmes je na voljo samo polje, kamor vpišem sledilno številko in prevoznika), nakar kliknem "appeal" ter spet razložim, zakaj nisem poslal nazaj. Priložim mail odgovora naše pošte in angleški prevod. Končno je tokrat en kitajc to prebral in odločil "full refund only".

Zadeva se je torej sreči odvila v pravilno smer. Nauk: ne prehitro obupat. Izkoristite vse možne opcije, dokler ne gre več. Ter: dajte klikat ""confirm received", ko zadeva pride in kdaj podat dobro oceno, predvsem če je ok. Pomaga, ko gre kaj narobe, ker to kitajci gledajo, predvsem, ko je zadeva nekje "v sivem področju" - zaradi zlorab. Namreč, določeni izdelki nimajo več sledenja, ko pridejo v EU (recimo sledilna, ki vsebuje UA - informacija s strani naše pošte), pa bi načeloma lahko za vse te stvari rekel, da nisi dobil...

A kdo ve, je mogoče kjerkoli videti, kdo ima sistem prodaje "return&refund" in kdo "refund only"? Ter - a je možno nekega trgovca dati na osebno črno listo?
Priponke
20241006_110237.mp4
(24.61 MiB) Prenešeno 22 krat
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Nov 2024, 17:45

Pa si prepričan, da je vse v redu z napajanjem tega displeja ?
Ko sem zadnjič videl podobne kerefeke na displeju se je le ta napajal z napetostjo, ki je imela kar velik ripple.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 05 Nov 2024, 19:13

Hm..nekako ja, ker enako dela z napajanjem preko USB ali napajanjem preko vgrajenega napajalnika. To je namreč neke sorte stensko LCD stikalo. Kar se tiče napajanja preko USB sem poskusil več 5V virov. Bom pa ob priliki preveril interno 3.3V napajanje, če je kaj v smeri, kar sumiš.

Namreč, v planu imam imeti več teh po bajti, ker so cenovno ugodni, napajanje direkt na 230V, programiranje je relativno enostavno (openhasp ali esphome), poveže se na HA, ima tri relejske 230V izhode... Enega že imam za krmiljenje rolet, klime in še kaj. Tale je drugi, kupil sem ga v bistvu zato, da bom na njem razvijal programe za ostale LCDje, za to bo pa dober. Ugotovil sem namreč, da je teh motenj občutno manj, če dam svetlost displeja na manj.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a DusanK » 05 Nov 2024, 19:55

Protoncek je napisal/-a:Hm..nekako ja, ker enako dela z napajanjem preko USB ali napajanjem preko vgrajenega napajalnika. To je namreč neke sorte stensko LCD stikalo. Kar se tiče napajanja preko USB sem poskusil več 5V virov. Bom pa ob priliki preveril interno 3.3V napajanje, če je kaj v smeri, kar sumiš.

Namreč, v planu imam imeti več teh po bajti, ker so cenovno ugodni, napajanje direkt na 230V, programiranje je relativno enostavno (openhasp ali esphome), poveže se na HA, ima tri relejske 230V izhode... Enega že imam za krmiljenje rolet, klime in še kaj. Tale je drugi, kupil sem ga v bistvu zato, da bom na njem razvijal programe za ostale LCDje, za to bo pa dober. Ugotovil sem namreč, da je teh motenj občutno manj, če dam svetlost displeja na manj.

A je to tale zadeva z oznako ST7701?

Če ja potem se pomakni po strani navzdol do "3.4 Bightness control Demo" kjer je ena predelava z upori.
Mogoče je vse skupaj presvetlo (posledično malce previsoka napetost?) in zato ekran blinka.

Je kaj važno v katerem USB-C konektorju imaš napajanje (USB-native ali USB-TTL)?

Za morebitni Arduino IDE:
3. Usage in Arduino IDE - "If you need backlight control, you need to solder R28 whose resistance is 1kΩ (the default is not soldered when leaving the factory),
and remove the R29 resistor."
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3454 krat
Prejel zahvalo: 5925 krat

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 05 Nov 2024, 20:12

Ne, malce drugačen je, bom pa vseeno preveril, če velja tudi za tega, hvala!
Priponke
image.jpg
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a ivor » 03 Dec 2024, 22:37

Nekje sredi maja letos sem iz Kitajske naročil reed releje, ki sem jih rabil pri dodatku FM pasu na starem sovjetskem tranzistorskem radiu. S temi releji sem imel potem hude probleme, ker niti po dolgem času niso prišli. Ko sem že čisto obupal, sem še enkrat naročil podobne releje, tokrat iz Španije zaradi carine, ki so sicer prišli, a z veliko zamudo zaradi napake v naslovu pošiljke. Vmes me je rešil koala33 in sem projekt že uspešno končal.
Včeraj sem prejel na telefon SMS sporočilo od naše carinske pošte, da je zame prišla tista pošiljka iz Kitajske in da naj plačam carino zanj. Rabili so torej ves čas nekje od junija do sedaj, da so me obvestili o carini. Sploh se jim ne bom oglasil in odgovoril na sporočilo, kaj šele da bi jim kaj plačal. Naj lepo vrnejo pošiljko nazaj. Vmes so minili vsi roki za zahtevo pošiljatelju za vračilo vplačanega zneska. :(
Vsa sreča, da so Kitajci tako iznajdljivi in so mi vse ostale naročene stvari poslali preko drugih držav v EU. Vse tako poslane pošiljke so prišle do mene v roku 10-12 dni. :D
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor

Kraj: Šmarje pri Jelšah
Zahvalil se je: 1806 krat
Prejel zahvalo: 1799 krat
Uporabnika povabil: forest70

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 04 Dec 2024, 07:14

Ja pa si zahteval/dobil denar nazaj ko se je iztekel rok za dobavo, roba pa ni prišla?
Ni nujno, da je roba stala na slo carini, bolj verjetno je bila nekje na kitajskem, podobno kot moja digitalna vaga, ki je prihajala cca. 4 mesece - vpis v sledenju je bilo "left from departure country", nato po treh mesecih tišine vpis v sledenju "prihod v ciljno državo" (Madžarska), teden kasneje je bila končno doma.

No, če carina ni več od cene relejev se ti po moje vseeno splača plačati carino in prevzet - če ti je prodajalec denar vrnil boš dobil robo za ceno carine, če ti ga pa ni boš pa za svoj denar vsaj imel robo...
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a alividmar » 04 Dec 2024, 07:54

Pošiljke, ki gredo preko naše carine, so praviloma poslane preko Sunyou. Verjetno se je tvoja pošiljka začela z UA.
Če se spomnimo, smo nedolgo nazaj čakali na pošiljke tudi po pol leta, odkar pa je Temu in na voljo "choice" pošiljanje iz Aliexpressa so se dostavni roki skrajšali.
Sam se poslužujem izdelkov, ki imajo na voljo "choice" pošiljanje, če je le možno, le ti pridejo v roku tedna ali dveh.
Prav tako sem dobil sedaj, kar tri izdelke, ki so potrebovali kar nekaj časa, da so prišli do mene. Ena pošiljka je poslana 17. maja. Čakam še stroške postopka in znesek davka.
Uporabniški avatar
alividmar

Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 455 krat
Prejel zahvalo: 599 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 61

OdgovorNapisal/-a ivor » 04 Dec 2024, 10:12

Protoncek je napisal/-a:Ja pa si zahteval/dobil denar nazaj ko se je iztekel rok za dobavo, roba pa ni prišla?
Ne. Na osnovi prejšnjih izkušenj sem nekako predvideval, da bo pošiljka vseeno prišla do konca septembra. Ker še nisem imel narejenega tiskanega vezja, sem se odločil da bom raje še malo počakal. Izgleda, da so se med tem stvari z našo carino dodatno "pokvarile".
Protoncek je napisal/-a:Ni nujno, da je roba stala na slo carini, bolj verjetno je bila nekje na kitajskem
Po podatkih o sledenju, je bila roba že 29. maja na letališču ciljne države (SLO). Morda so bili že takrat naši cariniki na dopustu...
Protoncek je napisal/-a:No, če carina ni več od cene relejev se ti po moje vseeno splača plačati carino in prevzet
Na koncu mi je koala33 poslal toliko reed relejev, da bi jih bilo dovolj vsaj še za 2 generaciji potomcev (seveda ča bi jih imel). :D Kupnine zagotovo ne bom več dobil nazaj, plačal pa tudi ne bom nič več. :!:
alividmar je napisal/-a:Pošiljke, ki gredo preko naše carine, so praviloma poslane preko Sunyou. Verjetno se je tvoja pošiljka začela z UA.
Originalna številka se začne z SY, tista ki sem jo prejel od carine pa začne res z UA in konča z VU.
Naročil sem preko =bay-a. Nisem zasledil nobene možnosti izbire pošiljanja, razen hitre pošte. Upal sem na iznajdljivost kitajskega pošiljatelja. Z ostalimi kitajskimi pošiljatelji sem do sedaj imel srečo.
Uporabniški avatar
ivor

OdgovorNapisal/-a reber » 04 Dec 2024, 11:12

Tudi jaz sem pred 2 dnevi dobil pismo od naše carinske pošte za eno pošiljko, ki ima sledilno ki se začne UA in konča z VU.
21. avgusta sem kupil 10ml flaško fluksa, naj bi bila dostavljena 20. septembra (estimate delivery date). Glede na sledenje naj bi pošiljka prišla v Slovenijo 6. septembra.
Po datumu, ki je bil ob nakupu določen za dostavo, torej po estimated delivery date, vedno začnem težiti prodajalcu in po ene 10 dneh je že možno odpreti dispute na AE. No, tokrat se prodajalec ni dal in je AE kar odlašal in odlašal nekajkrat po 10 dni. No, šele ko je bilo avtomatično označeno kot dostavljeno, sem imel 15 dni časa za pritožbo in ja, šele potem so 22. novembra odločili in dali refund.

Tole letos ni prvič, da sem po nekaj mesecih dobil od carine pošto, sem imel 2 nakupa od lanskega decembra, tudi ene malenkosti za drobiž, ki so potekle, dobil refund in šele potem dobil obvestilo od carine. Na obvestilo sploh nisem odgovoril, briga me, ne bom plačeval postopkov, ki so dražji od kupnine, še posebej zato, ker davek so kitajci že obračunali, vsaj tako piše na računu.
Ali je davek pravilno obračunan in odveden, ni moj problem, no, je, ko carina ponovno hoče svoj delež.

Večina pošiljk gre preko Madžarske, dostavi jih Express One, če je AE shipping je vedno hitro. Če prodajalec ne da možnosti za izbiro poštnine, je kar je, čeprav včasih tudi lažejo, tudi to, da pošlje iz Francije ali Španije in potem v resnici pošlje iz Kitajske, da je poslano označi zadnji dan preden bi AE naredil avtomatični refund.

Naj se kitajski prodajalci naučijo in začnejo izbirat tisto vrsto dostave, ki ne gre skozi roke naše pošte, oziroma ki gre zanesljivo preko Budimpešte, bo za vse bolje za nas kupce in za njih, ker ne bodo imeli zavrnjenih pošiljk. Po mojih izkušnjah so problemi samo z najbolj poceni artikli, ne z vsemi, ampak kar je bilo problemov z dostavo je bilo vedno nekaj smešno poceni. Z dražjimi pošiljkami ni bilo nikoli problemov, dodatno pa, dostava je bila hitrejša.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 248 krat
Prejel zahvalo: 834 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a ivor » 04 Dec 2024, 11:33

Zadnje čase prejemam pošiljke iz Kitajske preko Nizozemske (NL).
Uporabniški avatar
ivor

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 04 Dec 2024, 14:40

ivor je napisal/-a:Po podatkih o sledenju, je bila roba že 29. maja na letališču ciljne države (SLO). Morda so bili že takrat naši cariniki na dopustu...

Dvomim... tu kitajci serijsko "grešijo"... oni smatrajo da je roba v "ciljni državi" ko roba pride v EU. v primeru aliexpressa je klasika, da je zanje roba" v ciljni državi" ko pride v madžarsko (NL...), ne v SLO. To je za njih "ciljna država".
Pri kitajcih je vedno treba v roku zahtevat denar nazaj, če roba ne pride. Če pride kasneje in če želiš biti pošten vedno lahko ponovno plačaš kitajcu; takole pa si na čisti izgubi.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a Srecko » 04 Dec 2024, 19:58

Tudi jaz sem včeraj dobil pismo od carinske pošte, da je v državo prispela pošilka z sledilno številko UA******VU in naj jih poblastim za caeinski postopek. Ko sem malo raziskal sem bil konec maja naročil eno "žavbo", ki se uporabla v elektroniki in je nakej majn kot 2$. Sem ugotovil, da sem bil že dobil po več kot 3 mesecih vrnjeno kupnino. Ne mislim jim nič plačat ali karkoli. Naj vrnejo od koder je prispelo. :D Izgleda, da so nekje odkrili en pozablen kontejner te robe. :_rolling

Lp Srečko
Samouk
Uporabniški avatar
Srecko

Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: yacksy
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a zanka » 05 Dec 2024, 21:32

ivor je napisal/-a:Zadnje čase prejemam pošiljke iz Kitajske preko Nizozemske (NL).

Danes sem prejel paket, naročen 25 oktobra, z NL (postNL) številko, katerega je dostavil Express One, kar mi je zanimivo.

Sem se kljub dostavi AE Standard kar načakal.
Priponke
aenl.png
Uporabniški avatar
zanka

OdgovorNapisal/-a Carko » 07 Dec 2024, 23:20

Srecko je napisal/-a:Tudi jaz sem včeraj dobil pismo od carinske pošte, da je v državo prispela pošilka z sledilno številko UA******VU in naj jih poblastim za caeinski postopek. Ko sem malo raziskal sem bil konec maja naročil eno "žavbo", ki se uporabla v elektroniki in je nakej majn kot 2$. Sem ugotovil, da sem bil že dobil po več kot 3 mesecih vrnjeno kupnino. Ne mislim jim nič plačat ali karkoli. Naj vrnejo od koder je prispelo. :D Izgleda, da so nekje odkrili en pozablen kontejner te robe.
"Žavbe" in vse ostale tekočine gredo zaradi varnostnih pravil v letalskem prometu praviloma z ladjo ali jih vrnejo pošiljatelju. Kitajci so zelo striktni glede tega, tudi npr 1g cianoakrilatna lepila velikokrat zavrnejo pri izvozu.
Carko

Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 1163 krat
Število neizkoriščenih povabil: 254

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jan 2025, 15:50

Danes sem dobil obvestilo od pošte Slovenije, da me čaka pošiljka in da se moram prijaviti na njihovo stran v roku 16 dni, ter oddati podatke o zadevi,....
Do tu vse v redu, a tu se začno problemi. Iščem po tracking številki in najdem ene v plastiko zalite magnete, ki sem jih naročil maja 2024. Tudi to bi še šlo skozi, ampak zdaj pa sledi to kar ne razumem. Jaz sem te magnete dobil 02.08.24. Kako je mogoče, da so se zdaj ti magneti pojavili na pošti Slovenije.
Grem jaz pa pokličem na 080 14 00, torej na pošto, odtipkam nekaj številk, da dobim carinsko pošto. Tu izvem, da je paketek prišel iz države Vanuatu.

No zdaj sem pa samo še usta odprl in rekel AAAaaa,....

Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a ivor » 22 Jan 2025, 16:23

VolkD je napisal/-a:Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Odvisno če rabiš magnete ali ne.
Državo se lahko določi iz zadnjih 2 črk sledenja.
Kaj pa če se enostavno narediš Francoza? Če jih ne rabiš več, jih bodo poslali nazaj na Vanuatu. :?:
Uporabniški avatar
ivor

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jan 2025, 19:22

ivor je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Odvisno če rabiš magnete ali ne.
Pa saj sem jih že dobil.
Razen tega ne morem predložiti računa za stvar, ki je tam na carini, razen, če se zlažem.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Lojz » 24 Jan 2025, 21:51

Od Pošte Slovenije sem dobil SMS, da me čaka pošiljka za carinjenje. Vrednost je 3,38€.
Nič presenetljivega, če ne bi bil paket poslan 26. 8. 2023. V Slovenijo je prispel 15. 9. 2023. SMS sem dobil 22. 1. 2025
Pošiljka 2023_1.jpg
Pošiljka 2023.jpg
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 509 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 47

OdgovorNapisal/-a SiByte » 24 Jan 2025, 22:02

Če piše, da je prišel v "Destination country" še ne pomeni, da je dejansko prišel v Slovenijo. Za njih je cela EU končna destinacija.
ZA zeleni prehod! Ustavimo naftni terorizem. :_rolling
Uporabniški avatar
SiByte

Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 128 krat
Prejel zahvalo: 138 krat
Število neizkoriščenih povabil: 13

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Jan 2025, 23:09

Lojz, tudi tvoj ima na koncu VU - Vanatu.
Nekaj sem ujel, da je tega za več kontejnerjev,... Še bomo slišali take zgodbe.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2025, 09:03

Tole je pa gotovo rekord!
potovanje.jpg
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a ivor » 08 Feb 2025, 09:08

Si plačal tudi carino?
Uporabniški avatar
ivor

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2025, 09:11

Seveda, 3,59€. Pa še toliko bi dal, če bi delo naredili z neko normalno hitrostjo.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 08 Feb 2025, 12:03

Ma jaz ne vem od koga to naročate? Res, da imam malo nakupov samo ne pomnim, da bi mi nekaj hodilo pol leta od kitajcev ali pa Avstralije do mene oz. toliko časa mečkali na carini.
kobranka

Zahvalil se je: 740 krat
Prejel zahvalo: 306 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 61

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Feb 2025, 18:31

Saj ne mečkajo na (naši) carini. Zadeva se izgubi nekje med kitajsko in eu…
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2025, 20:12

Protoncek je napisal/-a:Saj ne mečkajo na (naši) carini. Zadeva se izgubi nekje med kitajsko in eu…
Nisem tako zelo prepričan. Še enkrat preglej tracking v mojem primeru.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a ivor » 08 Feb 2025, 20:51

Tudi pri mojih naročilih je bilo podobno: roba je potovala čisto v redu vse do prihoda v SLO, ko se je vse skupaj ustavilo. Pri tem nisem opazil nobenega pravila. Dogajalo se je, da so bile prej carinjene stvari, ki sem jih pred nedavnim naročil in so prišle v SLO kasneje kot ene druge, ki so že dolgo čakale na carini. Tako še vedno čakam na nekaj, kar je v SLO od začetka decembra (ne vem, koliko bom še moral čakati), tisto kar sem naročil letos pa je bilo že carinjeno in je že pri meni.
Kar so Kitajci pošiljali preko drugih držav EU, je prišlo v 10-12 dneh in ni šlo skozi našo (nobeno) carino, saj sem vse dajatve plačal vnaprej.
Uporabniški avatar
ivor

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Feb 2025, 20:58

VolkD je napisal/-a:
Protoncek je napisal/-a:Saj ne mečkajo na (naši) carini. Zadeva se izgubi nekje med kitajsko in eu…
Nisem tako zelo prepričan. Še enkrat preglej tracking v mojem primeru.

Kako da ne… saj piše: 25 maj 2024 arrived at facility (kjerkoli že, skoraj zagotovo še nekje na kitajskem), potem pa po dolgo časa 6 februar 2025 prhod v slo - ljubljano. Vmes pa je ležala nekje v kitajskem kotu…
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2025, 23:15

arrived at facility - prispelo v objekt :) ne vemo pa kateri!

Ampak dva dni prej pa piše:
arrived destination country airport - prispelo na letališče ciljne države.

Kaj sedaj ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Feb 2025, 08:23

“ciljna država’” je za kitajce EU, ne Slovenija( že omenjeno).
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Feb 2025, 08:25

Protoncek je napisal/-a:“ciljna država’” je za kitajce EU, ne Slovenija( že omenjeno).
Drži, ampak če je tako, mi pa razloži kako je zadeva potem prišla na našo carinsko pošto ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Feb 2025, 08:27

Samo ena izmed možnosti: na Madžarskem so jo našli nekje v eni izmed škatel, ko so delali letno čiščenje…
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Feb 2025, 08:29

Protoncek je napisal/-a:Samo ena izmed možnosti: na Madžarskem so jo našli nekje v eni izmed škatel, ko so delali letno čiščenje…
:_naughty
Nebi jo poslali na našo carinsko pošto, ampak direktno k meni, saj je Madžarska znotraj EU sistema.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Feb 2025, 09:04

Kako da ne..iz kitajske se pošilja v centralno skladišče nekje v eu, kjer se naredi uvoz, carinjenje itd…potem pa iz madžarske po eu na končne cilje. Klasika.
Sploh pa “arrived at facility” poroča kitajsko sledenje, ne naše…
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Feb 2025, 09:14

Protoncek je napisal/-a:Kako da ne..iz kitajske se pošilja v centralno skladišče nekje v eu, kjer se naredi uvoz, carinjenje itd…potem pa iz madžarske po eu na končne cilje. Klasika.
Sploh pa “arrived at facility” poroča kitajsko sledenje, ne naše…
Ej, človek! Razumi, da je ta pošiljka prišla k meni preko naše carinske pošte in je bila carinjena v Sloveniji!!!
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Feb 2025, 09:21

A midva gledava isto? Na priloženi sliki ni nikjer omenjene carine...
Priponke
krneki.jpg
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Feb 2025, 09:45

Protoncek je napisal/-a:A midva gledava isto? Na priloženi sliki ni nikjer omenjene carine...
Ja, pa jaz sem to povedal, nekajkrat,...
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Feb 2025, 09:59

No, kar "si ti povedal" niti ni pomembno v tem primeru. 6.februarja je paket prišel v SLO, kjer so na carini ugotovili, da kaj manjka in je pač potrebno, da gre preko njih :_dunno a to ne spremeni dejstva, da je pošiljka skenirana v Sloveniji šele 6.februarja letos, ostalo je samo ugibanje oz. potencialno neupravičeno obtoževanje nekoga... čisto možno je, da bi šel paket enako skozi carino, če bi prišel tja maja lani. Ravno prejšnji teden sem po dolgem času spet imel sam tako pošiljko, kjer sem moral plačati stroške.

Ne vem, zakaj nekateri tako radi obtožujejo slovensko pošto, carino...oz. vse, kar je slovenskega... s tem ne mislim nate, ampak na vse, ki so "glasni" okoli tega. Imamo, kar imamo in to sploh ni slabo. Pa tudi če je, - =biga, to imamo, ne bo pomagalo, če jamramo in pljuvamo....

Če primerjamo z italijansko pošto recimo je naša pošta mercedes AMG.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a zanka » 05 Mar 2025, 21:17

Choice, naročil 20. 2., dobil 3. 3. ampak to ni vse. Opazil sem, da imajo izdelki dodatno nalepko z nekim EU naslovom in zdi se mi, da te izdelke ne pakira prodajalec temveč kar dostavna služba, saj so kljub različnim prodajalcem zapakirani v enake vrečke in razporeditev besedila po etiketi je usklajena, enkrat davno nazaj pa je bil izdelek kar med ostalimi kuvertami v vreči, ki jo pripelje EO.
Uporabniški avatar
zanka

Prejšnja

Vrni se na Obvestila in novice ter zanimivosti

Kdo je na strani

Po forumu brska: Yandex [Bot] in 1 gost