T-Bone in Florentinec

Vse kar nas zanima na dopustih, potovanjih in drugih priložnostih

Moderator: Proteus

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Jul 2017, 11:39

Bifes de Lomo, mljask
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a LiPo » 07 Jul 2017, 20:10

Kroko je napisal/-a:Bifes de Lomo, mljask


Vseč mi je način priprave. Ne maram zadev pečenih na ognju.
Ali je to pravilen postopek? Ni nujen ogljen žar?

LpG
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 797
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 100 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Jul 2017, 22:05

Seveda za zrezke ni nujno. Je pa oglje lahek način za dosego visoke temperature (350° ali vec), ki je potrebna.
Za aromo pa itak obstaja tekoči dim.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a forpobi » 07 Jul 2017, 22:51

Kroko je napisal/-a:Za aromo pa itak obstaja tekoči dim.

Preveč si bil v Ameriki...
forpobi
 
Prispevkov: 1122
Pridružen: 02 Apr 2015, 13:44
Kraj: Ig, Črnuče
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 148 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Jul 2017, 23:11

Američani smokajo kar lepo na oglje. Tekoči dim potrebujemo razvajeni evropejci, ker se nam ne da 3 dni kurit ognja :-)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Peter » 09 Jul 2017, 11:48

Že nekaj časa si ogledujem te precizne grelce za kuhanje. Ima kdo izkušnje s temi nižjega cenovnega ranga, okrog 100€?
Ne potrebujem dodatnih funkcij. Samo mešanje vode, timer in gretje na nastavljeno temperaturo.
Cenejši:
http://www.electronic-star.si/Klarstein ... ntent=pp_1

Še nekaj različnih cen:
http://www.gourmetshop.si/trgovina/apar ... de-aparati

Na Ebayu jih je tudi nekaj kar poceni:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from ... r&_sacat=0
Uporabniški avatar
Peter
 
Prispevkov: 520
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:06
Kraj: Lucija
Zahvalil se je: 179 krat
Prejel zahvalo: 70 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Jul 2017, 15:50

Kaj se skupaj z mesom zvakumira za ene začimbe?

Enkrat moram tole probat, ampak malo na domač način z domačimi kosi mesa npr. v pasterizatorju za začetek. Tam se je že vsakokrat ves kompot in zelenjava dobro vložola zato nebi kompliciral z ostalimi mašinami. Drži toploto kar stabilno.
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Jul 2017, 18:36

Joj,... tema kar traja in traja,... mene pa kar ignorirate,... Bom pa direkten!

A me bo kdo povabil na grižljaj ali dva, tega, da bom res lahko verjel, da je tako nebeško ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34820
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6941 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Jul 2017, 19:02

Ko boš v Ljubljani, obišči kakšno restavracijo. Fant od sestre jo je veliko krat peljal v restavracijo ali pa je to bilo v okviru timbuildinga, pa so jedli tudi te steke na meniju. Baje je to to kar pravijo v komentarjih te teme.
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Jul 2017, 21:13

VolkD je napisal/-a:Joj,... tema kar traja in traja,... mene pa kar ignorirate,... Bom pa direkten!

A me bo kdo povabil na grižljaj ali dva, tega, da bom res lahko verjel, da je tako nebeško ?



Bomo to uredili :-)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Jul 2017, 21:16

Kroko je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Joj,... tema kar traja in traja,... mene pa kar ignorirate,... Bom pa direkten!

A me bo kdo povabil na grižljaj ali dva, tega, da bom res lahko verjel, da je tako nebeško ?



Bomo to uredili :-)
Ne se bat, sem sicer volk, a me zobje izdajo. Ne bom uspel mnogo pojesti :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34820
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6941 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Jul 2017, 06:09

VolkD je napisal/-a:
Kroko je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Joj,... tema kar traja in traja,... mene pa kar ignorirate,... Bom pa direkten!
A me bo kdo povabil na grižljaj ali dva, tega, da bom res lahko verjel, da je tako nebeško ?

Bomo to uredili :-)
Ne se bat, sem sicer volk, a me zobje izdajo. Ne bom uspel mnogo pojesti :)

Za tatarca jih ne rabiš veliko. :twisted:
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 968 krat
Prejel zahvalo: 1645 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 15 Sep 2017, 14:17

Danes slučajno naletel na tole:
https://anovaculinary.com/anova-precisi ... 8336683440
Any thoughts?
MarkoM
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 167 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Proteus » 15 Sep 2017, 15:36

MarkoM je napisal/-a:Danes slučajno naletel na tole:
https://anovaculinary.com/anova-precisi ... 8336683440
Any thoughts?

Tole imam jaz in deluje B.P.
Nastavljaš ga lahko ročno ali pa preko aplikacije na telefonu.
Tam že imaš prednastavljene čase in temperature za posamezne tipe hrane.
Dobita se dve verziji ena samo z modrim zobom in druga, ki ima dodatno vgrajen še Wifi.
Uporabniški avatar
Proteus
 
Prispevkov: 2541
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Kraj: Planet Zemlja
Zahvalil se je: 259 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 89

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a kobranka » 14 Okt 2018, 10:09

Jaz sem gledal pa tega: https://m.youtube.com/watch?v=2V8v_x17XnA

Zanimive rešitve za manjše denarje. Kot je videt se da s tem veliko različne hrane pripravit na kvalitetnejši način ne samo meso. Recimo jajca, ki znajo biti včasih občutljiva na salmonelo se da narediti tekoče mehko kuhano brez rizika.

Je pa hec, če imaš čas se da tako kuhat tudi brez teh naprav in elektrike. Aja kdo pa ima danes čas?
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a reber » 15 Okt 2018, 11:59

Čas si je treba vzet, še posebej za prehranjevanje... je bolj zdravo in bo manj izgorelosti na delovnem mestu... brez izgovorov!

Drugače pa ja, fajn je, če lahko hitro pripraviš, da ostane še več časa za obrok in klepet.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 978
Pridružen: 17 Mar 2015, 21:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 265 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Proteus » 17 Dec 2018, 12:24

Uporabniški avatar
Proteus
 
Prispevkov: 2541
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Kraj: Planet Zemlja
Zahvalil se je: 259 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 89

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 17 Dec 2018, 12:31

To si pa bom privoščil za božička. Imam ravno dva kosa bržole za vakuumirat. Hvala.
MarkoM
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 167 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 17 Dec 2018, 12:45

Jaz iščem cca 15kg nezorjene govedine za nadaljno zorjenje doma. A kdo priporoča kakšnega kmeta ki ve zakaj se gre in ne prodaja zgolj mesa za govejo juho?
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Dec 2018, 13:15

Težka bo. Ponavadi hočejo prodati vse, ne le ta boljši del.

Jaz jemljem na Postonjskem in sem vedno zadovoljen. Ampak dobiš vsakega nekaj. Je pa sin te družine izšolan mesar, a ne dela v tem poklicu, razen zase. Tako da,... mislim, da je stvar dogovora.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34820
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6941 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a kobranka » 17 Dec 2018, 13:33

Pobes je napisal/-a:Jaz iščem cca 15kg nezorjene govedine za nadaljno zorjenje doma. A kdo priporoča kakšnega kmeta ki ve zakaj se gre in ne prodaja zgolj mesa za govejo juho?

Anguse ima nek sosed v reji, samo nimam pojma, kako to on rihta, če si imel v mislih to pod kaj boljšega razen za v juho?

A je ta vakumirka sploh kaj vredna: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba ... -folije-2/
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Dec 2018, 13:38

Če imaš tega več kot 1kg na mesec se ti splača pogledati kaj od tega: https://www.status.si/shop/vakuumski-aparati/
Zanimivo je, da potem, ko imaš tak strojčk, postane kar samoumevno, da je vse v skrinji tudi v vakuumu. Pa orehi, pa suh fižol, pa suho sadje...
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9876
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1349 krat
Prejel zahvalo: 3328 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 202

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Dec 2018, 13:56

Ne samo suh fižol, tudi tak, ki še ni dozorel in celo stročji fižol. Mi prakticiramo celo pečenice. Včasih obiščemo kakšno planino in rezultat je sir v vrečki. Torej tudi izven škrinje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34820
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6941 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 17 Dec 2018, 13:58

Pobes je napisal/-a:Jaz iščem cca 15kg nezorjene govedine za nadaljno zorjenje doma. A kdo priporoča kakšnega kmeta ki ve zakaj se gre in ne prodaja zgolj mesa za govejo juho?

Katere dele pa iščeš in koliko staro? In koliko bi bil pripravljen dati?
MarkoM
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 167 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 17 Dec 2018, 14:43

Iščem bržolo, t-bone, porterhouse ..v teh delih . Koliko bi dal pa ne vem, odvisno tudi kaj je na voljo.
Iščem pa sveže, namreč imam svojo komoro za zorjenje, samo sedaj je trenutno prazna in je potrebno napolnit.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 17 Dec 2018, 16:31

Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2398
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 886 krat
Prejel zahvalo: 376 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 165

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 23 Mar 2019, 08:41

Teh 13kg visi že 23 dni, še enkrat toliko pa bo piknik
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Mar 2019, 10:06

a?
Kam moram priti?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34820
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6941 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a borisz » 23 Mar 2019, 12:51

Pobes, daj kaj napiši o postopku zorenja.
Kaj si predelal/dodal hladilniku?
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3255
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 728 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 140

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 23 Mar 2019, 18:27

Zaenkrat sistem ni tak kot sem si želel. Namreč okrogla obletnica me bo dohitela in sem moral dat meso noter.
Uglavnem hladilniku sem onesposobil original termostat in ga zamenjal z digitalnim. Nastavljen je na 2,5 stopinji z dovoljenim odstopanjem 0,2 stopinji. Poleg je dodan ventilator na vrh hladilnika da skozi meša zrak.

Vgrajen imam tudi kontroler za vlago, vendar nism vgradil vlažilca, ker mi ga je moja “zaplenila” za vlažit sobo.
Tudi uv žarnica je pripravljena. Še vedno upam da nekje dobim hladilnik za pijačo, saj gre tisti z lahkoto do 1stopinje, pa ventilator vgrajen.namreč normalen hladilnik zelo trpi. Zelo težko je tudi dobit hladilnik ki nima skrinje, namreč če mrzel zrak prihaja iz prostora skrinje imaš skrinjo totalno v ledu, hladilnik z mesom pa težko ohranjas dovolj mrzel.

Predlog kolega ki načrtuje zorilnice je bil tudi da vgradim grelno žico na dele kjer se mi nabira Led zaradi vlage.

Hladilnik je potrebno pred postopkom temeljito očistit in razkužit. To velja za vse pripomočke in roke.
Žal pri suhem zorjenju izgubiš nekaj teže. Zato zoriš le večje dele skupaj.

To je moj drugi poskus, prvič sem zoril 5kg in je uspelo brez večjih težav.
Sem pa uničil čisto spodoben hladilnik ko sem prevrtal cev, ko sem senzorje vtikal noter. Tako da če se kdo loti tega je najbolj varno vrtat skozi vrata ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a borisz » 23 Mar 2019, 19:58

Kako pa poteka proces zorenja? Koliko časa?
Ali moraš kaj obrezati?
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3255
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 728 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 140

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 23 Mar 2019, 20:35

Meso za suho zorjenje naj bi bilo čimbolj marmorirano z maščobo. Moji kosi niso idealni, ma se tudi z takimi da naredit dober steak. Kar je važno da ga mesar ne olupi maščobe od zunaj, gor mora biti obloga. Več kot jo je, bolje. Namreč zunaj nastane obloga. Zato je super, če je plast maščobe okoli. Namreč tisto obrežes proč in daš na žar. Pravega mesarja je težko dobit, s tem pa tudi ceno. Tak kos kot je to je blizu 200€.

Samo zorjenje poteka na 2-3 stopinjah, obvezno mora zrak cirkulirat. Jaz sedaj enkrat na 3,4 dni odprem vrata in nazaj zaprem. Toliko da se zamenja zrak. (Sedaj ali je to prav ne vem, različne nasvete sem dobil)
Zoril naj bi pri 80% vlage. Tole mi dela probleme, več vlage, več ledu. ( ko realiziram odtaljevanje, bom rešil tudi prenizko vlago) profi zorilnice obrnejo “fazo” in za nekaj časa začne greti znotraj da odmrzne rebra. Zaenkrat meni drži 65% vlage

Čas zorjenja. Večna dilema. Vsi se strinjajo da je 21 dni minimun. Koliko je max pa so deljena mnenja. 21, 30,45,60,90 dni.
Jaz poskušam zdržat vsaj 30 dni, tej rundi pa se bom poskušal upirat 45 dni.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 25 Mar 2019, 10:30

Sem se pozanimal za UV lampo in je dejansko prepovedana v EU, če je živilo direktno obsijano. Lahko se uporablja za razkuževanje zraka, neposredno pa ne sme svetiti na meso.
MarkoM
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 167 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 25 Mar 2019, 11:12

Jaz z UV lampo imam 2 namena v mislih. Prvi je da lampo uporabljam ko mesa ni noter, da razkužim hladilnik. Drugi način je da jo zaprem v neko inox škatlo z ventilatorjem, kateri bi vlekel zrak mimo žarnice in ga "razkužil". Svetloba naj ne bi uhajala ven.
Idej dovolj, časa pa bolj malo
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a kobranka » 25 Mar 2019, 18:37

MarkoM je napisal/-a:Sem se pozanimal za UV lampo in je dejansko prepovedana v EU, če je živilo direktno obsijano. Lahko se uporablja za razkuževanje zraka, neposredno pa ne sme svetiti na meso.

Ali so tu notri tudi tiste za filtracijo vode?
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 13 Maj 2019, 19:58

Po 72dneh je bila akcija. Rezultat 25% manj mase, ampak zelo mehko.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a borisz » 13 Maj 2019, 20:06

Ali to temno obrežeš?
Ali lahko opišeš akcijo?
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3255
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 728 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 140

Re: T-Bone in Florentinec

OdgovorNapisal/-a Pobes » 14 Maj 2019, 16:03

Zaenkrat ne bom nič obrezaval, take sem dal v vakuum. Edino kar sem jih očistil, postrgal z nožem da sem pobral dol koščke ki jih je žaga naredila.

Po pečenju bom obrezal proč in to bo to. Počasi bo treba nov kos nabavit, da gre nazaj v zorilnico.
Pobes
 
Prispevkov: 590
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 62 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34

Prejšnja

Vrni se na Potovanje, Trgovina, Geocaching, Kulinarika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost