VolkD je napisal/-a:Ojoj, kakšno pa je tole ?
Takole bom rekel. Jaz tega nikoli nisem še jedel v originalu. Spraševal sem se kako naj še porabim zelje, ki mi hoče segniti. Obrnil sem se k japoncem po idejo.
Najprej sploh nisem vedel kaj naj bi ta jed bila, videl pa sem jo že nekaj krat v dajmo temu reči video sekciji zabava (entertainment). Nek japonec mi je bil zelo simpatičen z svojimi videji kjer je imel dve električni mašini za ribanje zelja. Po pravici povedano bi želel imeti tudi tisto mašino. Zelje je bilo nevrjetno hitro zribano. In me je zaskrbelo kako se ta jed imenuje. V prvo mi ni uspelo nič najti, po naključju mi je po petih dneh sam Youtube dal te omlete pod predloge in sem šel raziskovat.
Aha večino stvari imam doma vseh pa ne. Tako mi je kanila ideja, ker rakcrakcev prakticno nikoli nisem jedel. Mogoče na pici. Še takrat, ko sem jo imel priložnost pojesti moram priznati, da mi okus ni bil nekaj uwau. Še več, kakšen pica pek je imel v recepturi tržaško omako. To mi je pa res fuj. To omako bi zakonsko prepovedal. Tudi česen ne vem kaj je treba dajat na morske sadeže, se jih da veliko bolje pripraviti. Vglavnem kot ste razbrali nisem še imel možnosti jesti morskih sadežev, ki jih je pripravil japonec.
To omleto sem dal poiskusiti mami. Za sestro bi moral zamenjati recepturo kjer ima psenično intoleranco.
Mama je bolj tradicjonalna. Ne mara pekočih stvari. Sem rekel naj poskusi in pogrunta kaj sem dal v omleto. Ja zelje je, pa neko meso za na testenine, pa še neka omaka. Ja vse štima in rekla je da je dobro. No meni je tudi bila dobra.
Počasi jo moraš peči. Če misliš, da jo pre počasi pečeš jo še vedno prehitro. Dejstvo je, da se ti omaka za glaziranje lahko zasmodi. Japonec bo že vedel kdaj je ravno prav. Če namesto testa iz jajc in moke uporabi testenine so običajno te že kuhane poveže jih jajce ali dve. Taka omleta je potem hitreje narejena.