vklop/izklop naprav prek LAN

Tu bo govora o vseh mogočih mikrokontrolerjih ne glede na tip ali zgradbo

Moderator: tilz0R

vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a MrSmoke » 02 Sep 2018, 13:21

Pozdravljeni!
Iščem cenejšo že narejeno napravo (lahko brez ohišja), ki ima dva ali štiri relejske izhode, dva ali štiri digitalne vhode in mrežni vmesnik. Rad bi programsko preko mreže (LAN) vključeval/izključeval ta dva izhoda.
Tudi digitalne vhode bi rad programsko bral. Na internetu sem iskal "lan ethernet Relay board with input", ampak mi najde samo drage naprave, ki imajo po 8 ali 16 izhodov, kar pa ne rabim.
Teh naprav bom rabil vsaj 8 in je cena dokaj pomembna. Program oz. programiranje mi ne predstavlja težav. Namen imam narediti odpiranje/zapiranje vrat prek spletnega vmesnika. Naprava se bo priključila na obstoječ krmilnik oziramo vezje. Izhode bi porabil za priključiti na obstoječe tipke. Vhode pa za branje trenutnega stanja vrat. Za vhod bom verjetno dal rele.

Prosil za kakršno koli pomoč pri izbiri naprav.
MrSmoke
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 21 Nov 2016, 10:16
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a matejmm » 02 Sep 2018, 13:49

Mogoče bi zadevi lahko rešil z Arduinom + Ethernet shield + Relay board.

lp, Matej
matejmm
 
Prispevkov: 35
Pridružen: 16 Feb 2017, 10:19
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a mucek » 02 Sep 2018, 13:59

WLAN pride v poštev?
(če ja, glej https://www.itead.cc/smart-home.html - sonoff)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1412
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 50 krat
Prejel zahvalo: 387 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 71

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 02 Sep 2018, 14:33

Ker si omejen sstroški, bo težka. Obstajajo sicer vmesniki, ki oglašujejo, da so "low cost", npr. Pokeys, samo je predragi za hobi uporabo. Če se odločiš za samogradnjo, je tole ena poceni osnova:
http://e.pavlin.si/2016/05/09/simple-we ... emo-board/
https://www.elektronik.si/
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a Krampus » 02 Sep 2018, 14:59

Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 202 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a bray » 02 Sep 2018, 15:54

Če je opcija tudi WLAN naredi tako kot je že mucek predlagal...poglej sonoff module, ki so smešno poceni in naloži opensource FW espurna ali tasmota. Od tu naprej pa imaš potem ogromno možnosti krmiljenja....preko www, telnet, mqtt, integracija v razne "smart home" zadeve itd....
Druga opcija je pa da vzameš kak esp8266 modulček in si okoli njega narediš svoje vezje z vhodi in izhodi. Kitajski sonoff moduli niso nek biser v izdelavi in kvaliteti. Uporabiš pa isti FW.
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 285
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 55 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a malci » 02 Sep 2018, 21:36

(če ja, glej https://www.itead.cc/smart-home.html - sonoff)


Mucek, pa si ti to že videl/preizkusil v praksi? Namreč, ravno te dni iščem nekaj podobnega in vem da je bilo to že omenjeno v eni stari temi, a jo nisem in nisem našel. Sedaj pa kot naročeno. :_clap

mimogrede, kot sem razbral iz opisov, za samo prvo nastavitev moraš biti v dosegu WiFi-ja, uporabljaš pa jo lahko preko interneta. Se motim?

lp
Uroš
Uporabniški avatar
malci
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:44
Kraj: Polhov Gradec
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a cero » 02 Sep 2018, 22:43

Ja tako je, ampak sam nisem preveč navdušen nad zanesljivostjo teh sonoff naprav, so pač kitajske in delajo preko kitajskih serverjev.
cero
 
Prispevkov: 1529
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 309 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 03 Sep 2018, 09:00

Ti sonoff so kar pogosti, na mnogih forumih beremo o njih reviewe pa vse, sam to zadevo poznam bežno.
Imam pa namen nabaviti, vendar me zanima ali se da dobiti sonoff, da bi ga vezal paralelno na stikalo in pri stikalo?

Edit: Sem že našel:
https://www.itead.cc/smart-home/sonoff-touch.html
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 339
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 30 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a Pobes » 03 Sep 2018, 11:43

Če sonofe flešaš z tasmoto, ni več kitajcev vmes. Samo različni protokoli za upravljanje. Kolega ima celo hišo gor na njih. Pravi da dela ok. Jaz jih nisem še uspel vgradit :)
Pobes
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a mucek » 03 Sep 2018, 12:03

Za ta denar dela vrhunsko ... Ne bi pa glih hlajenja nuklearke na to vezal ;)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1412
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 50 krat
Prejel zahvalo: 387 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 71

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Sep 2018, 13:54

mucek je napisal/-a:Za ta denar dela vrhunsko ... Ne bi pa glih hlajenja nuklearke na to vezal ;)
:_think Za mojo klet bi pa bilo :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27903
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5191 krat
Prejel zahvalo: 3618 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: vklop/izklop naprav prek LAN

OdgovorNapisal/-a eboc » 03 Sep 2018, 15:19

Kaj na osnovi ESP8266/ESP32 kot recimo: https://www.ebay.de/itm/ESP8266-5V-Wifi ... HngOXxRuIA ?
ESP9266 ima samo WiFi medtem imas pri ESP32 možnost tudi Etherneta.
eboc
 
Prispevkov: 162
Pridružen: 19 Jan 2015, 11:12
Zahvalil se je: 54 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost