Moderator: Proteus
VolkD je napisal/-a:Ja to je samo NaCl. Test za to se da narediti enostavno
VolkD je napisal/-a:Kvaliteto mesa ne izbiraš sam, ker naš trg niti pod razno nima te kvalitete.
VolkD je napisal/-a:Sploh pa ne po tej ceni.
Ne vem, nisem kemik in nisem tega dela sam. Vse kar vem je to, da traja slabo uro, toliko smo čakali ob kavi in klepetu.Lojz je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Ja to je samo NaCl. Test za to se da narediti enostavno
Koliko je to enostavno? Postopek?
Ja tole bi rad ponovil. Žal se še ne čutim dovolj dobro, da bi šel na tako pot. Še do Ljubljane se ne upam. Ampak gre na bolje.BosniaCNC je napisal/-a:Degustacija
VolkD je napisal/-a:Ne vem, nisem kemik in nisem tega dela sam. Vse kar vem je to, da traja slabo uro, toliko smo čakali ob kavi in klepetu.Lojz je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Ja to je samo NaCl. Test za to se da narediti enostavno
Koliko je to enostavno? Postopek?
robi je napisal/-a:Salmonela se z visoko temperaturo uniči...
Pobes je napisal/-a:Velika večina slabih čevapčičev je slabo spečenih...
Hja,... zdaj smo pa tam!Kroko je napisal/-a:Govedino lahko ješ tudi surovo, pa ne bo nič narobe.
To ni svinjina (metljaj) ali piščanec (salmonela) da bi moral toplotno obdelovati.
Kroko je napisal/-a:Jagnjetina da čevapom tisti poseben vonj, ki ga poznamo iz bosne. Ni pa to najbolj pomembna stvar.
Čevapčiči se delajo iz fermentuiranega mesa. Iz faširca jih ne boš naredil, vsaj dobrih ne.
Fermentira se jih 24-48 ur skupaj s česnovim sokom v hladilniku. Šele potem se meso melje.
Čevapčič mora biti rožnat, ravno tako kot steak. Medium je že skoraj preveč. Če je prepečen (siv) je zanič.
VolkD je napisal/-a:Tile so pa zmetali nekaj tega,... koliko čevapćičev bi s tem lahko spekel ?
Ne bo propadla, je v sestavi Tuš trgovine.MarkoM je napisal/-a:Torej je problem v lokalni mesnici. Ponavadi konkurenca naredi svoje, čudno, da v vaših krajih ni tako. Tudi, če je naslednja mesnica oddaljena 15 km, bi morala prva propasti zaradi slabe kvalitete.
VolkD je napisal/-a: Ne bo propadla, je v sestavi Tuš trgovine.
Kako, da ne! Na sliki se vidi težo.Kroko je napisal/-a:Tudi če ti povem, ga je mesa 1550g ne boš iz slik vedel veliko več
VolkD je napisal/-a:Kako, da ne! Na sliki se vidi težo.Kroko je napisal/-a:Tudi če ti povem, ga je mesa 1550g ne boš iz slik vedel veliko več
VolkD je napisal/-a:Danes sem kupil čevape v Postojni. Mesar je rekel, da stavijo 20g soli/kg.
Bom znal povedati, če bo preslano.
Ja, je slano. Ne hudo, a dlako preveč. Ampak se da lepo jest (za razliko od tuševih).VolkD je napisal/-a:Danes sem kupil čevape v Postojni. Mesar je rekel, da stavijo 20g soli/kg.
Bom znal povedati, če bo preslano.
Zdajle sem šel tole preračunat! KrokoKroko je napisal/-a:Skupaj je tu notri 28g soli 2g popra in sok 5 strokov česna.
Meso je mešanica vrata in reber.
V sredo zmeljem in spečem.
VolkD je napisal/-a:Ja tole bi rad ponovil. Žal se še ne čutim dovolj dobro, da bi šel na tako pot. Še do Ljubljane se ne upam. Ampak gre na bolje.BosniaCNC je napisal/-a:Degustacija
Nadam se, bit če toga.BosniaCNC je napisal/-a:Tako kad dodješ nećemo u Sarajevo na ćevape već u Travnik kod pijace u neposrednoj blizini rodne kuće Ive Andrića a i na pijaci ima svega kao i na Ilidži.
Pozdrav i dobro zdravlje!
Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost