Moderator: Proteus
Preveliki, premajhni,... kakšna številka ?javr je napisal/-a:Ja, prekleto dragi čevlji, pa še prav mi niso
javr je napisal/-a:Banggood ima, na Aliexpress nisem opazil.
Ja, prekleto dragi čevlji, pa še prav mi niso
webmouse je napisal/-a:Sem preletel temo, pa nisem našel kar me trenutno zanima ... čas obravnave.
Zanima me koliko časa traja obravnava od dneva ko si pozvan, da posreduješ potrdia in jih ''pooblastiš'' za carinski postopek - do dneva ko lahko pošiljko prevzameš...
10.02. so mi sporočili da gre nakup iz GB čez carino in še isti dan sem jim posredoval dokumente in pooblasilo ... do danes ''ne bev ne mev'' od njih.
webmouse je napisal/-a:Sem preletel temo, pa nisem našel kar me trenutno zanima ... čas obravnave.
Zanima me koliko časa traja obravnava od dneva ko si pozvan, da posreduješ potrdia in jih ''pooblastiš'' za carinski postopek - do dneva ko lahko pošiljko prevzameš...
10.02. so mi sporočili da gre nakup iz GB čez carino in še isti dan sem jim posredoval dokumente in pooblasilo ... do danes ''ne bev ne mev'' od njih.
Naročila iz CN/HK skladišč preko Priority Line poštnine prispejo brez dodatnih stroškov ob dostavimitkum je napisal/-a:A ima kdo izkušnje s pošiljaki iz banggood-a? A je razlika med priority direct mail in EU priority line? Naročam predvsem preko AliExpressa in je pomembno kateri način pošiljanja izbereš, da se izogneš sitnosti in doplačila "storitve" pošte Slovenije. Tam zadeva 100% funkcinora- od 50+ paketov nisem za nobenega doplačal storitve. Kakšna je praksa pri Bangood-u?
VolkD je napisal/-a:Če bi dali na glasovanje, da tistih 2,9€ spremenijo v 3,5€ pa da stvari narede v dveh dneh, bi verjetno vsi glasovali ZA.
To je lahko zelo nerodno.urosg je napisal/-a:Jaz sem od FEDEX dobil racun za carino itd. po pol leta po posti iz nizozemske
VolkD je napisal/-a:Ne vem kako je danes, a včasih je veljalo, da mora biti račun izdan v nekem določenem roku od opravljene storitve/predaje izdelka.
Pri DHL-u sem v takem primeru moral samo opisati vsebino, naprej pa je šlo brez dodatnih stroškov.kristjank je napisal/-a:Ponavadi spustijo skozi brez dodatnega plačila, zaračunajo pa svoje stroške obdelave.
Plačan je samo DDV, še vedno je pa treba opraviti uvozni postopek, kar ti tudi zaračunajo.SiByte je napisal/-a:Danes je na carino prišla pošiljka iz ZDA, prejel sem SMS za carinski postopek. DDV je bil plačan ob nakupu na portalu uvoz-izvoz.posta.si piše "DDV plačan po sistemu IOSS: DA"
Kaj sploh želijo če je plačano vse? Ima kdo podobno izkušnjo?
Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost