Moderator: tilz0R
s54mtb je napisal/-a:Celo popoldne sem se zezal z I2C preko dolgih linij. Na koncu se mi je najbolj obnesla varianta s pullupi (600 ohm) na obeh koncih kabla in s taktom 10kHz. Malo sem še povečal rise in fall time in stvar deluje zanesljivo in brez prenihajev.
Zanimajo me praktične izkušnje na tem področju.
xfce je napisal/-a:s54mtb je napisal/-a:Celo popoldne sem se zezal z I2C preko dolgih linij. Na koncu se mi je najbolj obnesla varianta s pullupi (600 ohm) na obeh koncih kabla in s taktom 10kHz. Malo sem še povečal rise in fall time in stvar deluje zanesljivo in brez prenihajev.
Zanimajo me praktične izkušnje na tem področju.
Hm, dobro, deluje. Ampak kako je pa potem v praksi, če imaš recimo 10m kabla, ki je priključen direktno na dva pina od MCU? Občutek imam, da se hitro zna zgoditi kakšna prenapetost in druge motnje... Je to sploh smiselno in dovolj zanesljivo?
Je mogoče rešitev v kakšni zaščiti?
s54mtb je napisal/-a:Gre za prototip za projekt PoPri, kjer tri osnovnošolke rabijo IoT merilnk porabe energije in temperature. Okolje je "gospodinjsko".
zanka je napisal/-a:s54mtb je napisal/-a:Gre za prototip za projekt PoPri, kjer tri osnovnošolke rabijo IoT merilnk porabe energije in temperature. Okolje je "gospodinjsko".
Čemu ne 485, ki je temu namenjen?
In to pove nekdo, ki je v Plovdivu!s55m je napisal/-a:S kočijo se je odlično peljati po Lipici. Do Dunaja pa raje izberite avto.
s55m je napisal/-a:S kočijo se je odlično peljati po Lipici. Do Dunaja pa raje izberite avto.
PrimozL je napisal/-a:s55m je napisal/-a:S kočijo se je odlično peljati po Lipici. Do Dunaja pa raje izberite avto.
Dobra. To je bil sicer še vedno bolj izlet do Divače ali Kozine, ampak ja - čista zloraba I2C glede na to, čemu je namenjen.
Ah ja, predmestje Bostona.s55m je napisal/-a:Plovdiv? Update man, update
VolkD je napisal/-a:Ah ja, predmestje Bostona.s55m je napisal/-a:Plovdiv? Update man, update
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost