stbe je napisal/-a:Postaviš svojo elektrarno na streho.
stbe je napisal/-a:Jaz bi rabil 3kw. Vsak modul ima svoj razsmernik naprimer Letrika SMI 260.
Nikakor ne. Tudi za to je neupravičeno, ker je izkoristek preslab. Je pa že bolje vodo segrevati direktno s soncem.reber je napisal/-a:..., lahko bi ogreval vodo, ....
Vse je odvisno od izvedbe.mucek je napisal/-a:Ogrevanje vode preko fotovoltaičnih panelov ima, kot se po eni strani sliši strašno butasto in neuporabno, en velik plus: tu se ne more zgoditi, da ti bi zavrela voda (ali drug medij) v kolektorju ali vakuumskih panelih. Nekatere izvedbe slednjih (sicer slabe - če je narejeno na termosifonski vlek, tega problema načeloma ni) poleti praktično zahtevajo stalno priklopljeno vodno črpalko, sicer pride to nič kaj lepega scenarija. Imel kolega tak primer ...
VolkD je napisal/-a:Nikakor ne. Tudi za to je neupravičeno, ker je izkoristek preslab. Je pa že bolje vodo segrevati direktno s soncem.reber je napisal/-a:..., lahko bi ogreval vodo, ....
kobranka je napisal/-a:Ali je to mišljeno nekaj v stilu kot se je spomnil Gen-I? Če sem jih prav zastopil ti omogočajo samo oskrbo tudi za ljudi, ki si je finančno ne morejo privoščit(ne vem kakšni pogoji so zraven zajeti). Če sem jih prav razumel je bila računica nahitro zračunana, da se ti na tak način mesečni prispevek za porabljeno energijo npr. iz 100€ zniža na 25€.
LiPo je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Nikjer nisem zasledil ekonomske kalkulacijo. Ja, to je bistve del, ki ga moraš vedeti, preden greš v investicijo.
GENI nima nikjer tega objavljenega. Mogoče se na prvi pogled vidi zanimivo, samo ko imas na papirju dejanske številke , pa ne več.
LPG
SimonS je napisal/-a:Lahko kar dosti. In vse slabo zate.
2. v primeru okvar na el. omrežju ko električisti brez skrbi šarijo po žicah.... Tvoj razsmernik pošlje elektriko v omrežje in nesreča je tu.
SimonS je napisal/-a:Drži, ampak je bolje obvestiti elektro, da so malo bolj previdni. Tehnika včasih tudi zataji....
stbe je napisal/-a:SimonS je napisal/-a:Drži, ampak je bolje obvestiti elektro, da so malo bolj previdni. Tehnika včasih tudi zataji....
Za tako navodilo še nisem slišal. Na firmo imamo 49kW elektrarno. V 5 letih jo še nismo nikoli izklapljali iz omrežja.
stbe je napisal/-a:Ponudba od Gen-i:
Informativna cena elektrarne 3kW z upoštevanjem 750€ subvenciuje je 6.000€.
Trenutni letni strošek energije 560€ - letna poraba 3500kWh
Letni strošek po postavitvi elektrarne 220€
V ceni je všteta 10 letna garancija.
GEN-I Sonce je napisal/-a:GEN-I je razvil tudi inovativen model financiranja, ki bo vsakemu investitorju omogočil, da elektrarno odplača v skladu s svojimi finančnimi zmožnostmi. Z mikro sončno elektrarno so prihranki na računu za plačilo elektrike takojšnji in znašajo približno 75 %, z njimi pa se lahko financira investicija v elektrarno, tudi brez vložka dodatnih lastnih sredstev. Na ta način sončne elektrarne postanejo dostopne prav vsem, ki si lastno elektrarno želijo in imajo na svoji strehi izpolnjene tehnične pogoje.
SimonS je napisal/-a:Pri nas imamo veliko potokov, ki bi jih lahko koristili za proizvodnjo el. enegrije. Tudi zanimanje za gradnjo je. Ampak pridobiti vse dokumente pa je blizu misije nemogoče. Torej kdo bremza?
kobranka je napisal/-a:stbe je napisal/-a:Ponudba od Gen-i:
Informativna cena elektrarne 3kW z upoštevanjem 750€ subvenciuje je 6.000€.
Trenutni letni strošek energije 560€ - letna poraba 3500kWh
Letni strošek po postavitvi elektrarne 220€
V ceni je všteta 10 letna garancija.
To si dobil izračun od storitve GEN-I Sonce?
kobranka je napisal/-a:Namreč oni na svoji strani pišejo takole:GEN-I Sonce je napisal/-a:GEN-I je razvil tudi inovativen model financiranja, ki bo vsakemu investitorju omogočil, da elektrarno odplača v skladu s svojimi finančnimi zmožnostmi. Z mikro sončno elektrarno so prihranki na računu za plačilo elektrike takojšnji in znašajo približno 75 %, z njimi pa se lahko financira investicija v elektrarno, tudi brez vložka dodatnih lastnih sredstev. Na ta način sončne elektrarne postanejo dostopne prav vsem, ki si lastno elektrarno želijo in imajo na svoji strehi izpolnjene tehnične pogoje.
Sedaj pa ali je res marketinški nateg ali pa je to za osebe kjer je bilo mišljeno, da na mesec zasluži najmanj 2k€?
Sem se ustavil ja, a gospodarja ni bilo doma. Sem se pa smel razgledati. Lepo strokovno narejeno.kobranka je napisal/-a:Si ga vprašal koliko ga je koštalo še vse ostalo zraven npr. gradbeno dovoljenje in take monade? Tudi jaz bi morebiti nekdaj nekoč(odvisno od šalabajzerjev navrhu) naredil tovrsten senčnik za drobnico.
MocnikG je napisal/-a:... če sem v službi do 3 je nepredmetno, da mi bojler greje vodo in s tem porablja električno energijo, če jo lahko začne greti šele ob 3 in s se s tem napove el. distribuciji, da lahko do 3 proizvajajo manj energije kot jo imamo zakupljene in jo rabimo šele ob 3 ko bomo prišli domov...
mujo je napisal/-a:Ker ti nisi edini, ki želi imeti ob 15h toplo vodo. Več ljudi kot bo želelo takrat imeti toplo vodo, dražja bo energija. Razen če bo nadpovprečno sončen dan, in bo veter primerno pihal.
Proteus je napisal/-a: ... Tudi cena elektrike ne bo enaka za vse potrošnike.
Eno bo cena za osnovno rabo (n.pr. kuhanje in razsvetljava), povsem nekaj drugega pa ogrevanje, polnjenje avtomobila, klima itd...
RaInfFiMa je napisal/-a:Kako se kaj te elektrarne sporazumejo s morebitno točo? To me malo skrbi.
Sem dobil ponudbo za 11kW za cca. 14000 eur.
S trenutnim obrokom za elektriko bi jo odlačeval 15 let.
ecobra je napisal/-a:RaInfFiMa je napisal/-a:Kako se kaj te elektrarne sporazumejo s morebitno točo? To me malo skrbi.
Pri toči velikosti jajca so zdržale (bisol). Pri povrnitvi investicije računaj na obroke zavarovanja, popravilo razsmernikov, ker smo jih že nekaj zamenjali, pa še na upad proizvodnje z leti tako, da se povrnitev investicije hitro raztegne. l.p.
pirpy je napisal/-a:ecobra je napisal/-a:RaInfFiMa je napisal/-a:Kako se kaj te elektrarne sporazumejo s morebitno točo? To me malo skrbi.
Pri toči velikosti jajca so zdržale (bisol). Pri povrnitvi investicije računaj na obroke zavarovanja, popravilo razsmernikov, ker smo jih že nekaj zamenjali, pa še na upad proizvodnje z leti tako, da se povrnitev investicije hitro raztegne. l.p.
Katere razsmernike imate, da ste jih morali že menjati?
Koliko časa so zdržali?
Ja, kakšno zavarovanje, kakšna je odbitna franšiza in ali je zavarovana tudi amortizacije. Drugače pa to ni ravno veliko.pirpy je napisal/-a:Meni je pri triglavu zavarovanje naračunal 90 € za 11 kw sončno elektrarno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost