mipax je napisal/-a:Hvala za opozorilo, za zdaj še ni odpovedalo. Res pa nisem dalj časa imel polno obremenjeno, samo v času meritve, ko sem preverjal, kdaj je napetost začela padati pod obremenitvijo.
Normalno je pri meni obremenitev pod 0,5A.
Čip po specifikaciji deluje do 7,5W
Features
Iz specifikacij chipa:
Recommended Operation Conditions
Version Vin:90VAC~265VAC,50/60Hz
LP3773D 7.5W(5V/1500mA)
Suitable for 5V/1.5A application
Valley voltage Turn on to advance efficiency
800V BJT integrated
High precision CC/CV output
≦75 mW Standby power
Proprietary cable voltage drop compensation
FB Pin open-short Protection
VCC Pin UVLO Protection
Over temperature Protection
Morda se bo napajalnik izključil, ko se bo čip pregrel gede da ima temprerurno zaščito. Morda sprobam ali pa raje ne?
Sicer sem pa prosil za nasvet glede tega kateri upor bi moral spremeniti na drugi sliki in prosim ne za neke tretje nasvete.
LP3773 so različnih moči:
LP3773A 5V 3W SOP-7
LP3773CA 5V/1A 5W SOP-7
LP3773C 5V/1,2A 6W SOP-7
LP3773D 5V/1,5A 7,5W SOP-7
-------------------
Omenjaš čip LP3773c, ki je 6W, pripel si podatke za verzijo D, ki je 7,5W. Zato pazi pri obremenitvi.
Glede odgovora na tvoje vprašanje pri zadnjem USB polnilcu.
Že na prvi pogled mislim, da čipa nista enaka. Pri prvem je FB na pinu 1 in tam sta delilna upora, pri drugem tega ni in je prej FB na pinu 2, vendar se preslabo vidi, če sta tam upora R5/RA delilna.
Skupno imata samo to, da sta pina 5/6 povezana skupaj ter da sta oba v ohišju SOP7.
Iz fotke se ne vidijo vse povezave in če želiš bolj konkreten odgovor, nariši načrt kako je ta čip povezan z okoliškimi elementi.
Osvetli zgornjo stran z baterijo, da z druge strani lažje vidiš vse povezave. Naj ti ne bo težko.
p.s.
Še nekaj.
Na zadnjem polnilcu vidim pri USB konektorju oznako TPA- in nekaj številk.
Po vsej verjetnosti 46050100-2.
Če je to res gre za 5V/1A polnilec, torej 5W.
Poglej, če vezje z elementi ustreza npr. temu čipu
CT5503S