Moderator: Proteus
VolkD je napisal/-a:Kakšno moram še poloviti, a načeloma sem blizu konca.
VolkD je napisal/-a:Ehhh,... dokler se vi zmenite,...
Kakšno moram še poloviti, a načeloma sem blizu konca.
P.S.: Klešče bom moral nabrusiti.
No saj ideja je dobra, le da fizika ne gre skupaj. Masa žičke je premajhna, da bo jo mlinček presekal.DusanK je napisal/-a:To je tako izmaličeno, da bi bilo vseeno, če bi jih stresel v večji kavni mlinček z grobim rezilom in zavrtel...
Ja res je bilo lepo včasih,... pa še precej težko se je dobilo žico. Se spominjam, da smo jo pobirali po železniških vagonih s premogom. Ostala je od miniranja. Ni bila bakrena ampak železna.MadMax je napisal/-a:Po prvi sliki je še izgledalo kot da gre za proizvodnjo municije za frače, zdaj se pa popolnoma strinjm z DusanK
VolkD je napisal/-a:Ampak, a se tebi zdi, da bi meni res šlo tako na otročje ?
VolkD je napisal/-a: P.S.: Klešče bom moral nabrusiti.
VolkD je napisal/-a:Ima kdo še kakšno idejo ? kako dati tole na prafaktorje ?
Ali pa kako ločiti plastiko od ostalega ?
Plava, a ne vsa. Nekatere plastike so malo težje od vode.robi je napisal/-a:a plava plastika na vodi
To pa raje nebi. Bi bil smrad preveč hud. Sosedje bi me linčali.Lojz je napisal/-a:Kaj sploh mora ostati - plastika, kovina ali oboje?
Če samo kovina, potem termično obdelaš - zažgeš
Tole z UZ se mi zdi zanimiva ideja. Bom poizkusil.DusanK je napisal/-a:Daj za hec pest ali dve te zmaličene gmote v UZ posodo z vodo ali IPA, da vidiš ali bo UZ uspel ločiti nekaj žičk iz plastike.
Ne, aluminijastih ni nič. Je pa nekaj malega takih, ki so prevlečene s kositrom.DusanK je napisal/-a:Boš žičke topil? Se mi zdi, da niso samo bakrene ampak je vmes precej svetlejših, aluminijastih.
Nebi. Do neke določene debeline se lupljenje ne obnese. Iskustveno lahko rečem, da je meja nekje pri 1.8mm premera plastike. Kar je tanjše ne gre.DusanK je napisal/-a:A ne bi bilo lažje, pod pogojem, da si dobil daljše žice, olupiti/odstraniti izolacijo predno si jih razsekal na x cm kose?
VolkD je napisal/-a:To pa raje nebi. Bi bil smrad preveč hud. Sosedje bi me linčali.Lojz je napisal/-a:Kaj sploh mora ostati - plastika, kovina ali oboje?
Če samo kovina, potem termično obdelaš - zažgeš
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost