kateri to? Moj Lidlov se ne zna.igo je napisal/-a:Akumulator bo čez zimo priklopljen na samodejni vzdrževalec, ki se zna po ponovni vzpostavitvi omrežne napetosti sam pobrati brez potrebe po vklopu.
javr je napisal/-a:kateri to? Moj Lidlov se ne zna.igo je napisal/-a:Akumulator bo čez zimo priklopljen na samodejni vzdrževalec, ki se zna po ponovni vzpostavitvi omrežne napetosti sam pobrati brez potrebe po vklopu.
Črpalka je res še stara klasika na 3 hitrosti.MadMax je napisal/-a:igo, pa res rabiš čisti sinus, imaš še "staro", asinhronsko 3-brzinsko pumpo?
Pa še priporočilo: preklop omrežje/razsmernik naredi z nekaj zakasnitve. Pri direktnem preklapljanju (z enim relejem NC/NO) zna pobegnit dim iz razsmernika...
Predviden rele je (bil) Iskra TRP 3144 . Ampak bom res moral uporabiti dva releja in zakasnitev.reber je napisal/-a:V svoji dolgoletni praksi sem imel v rokah zelo veliko različnih razsmernikov. Ne poznam primera, da bi razsmernik v izključenem stanju vlekel omembe vreden tok iz akumulatorja.
Čeprav gre le za eno obtočno črpalko, ni nujno da gledaš 300W, lahko gledaš tudi do 500W in mogoče kaj takega, ki ima remote vtičnico in stikalo 1-0-2 za izbiro direkt vklop ali remote, tako poseg v notranjost ni potreben.
Vidim, da ste doma s papirjem bolj slabo, tiskalnik prazen ali ga sploh nimate narisano na kuhinjsko brisačko
Pripombo imam na shemo... ne vem kakšen rele si mislil uporabiti, bo to kontaktor? ker ni priporočljivo da krmilne signale za vklop razsmernika furaš preko kontaktov, ki so v bližini močnostnih, pazi na razdalje. Lahko rešiš tudi tako, da za vklop uporabiš en mali relejček s pozlačenimi kontakti, ki so primerni za vklop majčkenih tokov, tega pa krmiliš preko ustreznega vezja, če nima 230V tuljavice.
Podatek ki ga je satelitko napisal, seveda je to tok vključenega razsmernika, ki ni obremenjen. Ne verjamem, da obstaja razsmernik, ki bi ugasnjen vlekel več kot nekaj mA, že to je kar veliko.
mucek je napisal/-a:Mogoce sem partybreaker, ampak zakaj ne uporabiti UPSa, recimo tega, ki je namenjen uporabi z zunanjim akumulatorjem?
igo je napisal/-a:Je zelo zanimiv, ja.
Po vgradnji sem upal samo, da se bo ventilator izklopil, ko bo nehal polniti akumulator - pa se ni .
Vse ostalo deluje po predvidevanjih, samo ventilator neprestano rogovili.
Zato iščem alternativo iz vzdrževalca, razsmernika in preklopnika, ki bo povsem mirovala, razen ob vklopu termostata.
... če je to 12 V relejček, se uporabi kar napetost akumulatorja, ki se jo preko termostata pripelje na tuljavico.reber je napisal/-a:V zadnji shemi si "remote" speljal preko istega releja kot signal 230V... lahko da bo v redu, čeprav ti odsvetujem, da mešaš 12V in 230V v istem releju.
Dodatno bi lahko predstavljalo problem vklopa razsmernika, ker je krmilni tok za "remote" verjetno zelo majhen, napetost je nizka, energetski kontakti pa ni nujno da bodo zanesljivi. Predlagam dodatni rele za "remote", ki ima pozlačene kontakte, oziroma so primerni za nizko napetost in majčkene tokove. Večinoma so taki releji z DC tuljavico, nič hudega, ...
reber je napisal/-a:.....Danes sem dobil nov sinusni razsmernik 5000W/2500W (prejšnjega sem zmontiral stranki, vsak razsmernik pa prej stestiram), pomeril sem tok neobremenjenega in ugasnjenega s stikalom. Neobremenjen vleče cca 1,2A, ugasnjen s stikalom in priključen na napajanje vleče 0,1mA ali manj, bi moral priključit bolj natančen mA meter. Ko bom razsmernik odprl, bom pomeril še tok, ki teče čez stikalo.
.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost