tatarski biftek killer

Vse kar nas zanima na dopustih, potovanjih in drugih priložnostih

Moderator: Proteus

tatarski biftek killer

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 29 Dec 2023, 12:48

nekaj kar je boljše od tatarskega bifteka ( original brez ičunov :mrgreen: ) je ... vegetarijanski tatarski biftek ...... močno šokiran in pretresen zato ga posredujem

https://www.aninakuhinja.si/recepti/veg ... ki-biftek/

se mi zdi da smo prvič pojedli mesojedci , vegiču večerjo ;-)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 386 krat
Prejel zahvalo: 508 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: tatarski biftek killer

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 29 Dec 2023, 13:17

Prepovedati je treba uporaba imena mesnih jedi za brezmesne zvarke.
Ne razumem dojemanja vegijev, ne bi jedli mesa, ampak zvarki morajo pa imeti mesna imena ?!
Čudno ne ?
Uporabniški avatar
eldi2011

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1571 krat
Prejel zahvalo: 798 krat
Uporabnika povabil: s56rga

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 29 Dec 2023, 13:49

men je vseeno sam da je dobro LOL
Uporabniški avatar
luccabrassi

OdgovorNapisal/-a VolkD » 29 Dec 2023, 19:07

luccabrassi je napisal/-a:men je vseeno sam da je dobro LOL
Se strinjam, ampak vseeno naj ime hrane odraža to kar v bistvu je.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19476 krat
Prejel zahvalo: 10078 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 29 Dec 2023, 21:07

eldi2011 je napisal/-a:Prepovedati je treba uporaba imena mesnih jedi za brezmesne zvarke.
Ne razumem dojemanja vegijev, ne bi jedli mesa, ampak zvarki morajo pa imeti mesna imena ?!
Čudno ne ?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
luccabrassi

OdgovorNapisal/-a reber » 29 Dec 2023, 21:22

Polna luna je bila, res je, ampak vegijem in veganarjem dogaja non-stop, brez lune. Naj počno kar želijo, naj žrejo kar jim paše, ampak imen naj ne kradejo, naj enako velja tudi za tiste, ki se ne morejo odločiti katerega spola so :_seeingstars
Adijo pamet tega sveta, kam smo prišli :_dunno
Drugače pa ja, je kar nekaj vegi jedi, ki so v redu, večinoma imajo vsaj normalno ime ker ne imitirajo nekaj kar niso, ampak so nekaj svojega, kakor je tudi prav.

.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 238 krat
Prejel zahvalo: 796 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 30 Dec 2023, 16:24

1. Ponavadi se mi ne da razpravljat na take bedarije ( recimo '' zakaj ne gledam televizijo '' :_helpsos ) kot ste spesnili zgoraj ampak bom tokrat naredil izjemo. Tale video lepo prikazuje vaš odnos :

https://www.facebook.com/Gradiska78400/ ... 8276682272

Se pravi več zahval in všečkov dobi tisti ,ki prvi spljuva /skurca neki prispevek , kot tisti npr ki ga je delil v dobri veri oziroma je recept izumil ( eh ....zato smo v riti , kjer pač smo ostali s svojimi predsodki in odnosi )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. kot po navadi se povsem motite in vegetarijanski tatarski biftek je popolnoma pravilna oznaka ( pa se gremo po analitični poti Marka Radmiloviča - zgodbe iz ''spodnjega'' močvirja )

- opis hrane ( vegetarijanski tatarski biftek ) je vrsta ''METAFORE'' https://sl.wikipedia.org/wiki/Metafora ki ji rečemo FRAZA , kajti vegetarijanski in tatarski v smislu mesni se izključujeta , kar je tudi namen opisa

- ker gre za ZAMENJAVO ali NADOMESTILO naj bi se predmet besedilno skliceval na izvirnik zaradi lažjega razumevanja. Primer ( Če vam rečem ''zofa je rumene barve '' si boste mislili kaj katera rumena ? Če vam rečem '' zofa je limonine barve '' si bo normalen človek mislil specifičen ''rumenkasto-zeleni odtenek '' . Nekateri izmed vas boste imeli spet problem med zeleno in prezrelo limono . Če fanatikom tu gor rečem ne gre za R244/G254/B112 oziroma hex#F4FE70 se boste mogoče lažje sprostili :mrgreen: . Mogoče bo bolj zapleteno z '' vijoličastim zlatom '' ker poznate rumeno , belo in rdeče zlato in si natančno predstavljate odtenek ampak z dodatkom aluminija lahko postane zlato - vijolično.
Ne vem koliko ste vešči ampak jaz zmorem v škatli s svetlo nikljanimi vijaki najdit enak vijak iz nerjavnega jekla ko mi boste rekli najdi nerjavni vijak zato pač ker ste me usmerili naj iščem specifično barvo in ne lastnosti kovine.

- tudi živali lahko opisujemo s frazo '' morski pes kitovec'' z nekim namenom posnemanja v tem primeru velikosti.

- pri naši hrani si verjetno težko na jezičnih čutnicah ustvarite kakšen neki ima okus ''kašin , naravni/vegetarijanski , nadev/biftek'' pač zato ker nimate nobene reference . In ja , beseda ''tatarski '' nas usmeri v čisto
specifičen okus , ki nam je vsem znan.... In kaj je potem tu kaj narobe ČISTUNI ? ...... LOL
Uporabniški avatar
luccabrassi

OdgovorNapisal/-a MadMax » 30 Dec 2023, 16:41

Aha, eni imate pravico do svojega mnenja/prepričanja, drugi pa nimamo?
Tako kot tist, ki najbolj uči odpuščanja ne odpušča ampak pošilja v pekel...
Dokaj dvolično, ane?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax

Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 830 krat
Prejel zahvalo: 924 krat

OdgovorNapisal/-a reber » 30 Dec 2023, 18:52

Biftek -> beefsteak
beef -> govedina
steak -> zrezek
goveji zrezek

tatarski goveji zrezek torej... je jasno sedaj :?:
kaj ima goveji zrezek skupnega z vegetarjanstvom :_naughty
OK, krave jedo travo :lol:

Popolnoma neupravičena uporaba imena, naj MR v močvirju govori kar hoče in ni nujno da ima prav, saj ni pojedel vso pamet tega sveta :_banghead

.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 238 krat
Prejel zahvalo: 796 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a lojzek » 02 Jan 2024, 23:16

Narobe je verjetno predvsem to, da bo biftek (tatarski, veganski, vegetarijanski, originalni :tappingfoot ) čez 3 leta iz čričkov. Ali podobnih bitjec. Ker bitja za jest bodo bitjeca. Ne bitja.
lojzek

Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 13

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Jan 2024, 10:40

Tatarskega sploh ni več v pravem pomenu besede. Komu se še lušta en teden jahati s konjem meso podloženo pod sedlo.
kobranka

Zahvalil se je: 733 krat
Prejel zahvalo: 302 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a Jakey » 03 Jan 2024, 10:42

lojzek je napisal/-a:Narobe je verjetno predvsem to, da bo biftek (tatarski, veganski, vegetarijanski, originalni :tappingfoot ) čez 3 leta iz čričkov. Ali podobnih bitjec. Ker bitja za jest bodo bitjeca. Ne bitja.

Pol pa svizec zavije čokolado v folijo.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 292 krat
Prejel zahvalo: 419 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Jan 2024, 10:27

Če greš po svetu lahko ješ marsikaj. Ime samo ponavadi s hrano in okusom nima kaj dosti, še posebej ne, če jezika ne poznaš dobro. Z globalizacijo prihajajo k nam tudi jedi, ki so prej veljale kjerkoli za eksotične. V naši zahodni sosedi lahko v kitajski restavraciji dobiš pečenega škorpiona. Ocvrte kobilice pa se dobi tudi pri nas. Eno je predsodek, drugo pa okus, če seveda uspeš v glavi odstraniti svoj lasten predsodek. Najlažje gre, če sploh ne veš kaj ješ.
V Egiptu sem jedel zemljo. :D Vsaj tako so mi rekli. Humus. Ime mi je dejansko vzbudilo asociacijo na zemljo. Še preden sem krožnik dobil predse sem razmišljal o tem, da beseda humus ni samo naša ampak mednarodna. Kaj hudiča se gredo ??!! Potem sem dobil predse krožnik. Okrog roba je bil nekakšen pire na sredini kup nekih kroglic vse skupaj zalito z omako. Ker pri nas nismo vajeni čičerke je seveda nisem prepoznal. Vse skupaj je bilo okusno, le za moj okus preveč slano. Ampak zagotovo ni imelo nič skupnega z zemljo (razen, da čičerka za rast potrebuje zemljo).
Leta 2018 sem potoval preko Romunije in Bolgarije. Romunija: na prvih dveh straneh menuja je toliko različnih vpisov, da glava peče in niti eno ime me ni spominjalo na vsebino, ki sem jo dobil. No da olajšam delo; karkoli si izberete, vedno dobite vampe, le priprava je drugačna. In ker nisem ljubitelj vampov, sem si menu fotografiral, da bi se v bodoče vampom izognil. Čez dva ali tri dni sem prečekiral menu, ki so mi ga ponudili in pregledal fotografije menujev preteklih dni. Sem bil 100% siguren, da sem se tokrat vampom izognil. Pa ni bilo tako! Pozabil sem namreč, da smo tokrat v Bolgariji in ne več v Romuniji. Kaj sem hotel - sprijaznil sem se. In tako sem začel jesti vampe.
Ampak, da bi šel zdaj nalašč na vampe, to pa ne.

To kar sem hotel povedati je, da je treba biti do hrane toleranten in je smiselno zadevo poskusiti in šele potem komentirati - ime največkrat nima kaj dosti z hrano samo, ima pa veliko s predsodki.

Mimogrede,... tu v lokalnem okolju grem včasih v Sežano na čevapčiče,... S kakšnega mesa se delajo čevapčiči ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 04 Jan 2024, 11:10

VolkD je napisal/-a:S kakšnega mesa se delajo čevapčiči ?

Dokler niso iz ovčjega ali kozjega mesa, so ok. :mrgreen:
MarkoM

Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 288 krat
Prejel zahvalo: 325 krat
Število neizkoriščenih povabil: 29

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Jan 2024, 12:13

MarkoM je napisal/-a:Dokler niso iz ovčjega ali kozjega mesa, so ok. :mrgreen:
Ovčetino+goveje sem jedel in je dobro. Kozjega pa še ne. Moram kdaj poskusiti tudi to, a ne vem kje.
Drugače pa je v čevapčičih v Sežani samo goveje meso.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a tomazp » 04 Jan 2024, 15:57

Me je prav nasmejala ta razprava o bifteku. Sicer po svoje razumem. Poznam človeka, ki raje ne je, kot bi jedel vegeterijanski menu. Ker pravi 'dec' je mesojedec.
Tale recept moram preizkusiti. Hvala.
Na splošno pa tako preveč mesa pojemo in je kakšna dobra alternativa več kot dobrodošla.
tomazp

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 141 krat
Prejel zahvalo: 255 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 53

OdgovorNapisal/-a kobranka » 04 Jan 2024, 17:59

VolkD je napisal/-a:
MarkoM je napisal/-a:Dokler niso iz ovčjega ali kozjega mesa, so ok. :mrgreen:
Ovčetino+goveje sem jedel in je dobro. Kozjega pa še ne. Moram kdaj poskusiti tudi to, a ne vem kje.
Drugače pa je v čevapčičih v Sežani samo goveje meso.

Jaz sem jih enkrat za probo delal doma kozje, po nekem receptu. Edino kar sem ga usral je bilo preveč soli drugače so se mi dopadli. Pobral sem pa meso in mast, ki se nahaja na rebrih.
kobranka

Zahvalil se je: 733 krat
Prejel zahvalo: 302 krat
Uporabnika povabil: MadMax

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 04 Jan 2024, 23:23

eldi2011 je napisal/-a:... Ne razumem dojemanja vegijev, ne bi jedli mesa, ampak zvarki morajo pa imeti mesna imena ?! ...

lojzek je napisal/-a:Narobe je verjetno predvsem to, da bo biftek (tatarski, veganski, vegetarijanski, originalni :tappingfoot ) čez 3 leta iz čričkov. Ali podobnih bitjec. Ker bitja za jest bodo bitjeca. Ne bitja.

tomazp je napisal/-a:...Poznam človeka, ki raje ne je, kot bi jedel vegeterijanski menu. Ker pravi 'dec' je mesojedec ...

Na manj kot eni strani foruma so se našli vsi ekstremi, pa do kaj šele bo.
V Sloveniji imamo 50+ Narečij, zdaj je pa kar naenkrat problem če nekdo reče Vegatarjanski Biftek, drugi pa Zelenjavni namaz ...
Osebno sem tudi že riževo vino pil, ni bil presežek ampak če oni rečejo temu vino pa naj jim pač bo.
In dokler je izbira in se ne zavaja, kaj je tak problem. Sam več kot poizkusil ne bi nekaj iz ščurkov, ampak drobovino kot so vampi/jetrca pa jem, pa tudi že kako jeguljo in verjetno še kaj bolj čudnega sem vsaj poizkusil.
Če bi bilo že kaj za prepovedati so (potencialno) nevarne snovi. Soja je verjetno v top 10 alergenov in jo včasih dobiš tudi v mlete mesu in precej vegetarijanskih živilih.
Glede drugega ekstrema, je pa takim pravim mesojedcem za povedat, da krompir celo veganski ne samo vegetarjanski, pa kruh je tudi vsaj eno od tega ... saj se, da popraviti z obilo masti ... dokler ne pride holesterol/zgaga/ciroza/putika pa še 60let nima tak "dec".

če je dobro je dobro in če imaš prepričanja jih imaš. Dokler ne škodiš drugim jej kar ti paše pa bo vsem lepše...
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 308 krat
Uporabnika povabil: gumby

OdgovorNapisal/-a NacMan » 05 Jan 2024, 07:19

Dorijan, lepše ne gre opisati. Se popolnoma strinjam.
NacMan

Zahvalil se je: 36 krat
Prejel zahvalo: 24 krat
Uporabnika povabil: Kroko
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 06 Jan 2024, 12:48

Luccabrassi, najprej oprosti, ker sem spregledal, da si objavil prispevek poln navdušenja do kulinarične izkušnje. Sem vesel zate. Nisem pa si predstavljal, da bo moj prispevek dvignil toliko prahu in nestrpnosti ( pripombe o polni luni, ekstremizmu...).

Očitno zagovorniki veganstva niso tako miroljubni, kot pravijo... ;)
Uporabniški avatar
eldi2011

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1571 krat
Prejel zahvalo: 798 krat

Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost