s5tech.net • Poglej temo - Kitajski arduino in atmeli

Kitajski arduino in atmeli

Tu bo govora o vseh mogočih mikrokontrolerjih ne glede na tip ali zgradbo

Moderator: tilz0R

Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 31 Jul 2016, 23:40

So na kitajskih arduinotih pravi ali ponarejeni atmeli ?
Prijatelj dela za prižigat ledice in pravi, da pwm ne dela, ker so arduinoti fejkani.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a japina » 01 Avg 2016, 06:51

Imam kitajsko kopijo Arduina uno in PWM deluje. Ni pa nujno, da to velja povsod :)
japina
 
Prispevkov: 273
Pridružen: 28 Jan 2015, 21:16
Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
Zahvalil se je: 45 krat
Prejel zahvalo: 21 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 01 Avg 2016, 09:47

Tim98 je napisal/-a:So na kitajskih arduinotih pravi ali ponarejeni atmeli ?
Prijatelj dela za prižigat ledice in pravi, da pwm ne dela, ker so arduinoti fejkani.
Kaj pa to pomeni, da so fejkani?

Uporabil sem že ogromno količino MEGA 2560, UNO, Pro Mini, MICRO, Nano z različnimi kontrolerji kitajskih proizvajalcev, pa še nisem imel problemov, razen tistih, ki so nastali zaradi mojih napak oz. neznanja.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1509
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 528 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a damo » 01 Avg 2016, 15:55

mogoce je pa skuril izhodni pin. To se je meni zgodilo na dveh Nano-tih. Sem narobe povezal vhode in izhode. IO pin je bil na '1' in kratko sklenjen na maso. Pin je mrtev, vse ostalo pa dela.

Bruh, pa tak dizajn mikrokontrolerja.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 555
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 17 Okt 2016, 22:27

Kitajski arduinoti delajo. Skoraj dva meseca so hodili s kitajske.
Preizkusil danes popoldan. Meni vse led diode delajo. Ne dela pa pwm, ker ga ne znam naredit.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 17 Okt 2016, 22:33

Tim98 je napisal/-a:... Ne dela pa pwm, ker ga ne znam naredit.

Kupi to, pa bo problem rešen.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1509
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 528 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 17 Okt 2016, 22:36

Preveč denarja.
Če bi ga imel full, bi si pa raje motor kupil.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Cloud » 18 Okt 2016, 13:21

Obstajajo tudi kitajski kompleti, ki so cenejsi...
Cloud
 
Prispevkov: 1362
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 18 Okt 2016, 15:01

Samo tu je zopet vprašanje:
Tim98 je napisal/-a:So na kitajskih arduinotih pravi ali ponarejeni atmeli ?
Prijatelj dela za prižigat ledice in pravi, da pwm ne dela, ker so arduinoti fejkani.
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1509
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 528 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a SiByte » 18 Okt 2016, 15:46

Sem preizkusil kup kitajskih Arduinotov pa so vsi delali tako kot original.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 484
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Lojz » 18 Okt 2016, 18:05

Tim98 je napisal/-a:So na kitajskih arduinotih pravi ali ponarejeni atmeli ?
Prijatelj dela za prižigat ledice in pravi, da pwm ne dela, ker so arduinoti fejkani.

Tim98 je napisal/-a:Ne dela pa pwm, ker ga ne znam naredit.

Ker ne znaš, je pa treba pljuvat po "fejkanih kitajskih arduinotih"? :tappingfoot
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 222
Pridružen: 06 Mar 2015, 23:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 32 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Jakey » 18 Okt 2016, 18:48

BraneZ je napisal/-a:
Tim98 je napisal/-a:... Ne dela pa pwm, ker ga ne znam naredit.

Kupi to, pa bo problem rešen.


Potrata dnarja. Če že, upiš smao arduinota ORG, diode, protoboard in kable dobiš pa iz kitajske za cca 10x manj dnarja. Ja, 10x manj.

@tim: Kitajski arduinoti imajo prave atmele gor, vendar se rahlo razlikujejo od tistih, katere bi dobil od podjetja Atmel.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1577
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 18 Okt 2016, 18:55

V čem pa se razlikujejo (razen v ceni)?

Lojz je lepo napisal!
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1509
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 528 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a stupidcat » 18 Okt 2016, 19:14

Jakey je napisal/-a:@tim: Kitajski arduinoti imajo prave atmele gor, vendar se rahlo razlikujejo od tistih, katere bi dobil od podjetja Atmel.

Ja Atmel za Arduino proizvja malenkost boljse atmele kakor jih lahko kupis za gre zato da jih ljudje ne delajo sami :_naughty in DENAR
It's never to late to repair mistakes!
If you don't destroy everything.
Uporabniški avatar
stupidcat
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 01 Nov 2015, 21:21
Kraj: Grosuplje
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 5 krat
Uporabnika povabil: Jakey
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Jakey » 18 Okt 2016, 19:19

1. Cena je dovolj velik razlog, da poševnookim uspeva.
2. Delovanju. Škoda da ne najdem na s5 kje je bila debata o tem. Bom pobrskal in ti poskusil nalepiti vir.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1577
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a arksi » 18 Okt 2016, 21:09

BraneZ je napisal/-a:
Tim98 je napisal/-a:... Ne dela pa pwm, ker ga ne znam naredit.

Kupi to, pa bo problem rešen.


Zgolj dobronameren nasvet. Ne mečite denaraja za te enormne cene. Dokler je mogoče naročiti pri Kitajcih naročajmo tam. Jaz sem naročil in uporabil že mnogo kosov Arduino Nano, Uno, Mega..... in do sedaj so še vse ploščice delovale. Problemček se je pojavil samo pri eni seriji Arduino Pro Mini, kjer ga je nekaj biksal botloader. Nekaj časa sem se hecal potem pa uporabil bolj "trd" prijem. Sprogramiral sem jih z programatorjem preko ISP.

Tudi, če bi kakšna platka za par evrov zatajila, jo lahko brez slabe vesti vržeš v smeti. Če pa nabaviš v Sloveniji platko za nekaj deset evrov, potem je to malo težje.

Še to. Arduino je zame in še za marsi koga res dobra pogruntacija ;-). Žal ga nekateri "zelo" dajejo na stranski tir.....
arksi
 
Prispevkov: 467
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 541 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 18 Okt 2016, 21:19

Jaz bi vas pa prosil, da ko govorite o arduino, dajte povedat ali se gre za arduino platke ali za arduino programe.
Ker moje mnenje je, da so platke čisto OK za večino stvari. Programje pa pusti drugim, če tebi ni všeč. Meni ni všeč. (pika)
Platke so pa super, še posebej kitajske! (cena).
SamoBr
 
Prispevkov: 2633
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 225 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 18 Okt 2016, 21:34

BraneZ ne bit tečen !
Če sem napisal, da na kitajskem arduino ni delal pwm, potem pač ni delal. Ni delal na dveh, na tretjem tudi kitajskem od drugega prodajalca z ebaya pa je delal. To sem jaz videl pri Marjanu - ni na forumu, sem mu rekel naj se prijavi in napiše pa ni hotel.

In to nima veze s tem, da jaz (še) ne znam narediti pwm.

Kupil pa je pri tem prodajalcu: http://www.ebay.com/itm/New-Iduino-NANO ... SwnH1WXXOx
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a MadMax » 18 Okt 2016, 21:43

Kaj zdaj, tale z linka je delal ali ne?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1626
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 292 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Okt 2016, 21:51

MadMax je napisal/-a:Kaj zdaj, tale z linka je delal ali ne?
Če sem prav razumel ni delal.
Sicer ima pa ta prodajalec nekaj negativnih povratnih informacij. No samo procent dobrih je vseeno visok.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27229
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5047 krat
Prejel zahvalo: 3569 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 18 Okt 2016, 21:53

Ni delal! Tri je kupil, dva nista delala. Enega menda še ni probal.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Jakey » 18 Okt 2016, 22:01

Tim98 je napisal/-a:Ni delal! Tri je kupil, dva nista delala. Enega menda še ni probal.


Je probal na istem računalniku še ateri drugi arduino programirati?
Lahko da samo ni mel šoferjev za ta ch340 ali pa slab kabel.

Bi probal jaz še krmilnike drgje programirat.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1577
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a BraneZ » 18 Okt 2016, 22:04

Bom še malo tečen!
Dva nista delala, tretji, ki ga ni še niti probal, pa dela. :_silent
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein
Uporabniški avatar
BraneZ
 
Prispevkov: 1509
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:59
Kraj: Koprivnica (HR), občasno Hoče (Slo)
Zahvalil se je: 528 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 18 Okt 2016, 22:18

BraneZ je napisal/-a:Bom še malo tečen!
Dva nista delala, tretji, ki ga ni še niti probal, pa dela. :_silent
Ja saj drugačen sploh ne znaš biti!
Pravilno je delal moj.
Zdaj se pa lepo drži svojega :_silent
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 18 Okt 2016, 22:23

Jakey je napisal/-a:
Tim98 je napisal/-a:Ni delal! Tri je kupil, dva nista delala. Enega menda še ni probal.


Je probal na istem računalniku še ateri drugi arduino programirati?
Lahko da samo ni mel šoferjev za ta ch340 ali pa slab kabel.

Bi probal jaz še krmilnike drgje programirat.
Mojega je sprogramiral. In je vse delalo. Potem je še enkrat probal sprogramirati svojega, pa ni delalo.
Še enkrat je probal zato, ker je imel led diode narobe obrnjene. In je potem probal oba svoja še enkerat tretjega pa ne ker ga je posodil.
Mojega sem pa tudi kupil od kitajcev. Od tega kitajca: http://www.ebay.com/itm/MINI-USB-Nano-V ... SwZVhWST8k
Samo, da je v resnici rdeče barve in ne zelene.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a gumby » 18 Okt 2016, 22:36

Verjetno je bootloader povožen, sem imel tudi sam tak primer. Lahko ga skopiraš iz kakega delujočega preko ICSP konektorja. Boš pa potreboval "navaden" programator za to...
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 2030
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 92 krat
Prejel zahvalo: 440 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 50

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a MadMax » 18 Okt 2016, 22:43

Jaz razumem kot da samo pwm ne dela, ne pa da nič ne dela (se ne da flashat prek bootloaderja)...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1626
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 292 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Tim98 » 18 Okt 2016, 23:00

Ja sprogramirat se da program pa ne dela. led se prižgejo in se ne da naštelat jakosti. Če pritisneš tipko in jo držiš dolgo časa led ugasne. Če drugo tipko držiš pa se led takoj prižge, namesto da se počasi prižiga.
Vse stvari so žive. Tudi kamen ima srce.
Uporabniški avatar
Tim98
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 18 Jun 2015, 00:11
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Jakey » 19 Okt 2016, 03:13

Tim98 je napisal/-a:Ja sprogramirat se da program pa ne dela. led se prižgejo in se ne da naštelat jakosti. Če pritisneš tipko in jo držiš dolgo časa led ugasne. Če drugo tipko držiš pa se led takoj prižge, namesto da se počasi prižiga.


Še dobro, da si nam s tako slikovitim opisom podal točno električno shemo in napisan program. Nevem, jaz bi ti podelil maturo, če bi bilo v moji moči, zaradi tvojega znanja.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1577
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a SiByte » 19 Okt 2016, 13:19

Tim98 je napisal/-a:Ja sprogramirat se da program pa ne dela. led se prižgejo in se ne da naštelat jakosti. Če pritisneš tipko in jo držiš dolgo časa led ugasne. Če drugo tipko držiš pa se led takoj prižge, namesto da se počasi prižiga.


Pa sta sigurno uporabila pravilen Dx (digital vhod/izhod)? Saj vsi izhodi/vhodi ne podpirajo PWM-ja.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 484
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Kitajski arduino in atmeli

OdgovorNapisal/-a Cloud » 19 Okt 2016, 15:04

stupidcat je napisal/-a:Ja Atmel za Arduino proizvja malenkost boljse atmele kakor jih lahko kupis za gre zato da jih ljudje ne delajo sami :_naughty in DENAR

...

Tim98 je napisal/-a:Ja sprogramirat se da program pa ne dela. led se prižgejo in se ne da naštelat jakosti. Če pritisneš tipko in jo držiš dolgo časa led ugasne. Če drugo tipko držiš pa se led takoj prižge, namesto da se počasi prižiga.

Nalepi program, da bomo videli, ker sem v moji kristalni krogli uporabil kitajski arduino in mi trenutno ne deluje
Cloud
 
Prispevkov: 1362
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost