Skratka, kolega ima brunarico, ki je na samem, bi pa rad v njej kdaj pa kdaj spil kako hladno pivo pa ob večerih prižgal kako luč. Brunarica je aktualna samo poleti, tako da bi pozimi vse skupaj mirovalo oz. bi "elektrifikacijo" odnesel s sabo v hišo na "prezimovanje".
Če vzamem en naključni hladilnik, vidim da ima priključno moč 50W in z malo pesimizma letno porabo energije 200 kWh. Če smo še malo večji pesimisti, recimo da so naše dnevne potrebe po energiji 600Wh dnevno.
Če bi hoteli 600Wh energije dobiti iz 12V akumulatorja, bi potrebovali imeti 50Ah akumulator. Ker bi akumulator radi praznili nekje na polovico, bi potrebovali 100Ah akumulator.
Pri solarnem panelu moramo upoštevati povprečen izkoristek okoli 80% in 10 ur svetlobe na dan (vir). Za pridelati 600Wh dnevno bi torej potrebovali imeti vsaj 75W solarni panel.
Če na hitro pogledam kako komercialno varianto, me na hitro zmoti:
- ne-MPPT polnilnik
- ne-sinusni usmernik (ne vem kako bi kompresor hladilnika deloval na modificirani sinus)
- svinčevi akumulatorji
Glede na to, da me ni strah kupovati iz kitajske oz. iz tujine in da brez težave spravim skupaj kako LiFePo baterijo, me zanima kaj je trenutno aktualnega oz. v katero smer gledati. Za tiste, ki imate s področjem izkušnje, bom zelo vesel konkretnih predlogov za opremo, po možnosti s povezavami na trgovine, kjer lahko opravim nakup (če je to problem, lahko tudi na PM). Zelo bom vesel tudi kakšnih aktualnih člankov ali youtube videov, saj se je učiti iz napak drugih veliko lažje in cenejše kot iz svojih