Precizen laboratorijski napajač

Vse o baterijah, akumulatorjih, napajalnikih, sončnih celicah in drugih generatorjih

Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Jul 2017, 00:44

Nekoč smo se nekaj petljali o napajalnikih. Lotil sem se enega napajalnika s tremi kanali, vsak po 24V in max. 3A. Obseg se bo lahko znižal na 5 ali 3,3V. Korakov pri nastavljanju napetosti bo vedno za 16 bitov. Par stvari sem si še zadal:

- čimbolj kompaktno (sploh pa ne "v stolp") - nizek dizajn
- čimhitrejši odziv
- čim manj EMC motenj (poleg malo RF tudi PFC kontroler)
- digitalni nadzor preko USB in preko GUI
- Vsi trije kanali galvansko ločeni
- Ves material normalno dobavljiv vsakomur


Zaradi kompaktnosti sem se odločil za AC/DC namesto trafota. Trikrat po 70W je dobrih 200W in to je že zelo konjska zadeva. Zaradi izkoristka sem se odločil za resonančni pretvornik na osnovi UCC25600. Začel bom kar iz referenčnega dizajna, ker je dobro podprt in obstaja veliko literature. Dodal sem še PFC, ker bi kasneje rad še kaj širil, saj UCC25600 omogoča izdelavo napajačev nekje do 1kW.
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Jul 2017, 08:15

Izkušnje pravijo, da upori reda 1MΩ radi crkujejo. Že nad 100kΩ postanejo manj zanesljivi. V načrtu jih je vsaj 10. Se da tisto kako drugače rešiti ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20042
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3631 krat
Prejel zahvalo: 2855 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 12 Jul 2017, 09:18

VolkD je napisal/-a:Izkušnje pravijo, da upori reda 1MΩ radi crkujejo. Že nad 100kΩ postanejo manj zanesljivi. V načrtu jih je vsaj 10. Se da tisto kako drugače rešiti ?

temu se reče programirana napaka da reč crkne po garanciji :D
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 297
Pridružen: 27 Jan 2015, 00:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 141 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 12 Jul 2017, 09:21

Hm, zanimivo.
Ker ne poznam take konfiguracije, vprašanje:
Ali takšen napajač s "Power Form" kontrolerjem ne pridela morebitnih špic pri ekstremnih pogojih?
Posebej, če ga uporabiš za 5 ali 3V3 napajanje.
Ali si že kaj preizkusil?

Kot sem razumel, boš imel za skupno porabo na treh izhodih do 3A?
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 802
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 123 krat
Prejel zahvalo: 266 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a ledo » 12 Jul 2017, 09:28

:_CR vedno kaj novega. Sem šel pogoglat in res. 1206 nese tam do cca 200V nič več. Jih je treba celo verigo nalepit. Ampak obstajajo tudi bolj hude variante.
Priponke
RSMD.pdf
(82.51 KiB) Prenešeno 18 krat
high_voltage_resistors_hvc.pdf
(81.82 KiB) Prenešeno 17 krat
Lp
Uporabniški avatar
ledo
 
Prispevkov: 245
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:57
Kraj: Vir pri Domžalah
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: tilz0R
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Jul 2017, 10:28

S53DZ je napisal/-a:Hm, zanimivo.
Ker ne poznam take konfiguracije, vprašanje:
Ali takšen napajač s "Power Form" kontrolerjem ne pridela morebitnih špic pri ekstremnih pogojih?
Posebej, če ga uporabiš za 5 ali 3V3 napajanje.
Ali si že kaj preizkusil?

Kot sem razumel, boš imel za skupno porabo na treh izhodih do 3A?



To je samo napajanje za napajalni del, ki še pride. Tam bo svičer, ki bo dajal cca. 2V več od nastavljene, ki mu bo sledil en robusten linearc z nsatavljivo tokovno limito. LT ima zelo uporabno čipovje za te zadeve.

Glede debeloplastnih uporov imam enih 20 let izkušenj z izdelavo (jih imamo v proizvodnji že kakih 35 let), tako da vem kaj izbrat. Res pa je "karnekaj" iz prve sklečke, kjer piše 1M lahko človeka razočara. Na kritičnih mestih je sicer primeren že recimo takle: http://www.farnell.com/datasheets/2046132.pdf

Preveril nisem še nič. Te dni bom delal prve platice in se začel zabavat ob veselih zvokih pokajočih komponent :)
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 12 Jul 2017, 11:08

Hvala.
Sicer mi pa takole na prvo žogo nekaj ne štima. Namreč v podatkovnem listu je osnovno vezje okoli UCC25600 malo drugačno.
Ja, vse kaže na nekaj običajnih začetnih iskric (beri ognja).

GL
Priponke
UCC25600-circuits.jpg
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 802
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 123 krat
Prejel zahvalo: 266 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a GJ » 12 Jul 2017, 11:47

VolkD je napisal/-a:Izkušnje pravijo, da upori reda 1MΩ radi crkujejo. Že nad 100kΩ postanejo manj zanesljivi. V načrtu jih je vsaj 10. Se da tisto kako drugače rešiti ?

To pa zaradi tega, ker šparate na uporih! Prišparate nekaj centov na ceni, ko pa izdelek crkne pa... :_banghead
Vedno, ampak res vedno, se daje tam kjer so pričakovane tokovne ali napetostne špice upore z deklariranimi fizikalnimi lastnostmi! Ja so dražji, izdelek vas na koncu res stane nekaj centov več, samo upori pa ne crknejo, če si jih pravilno dimenzioniral!
Recimo serija CRCW od VISHAY ima garantirane lastnosti za preobremenitve in prenapetosti (glej grafa: Continuous Pulse!).

LP :mrgreen: GJ
Če si jezen, si žrtev!
GJ
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 18 Jan 2015, 23:26
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Jul 2017, 12:25

GJ je napisal/-a:To pa zaradi tega, ker šparate na uporih! Prišparate nekaj centov na ceni, ko pa izdelek crkne pa... :_banghead
Vedno, ampak res vedno, se daje tam kjer so pričakovane tokovne ali napetostne špice upore z deklariranimi fizikalnimi lastnostmi!

Ne tako vedno, moje izkušnje so iz naslova popravil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20042
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3631 krat
Prejel zahvalo: 2855 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Jul 2017, 13:07

S53DZ je napisal/-a:Hvala.
Sicer mi pa takole na prvo žogo nekaj ne štima. Namreč v podatkovnem listu je osnovno vezje okoli UCC25600 malo drugačno.
Ja, vse kaže na nekaj običajnih začetnih iskric (beri ognja).

GL



V datasheetu je malo drugače okrog postavitve kondenzatorja za resonančni LC in spodnji FET. Če pogledaš shemo ref. dizajna je pa spodnja stran primarja enaka kot pri meni:
http://www.ti.com/lit/df/slur403/slur403.pdf

Da sem se izognil navijanju bootstrap trafota sem uporabil raje NCP5304.
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a SimonS » 12 Jul 2017, 15:11

Če boš delal sem zraven. Všeč mi je digitalni nadzor. Tako (bi) lahko matlab nastavlja napetost (tok) in hkrati beleži podatke. Nepopisno veselje pri testiranju
SimonS
 
Prispevkov: 1087
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 147 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 12 Jul 2017, 15:17

Prosim, da čim prej narediš tak napajalnik. :D
+1 :D
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 196
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a Kroko » 12 Jul 2017, 16:07

jaz tudi +1
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3294
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1088 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a bray » 12 Jul 2017, 17:10

Tole bi tudi meni prišlo zelo prav! Če bo iz tega nastala kaka skupinska zadeva....ali bo kak komplet ali pa PCB na voljo tudi za tiste, ki nismo "poštemplani"? ;)
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 153
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 32 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a ledo » 12 Jul 2017, 17:21

Tudi sam bom budno spremljal tole temo. Ogromno dela zahteva takle napajalnik.
http://www.ianjohnston.com
Ta možakar je naredil SMPS predregulator za linearni izhod. Na koncu ni bil zadovoljen z njim. Obremenil ga je na polno in svičer mu je nanesel en kup izhodnega šuma.
Mislim, da bo moral ravno predregulator biti konjsko dimenzioniran in ne linearni del. Slednji bo deloval skoraj v idealnih pogojih.
Lp
Uporabniški avatar
ledo
 
Prispevkov: 245
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:57
Kraj: Vir pri Domžalah
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: tilz0R
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 13 Jul 2017, 00:41

Kater MCU bo to poganjal? GUI na napajalniku ali PC only? Tukaj bi razmislil mogoče raje o mcu + ethernet da bo bolj fensi :)
"Words come easy, when they're true!"
Robbie Williams, Gary Barlow
Moj nickname je tilz[NULA]R.
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1075
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 155 krat
Prejel zahvalo: 257 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a mucek » 13 Jul 2017, 08:47

Mogoce bi en izhod naredil tako, da bi za switcher dal se namenski low noise ldo in tako naredil prakticno zadevi brez rippla, ce bi rabil kdaj kaksen senzor itd direktno napajat. Imam ene ltc sample ldojev prav za ta namen (ldo za switcher), lahko dobis. Ripple max 0.8 uV pri 500 mA.
Zadnjič spremenil mucek, dne 13 Jul 2017, 08:55, skupaj popravljeno 1 krat.
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1148
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a mucek » 13 Jul 2017, 08:54

LT3045 je cip ... Za gui bi predlagal Nextiona 1.8 ali 2.4 cole; cena je super, rabis samo uart in lahko se naredi touchscreen numericno tipkovnico ... Ko se enkrat navadis na numericni vpis napetosti in toka, ti kolescki hitro presedajo ... ;)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1148
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a zanka » 13 Jul 2017, 09:20

Ni nujno. V letalski industriji imajo za vsako stvar svoje stikalo. Očitno zasloni na dotik niso dovolj dobri ali pa so še vedno nerodni.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1142
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 67 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Jul 2017, 09:58

V mislih sem imel nekaj minimalističnega. Dva enkoderja in en oled. Pa zadaj USB. Ethernet je tudi zanimiva opcija.

mucek je napisal/-a:LT3045 je cip ...


Morda je boljši kompromis LT3081.
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a Kroko » 13 Jul 2017, 10:39

Za krmiljenje preko USB/NET bi bilo dobro, če bi se uporabil standardni vmesnik:
https://www.mathworks.com/products/inst ... upply.html
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3294
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1088 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Jul 2017, 11:53

Pri takem instrumentu kaj drugega kot SCPI sploh ne pride v poštev ;)
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a Kroko » 13 Jul 2017, 12:08

Kakorkoli - samo da podpira standard kakršnega podpirajo tudi ostali.
(NR5 podpira samo samega sebe)
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3294
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1088 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 13 Jul 2017, 13:01

Iz dokumentacije knjižnice za željen protokol SCPI:

Version history
Version v2.1 2018-08-24
- LabWindows/CVI example
- Resolve bug with empty string


Toliko o resnosti.
"Words come easy, when they're true!"
Robbie Williams, Gary Barlow
Moj nickname je tilz[NULA]R.
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1075
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 155 krat
Prejel zahvalo: 257 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Jul 2017, 13:55

To je bil prvi link na githubu :) Nisem še nič v to smer raziskoval. Poznaš kak zanesljiv open source parser za SCPI ?
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 13 Jul 2017, 18:15

Lahk mu nardiš še CLI pa se prek SSH poknemo nanj in getamo podatke ali pa jih nastavljamo. :D

Heheh
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 196
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Jul 2017, 19:17

Mene bi takle napajalnik sigurno zanimal. Vendar se ne bom prenaglil in bom počakal, da vidim, če bo sploh dokončan ali pa bo obstal v nekem akademskem stanju.
Lahko pa pomagam pri nabavi komponent, če bo potrebno.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2273
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 501 krat
Prejel zahvalo: 560 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a IgorK » 13 Jul 2017, 22:38

Že nekaj let razmišljam o napajalniku, ki bi bil narejen po mojih merilih, pa nikoli ni bilo časa.
Vse kar sem doslej kupil je samo nek kompromis in jeza z groznim uporabniškim vmesnikom.

Sem vsekakor zainteresiran za tak napajalnik sploh, če bom lahko prilagodil uporabniški vmesnik po svojem okusu.
IgorK
 
Prispevkov: 410
Pridružen: 20 Feb 2015, 00:08
Kraj: Rače
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 76 krat
Uporabnika povabil: s56rir
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a Kroko » 13 Jul 2017, 22:44

Da ne bom samo čakal na copy/paste - se javim, če lahko kaj pomagam...
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3294
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1088 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Jul 2017, 23:07

Kroko je napisal/-a:Da ne bom samo čakal na copy/paste - se javim, če lahko kaj pomagam...


Odlično. Upam, da jutri pridejo sampli od TI. Za LT bo še malo trajalo. Sem sicer naročil pri farnellu, samo je zaloga Liege, kar pomeni, da ni za fizične osebe. Tega farnella ne bom verjetno nikoli razumel... V glavnem po intervenciji so nekaj premestili in upam, da dobim robo v naslednjih dneh. V glavnem, da skratim priču... komponente so na poti, sledi prvi prototip in testiranje... testiranje... testiranje... testiranje... testiranje... testiranje... testiranje... testiranje... testiranje...

Nalog bo dovolj za vse, ki bi jih tole zanimalo.

Ker se vsega ne da naenkrat, bom za začetek vzel kar meanwell 36V, 100W napajalnik kot osnovo. Največ dela bo itak v naslednjih stopnjah.

Simulacija linearca kaže obetavno:
simul.JPG


Vlim in Vset bosta izhoda iz DAC.
s54mtb
 
Prispevkov: 6532
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 873 krat
Prejel zahvalo: 2044 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Jul 2017, 20:28

ledo je napisal/-a:Ne vem, če ima smisel pa vseeno pripenjam tale link.

http://www.leoniv.diod.club/projects/po ... -3604.html

Vsaj zelo poučno branje, če ne kaj več.


Zelo zanimiv link.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20042
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3631 krat
Prejel zahvalo: 2855 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a SimonS » 21 Jul 2017, 21:24

A je sploh kaj zanimanja za ta napajalnik? Imam občutek, da ne bo nič iz tega :-(
Drugače bom naročil ploščice za napajalnik na linku. Tako na prvo oko izgleda popolnoma spodoben napajalnik.
SimonS
 
Prispevkov: 1087
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 147 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Precizen laboratorijski napajač

OdgovorNapisal/-a ledo » 01 Sep 2017, 07:21

SimonS si nabavil platke? Enkrat sem našel stran na kateri je prodajal ta napajalnik. Cena je bila tam okoli 450Eur. Malo visoka se mi je zdela za ohišje, ki ga ponuja. Tako škatlo dobiš v TME za cca 10Eur. To je edina stvar, ki mi tu ne potegne. Tak napajalnik zasluži kaj boljšega.
Lp
Uporabniški avatar
ledo
 
Prispevkov: 245
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:57
Kraj: Vir pri Domžalah
Zahvalil se je: 112 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: tilz0R
Število neizkoriščenih povabil: 6


Vrni se na Viri energije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost