Nič ne izbiram, pustim kot je. Pride po različnih poteh, se mi pa že vsaj 5 mesecev ni zgodilo, da bi mi težili s plačilom pregleda na carinski pošti.mirkatmir je napisal/-a:... pride tudi to preko Madžarske?
Protoncek je napisal/-a:Hm..nekako ja, ker enako dela z napajanjem preko USB ali napajanjem preko vgrajenega napajalnika. To je namreč neke sorte stensko LCD stikalo. Kar se tiče napajanja preko USB sem poskusil več 5V virov. Bom pa ob priliki preveril interno 3.3V napajanje, če je kaj v smeri, kar sumiš.
Namreč, v planu imam imeti več teh po bajti, ker so cenovno ugodni, napajanje direkt na 230V, programiranje je relativno enostavno (openhasp ali esphome), poveže se na HA, ima tri relejske 230V izhode... Enega že imam za krmiljenje rolet, klime in še kaj. Tale je drugi, kupil sem ga v bistvu zato, da bom na njem razvijal programe za ostale LCDje, za to bo pa dober. Ugotovil sem namreč, da je teh motenj občutno manj, če dam svetlost displeja na manj.
Ne. Na osnovi prejšnjih izkušenj sem nekako predvideval, da bo pošiljka vseeno prišla do konca septembra. Ker še nisem imel narejenega tiskanega vezja, sem se odločil da bom raje še malo počakal. Izgleda, da so se med tem stvari z našo carino dodatno "pokvarile".Protoncek je napisal/-a:Ja pa si zahteval/dobil denar nazaj ko se je iztekel rok za dobavo, roba pa ni prišla?
Po podatkih o sledenju, je bila roba že 29. maja na letališču ciljne države (SLO). Morda so bili že takrat naši cariniki na dopustu...Protoncek je napisal/-a:Ni nujno, da je roba stala na slo carini, bolj verjetno je bila nekje na kitajskem
Na koncu mi je koala33 poslal toliko reed relejev, da bi jih bilo dovolj vsaj še za 2 generaciji potomcev (seveda ča bi jih imel).Protoncek je napisal/-a:No, če carina ni več od cene relejev se ti po moje vseeno splača plačati carino in prevzet
Originalna številka se začne z SY, tista ki sem jo prejel od carine pa začne res z UA in konča z VU.alividmar je napisal/-a:Pošiljke, ki gredo preko naše carine, so praviloma poslane preko Sunyou. Verjetno se je tvoja pošiljka začela z UA.
ivor je napisal/-a:Po podatkih o sledenju, je bila roba že 29. maja na letališču ciljne države (SLO). Morda so bili že takrat naši cariniki na dopustu...
ivor je napisal/-a:Zadnje čase prejemam pošiljke iz Kitajske preko Nizozemske (NL).
"Žavbe" in vse ostale tekočine gredo zaradi varnostnih pravil v letalskem prometu praviloma z ladjo ali jih vrnejo pošiljatelju. Kitajci so zelo striktni glede tega, tudi npr 1g cianoakrilatna lepila velikokrat zavrnejo pri izvozu.Srecko je napisal/-a:Tudi jaz sem včeraj dobil pismo od carinske pošte, da je v državo prispela pošilka z sledilno številko UA******VU in naj jih poblastim za caeinski postopek. Ko sem malo raziskal sem bil konec maja naročil eno "žavbo", ki se uporabla v elektroniki in je nakej majn kot 2$. Sem ugotovil, da sem bil že dobil po več kot 3 mesecih vrnjeno kupnino. Ne mislim jim nič plačat ali karkoli. Naj vrnejo od koder je prispelo.Izgleda, da so nekje odkrili en pozablen kontejner te robe.
Odvisno če rabiš magnete ali ne.VolkD je napisal/-a:Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Pa saj sem jih že dobil.ivor je napisal/-a:Odvisno če rabiš magnete ali ne.VolkD je napisal/-a:Zdaj pa res ne vem kaj naj naredim.
Nisem tako zelo prepričan. Še enkrat preglej tracking v mojem primeru.Protoncek je napisal/-a:Saj ne mečkajo na (naši) carini. Zadeva se izgubi nekje med kitajsko in eu…
VolkD je napisal/-a:Nisem tako zelo prepričan. Še enkrat preglej tracking v mojem primeru.Protoncek je napisal/-a:Saj ne mečkajo na (naši) carini. Zadeva se izgubi nekje med kitajsko in eu…
Drži, ampak če je tako, mi pa razloži kako je zadeva potem prišla na našo carinsko pošto ?Protoncek je napisal/-a:“ciljna država’” je za kitajce EU, ne Slovenija( že omenjeno).
Protoncek je napisal/-a:Samo ena izmed možnosti: na Madžarskem so jo našli nekje v eni izmed škatel, ko so delali letno čiščenje…
Ej, človek! Razumi, da je ta pošiljka prišla k meni preko naše carinske pošte in je bila carinjena v Sloveniji!!!Protoncek je napisal/-a:Kako da ne..iz kitajske se pošilja v centralno skladišče nekje v eu, kjer se naredi uvoz, carinjenje itd…potem pa iz madžarske po eu na končne cilje. Klasika.
Sploh pa “arrived at facility” poroča kitajsko sledenje, ne naše…
Ja, pa jaz sem to povedal, nekajkrat,...Protoncek je napisal/-a:A midva gledava isto? Na priloženi sliki ni nikjer omenjene carine...
Vrni se na Obvestila in novice ter zanimivosti
Po forumu brska: Yandex [Bot] in 1 gost