Moderator: Proteus
VolkD je napisal/-a:Kriterij pri kupovanju printerjev je že dolgo časa cena tinte. Printerji so danes že tako sofisticirano dodelani, da se razlika med poceni in dragim modelom ne pozna. No razen mogoče kakšen mehanizem za dvostransko tiskanje. Ampak za osebno potrebo tak mehanizem ne odtehta cene.
Poišči torej printer, ki "uničuje" cenejša črnila.
kobranka je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Kriterij pri kupovanju printerjev je že dolgo časa cena tinte. Printerji so danes že tako sofisticirano dodelani, da se razlika med poceni in dragim modelom ne pozna. No razen mogoče kakšen mehanizem za dvostransko tiskanje. Ampak za osebno potrebo tak mehanizem ne odtehta cene.
Poišči torej printer, ki "uničuje" cenejša črnila.
Emm, jaz sem znan po uničevanju tiskalnih glav zato nekako prisegam na integrirane. Te nikoli niso bile nekaj zelo ugodne.
Če bi gledal s stališča črnila pa verjetno še zmeraj zmaga kar Epson, zlasti najcenejsi model EcoTanka.
Canon MegaTank je brca v temo, ker inženirji niso bili toliko, da bi integrirali ponastavitev števca, ko je "kao polna" spužva od čiščenja glav.
Če slučajno ravno nebi omeli Epsona EcoTank bi verjetno vzel zelo podobnega japonca Brother.
Seveda ta printer za katerega sem iskal kartušo je baje izpraven samo, ko se zasuši barva lahko vržeš kartušo. Drugo je pa, da mu manjka podpora z gonilniki na novejših sistemih. Sem gledal tudi za kompatibilnimi recimo firme Activejet ja pa ni za dobiti.
Konec koncev je tole polivanje nadomestil laser. Bizarna mi je cena, če bi komu podaril tega starega inkjeta.
MocnikG je napisal/-a:Tam ko je podana količina strani, ki jo lahko naprintamo z eno kartušo, se je potrebno zavedati kakšna je tista stran.
V eni izmed slovenskih spletnih trgovcev, ki prodajajo kartuše in tonerje, ti na željo posreduje primer strani s katero so proizvajalci izmerili količino printanih strani na kartušo.
Proizvajalci printerjev imajo (pri laserjih) zelo enostaven koncept.Kroko je napisal/-a:Mesečno naprintam cc 1000 strani.
Printer sem kupil februartja 2017. Črno barvo sem porabil v 4 letih, barvne pa so še na pol polne. Cena črne je bila cc 50 EUR.
Printer je Ricoh MPC306ZSPF.
javr je napisal/-a:uh, to je pa slaba reklama za Epson... pa s 372,80 € niti ni bil najcenejši... kaj pa 3-letna garancija, se ni dalo nič uveljavljati?
javr je napisal/-a:Prvi problem: nikjer niso v posebni kategoriji, da bi lahko izbiral filter nakupa "na kartuše" ali "na flaške", ali pa jaz ne najdem?
= ?MadMax je napisal/-a: prekopalca
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov