Moderator: Proteus
Kruha sicer nisem delal jaz, tako da ne morem trditi z gotovostjo kaj je v njem. No kupil sem ga kot kruh iz črne soje.VolkD je napisal/-a:Kruh je iz črne soje, ...
kobraN je napisal/-a:Videl sem že črne bombetke kruha pa še ne. Dejansko je ta kruh zanimiv po barvi ker je vprašanje<: od česa je barvilo?
Če je to, sipino črnilo?
https://siol.net/trendi/kulinarika/zvez ... noc-416106
V Kopru v piceriji Pica33 so kar nekaj časa ponujali testo z ogljem. Menda je dobro za uravnavo prebave. Tudi recepte se dobi. No to testo je sicer bilo bolj temno, a nikakor ne črno. Ta moj kruh je pa povsem črn, tako na prerezu, kot na prelomu.Cloud je napisal/-a:V eni gostilni kjer so imeli crni kruh za burgerje so rekli da je dodano oglje v testo. Eni drugi so pa rekli da dodajo jedilno barvo
VolkD je napisal/-a:Refošk seveda sodi zraven.
Popravek, so že. In res so odlični.DusanK je napisal/-a:Ocvirki bodo!
Lahko kaj več o tej juhi?kobraN je napisal/-a:Fižolova smetanska juha z priboljški ...
Jaz pa! To je namreč moja najbolj priljubljena zakuha juhe.kobraN je napisal/-a:Goveja juha z zelenjavo ter grisovimi cmoki. Le te zna zelo rahle narediti moja žena, sam se v to ne spuščam.
Svinjina ?kobraN je napisal/-a:Pred dnevi sva dobila obisk, vsi smo si zaželeli nekaj pohanega, bila je to vratovina z krompirjem iz peči ter solato.
Čemaž.s54mtb je napisal/-a:Še malo zraste, pa bo osnova za jed dneva.
Tudi meni ni jasno, a se še kar dogaja. Vsako leto se pri nabiranju napačnega, zastrupi tam do 10 ljudi. Kakšno leto se sliši o prav strašljivih posledicah.eldi2011 je napisal/-a:Res se čudim, kako ga lahko zamešaš. Če ga nabiraš, poznaš rastišča. Časovno je pred drugimi podobnimi rastlinami.
Pa aroma po česnu ....
Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost