Moderator: Proteus
MadMax je napisal/-a:Da zdravniki ne delajo na preventivi? No tu se pa res nikakor ne morem strinjat.
Moraš pa tudi sam aktivno pokazat interes. Če greš k zdravniku po "hitri čudež v tabletki" s figo v žepu menda ne zares pričakuješ, da se ti bo posvetil tako kot nekomu, ki se res trudi spremeniti življenski slog na zdravo, ki tudi sam izkaže zanimanje in pride že vsaj malo "naštudiran" kako je prav, ter z željo to tudi udejanjit?
Dedujemo nagnjenje.s53pa je napisal/-a:Diabetes tipa 2 ne dedujemo, ..
s53pa je napisal/-a:... "dedujemo" pa predvsem življenski slog, navade, običaje in predvsem prehranske navade.
MadMax je napisal/-a:Če bi Zdravko Dren zares obstajal... Je pa iznajdljiv. Zdrav k'o dren. Pa še kak dinar mu pade v žep od jutube.
O Bojani pa tudi nič ne najdem. Kakršenkoli kredibilen znanstveni članek, če že diplome/magisterija ni. Malce bolj prefinjena Herta?
s53pa je napisal/-a:Samo na kratko. Diabetes tipa 2 ne dedujemo, "dedujemo" pa predvsem življenski slog, navade, običaje in predvsem prehranske navade.
s54jp je napisal/-a:Se ne spomnim da bi mi kdo iz zdravstva (preventivno) rekel, dokler sem hodil v službo, ne pij alkoholnih pijač (sicer nisem bil pijanec da bi rabil zdravljenje), ne žri izdelkov iz bele pšenične moke, izogibaj se krompirju, posebej pomfriju kateri je pečen v rafiniranem sončničnem olju, izogibaj se hrani katera ima visok glikemični indeks....in tako naprej.
Ko sem bil pri vojakih sem ratal kadilec. Po prihodu od vojakov sem še 10 let rabil da sem prišel k pameti in nehal.
Cigareti in alkoholne pijače so se reklamirale na vseh nacionalnih TV-jih tako kot danes Herta. Televizijci bi prodali še lastno rit za denar.
Drži! In polovica druge polovice ni doživela 50.s53pa je napisal/-a:Pred nekaj tisočletij polovico ljudi ni doživelo 30 let. ...
s54jp je napisal/-a:.... Sklepam da delaš v zdravstvu. Potem mi povej za kaj se ne prepovejo tobačni izdelki?
Morali bi se že včeraj, ne pa da so še danes na tržišču.
Mladih danes ni nič manj kadilcev, kot jih je bilo za časa Titija. Samo so takrat kadili samo tobak, danes pa vse mogoče sra*nje.
Prepoved gaziranih sladkih pijač - nujno. Za kaj ne?
In še in še...
Vem da ne bom, jaz in ti spremenili sveta. Mogoče pa tu pa tam kak ko bo to bral "pride k pameti". ...
VolkD je napisal/-a:Drži! In polovica druge polovice ni doživela 50.s53pa je napisal/-a:Pred nekaj tisočletij polovico ljudi ni doživelo 30 let. ...
Glede na to kdaj se resno razvije diabeter tipa 2, lahko sklepamo, da bolezen ni imela možnosti večje pojavnosti.
MadMax je napisal/-a: Nima smisla dalje nakladat. Nimam se namena prepucavat, nenazadnje sva na istem bregu,...
Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov