stm32f1xx struktura unique ID

Tu bo govora o vseh mogočih mikrokontrolerjih ne glede na tip ali zgradbo

Moderator: tilz0R

stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 28 Jul 2016, 08:32

Iz STM32F103 sem prebral 96 bitov unikatnega ID:
0669FF495757854887164652

a obstaja kje razlaga, kaj posamezni biti pomenijo? Nekje sem zasledil, da je v ID-ju številka lota in X/Y koordinate na waferju.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1069 krat
Prejel zahvalo: 2604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a Kroko » 28 Jul 2016, 09:44

V STM32L1, RM0038 na strani 882 ne piše, piše pa za STM32L4x6, RM0351 na strani 1687.
Mogoče je isto, mogoče pa ne :-)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4090
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 617 krat
Prejel zahvalo: 1320 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 244

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jul 2016, 10:02

Tudi ne piše za L4x.. Piše samo da je in za kaj bi lahko uporabil.
Jaz sem uporabil uniqueID za MAC naslove za internet, in se mi je zgodilo, da sem enkrat imel isti MAC. Pač vzel sem vsak drugi del ID-ja.

Če bi pa rad vedel, kakšen ČIP imaš v uporabi (oznako), koliko ima velikost rama, flasha, kateri pinout, imaš pa tudi namenske registre.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1480
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 362 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a Kroko » 28 Jul 2016, 10:09

Kako ne piše? Seveda piše:
Address offset: 0x00
Bits 31:0 UID[31:0]: X and Y coordinates on the wafer
Address offset: 0x04
Bits 31:8 UID[63:40]: LOT_NUM[23:0] Lot number (ASCII encoded)
Bits 7:0 UID[39:32]: WAF_NUM[7:0] Wafer number (8-bit unsigned number)
Address offset: 0x08
Bits 31:0 UID[95:64]: LOT_NUM[55:24] Lot number (ASCII encoded)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4090
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 617 krat
Prejel zahvalo: 1320 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 244

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jul 2016, 10:11

Hmm, pa res. Spregledal, pardon.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1480
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 362 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 28 Jul 2016, 10:33

Za L serijo sem tudi jaz našel, samo za F1 se mi pa stvari nekako ne ujemajo, razen če imajo strašansko velike waferje :) Čeprav ni logično, da bi šli to menjat, sumim, da je pri različnih familijah različno zloženo, ali pa celo niso ti podatki notri.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1069 krat
Prejel zahvalo: 2604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jul 2016, 10:35

Glede na to, da je F1xx serija edina, ki ima marsikaj drugače od ostalih (recimo GPIO-ji so precej omejeni že), verjamem tudi, da so šli stran od koncepta.
In glede na dejstvo, da je prva serija, so kje mogoče failali ;)

Je pa za future designe F1 odsvetovana iz strani ST-ja.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1480
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 362 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: stm32f1xx struktura unique ID

OdgovorNapisal/-a mujo » 28 Jul 2016, 17:11

Struktura unique ID je definirana samo za eno družino.
Za ostale pa ne povejo točne sestave (sem vprašal na support). No vsaj meni niso.
mujo
 
Prispevkov: 732
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 145 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost