Odkar se mi je stroj zadnjič polulal po tleh, ga vklopim samo, ko sem doma.
Nekako mu ne zaupam, da mu prostata brezhibno deluje in da se mokrenje v bodočnosti ne bi več ponovilo pa aqua stop gor ali dol.
Ker imam po tleh položen laminat, se mokrota, če je takoj ne pobrišeš ali popivnaš, še kako pozna in hitro zacveti na spojih.
Pomivalni stroj mi je nekaj dni nazaj zopet pomočil tla, tokrat precej manj kot nazadnje pred petimi leti, a dovolj, da je bil laminat spet moker.
Nekako sem dvomil, da je napaka podobna kot nazadnje, saj bi bilo zelo malo verjetno (glede na dodatno objemko in lepilo), da bi spoj na istem mestu spet popustil, a istočasno sem se bal, če bom kos novi napaki.
Predno sem pomivalca nagnil na bok, da sem sploh lahko dostopal do spodnje strani kjer so vse cevi z objemkami, črpalka, plovec..., sem z gobico popivnal vso vodo, kolikor se jo le da z notranje strani.
Kljub temu iz njega še vedno priteče nekaj vode, ko ga položiš v nezavesten položaj.
In sem gledal, gledal...svetil, rukal...kje bi lahko voda iztekala...vse gumi cevi so bile trdno na svojih mestih, nobena počena ali od starosti (14 let) kje vidno načeta...
Šment, od kje potem spušča vodo?
Ker z enournim gledanjem in pametovanjem kaj bi lahko bilo še narobe nisem imel več idej, sem obupal nad gledanjem pod kiklo ter ga postavil v normalen položaj.
Ko sem vse počistil in ga pripravil za ponovni zagon mi je ob vklopu javil, da ni soli.
Hm, soli je zagotovo dovolj, saj sem jo napolnil kak dan prej. Odprem pokrovček za sol in res sem videl sol, resda pa ni bilo notri vode, pravzaprav je bila precej nižje.
Dotočim vodo do vrha in ko začnem zapirati pokrovček se mi zazdi, da je vse skupaj rahlo majavo.
Preverim še spodnji obroč (matico), ki rezervoar fiksno drži in sem jo res lahko zavrtel. V upanju, da se je samo razrahljala sem jo začel privijati, vendar nisem začutil, da bi se zadeva zategovala ampak se je samo vrtela.
No in ko sem jo zasukaj dovolj okrog, sem opazil, da je..... počena.
Tristokosmatih, lej ga tiča, je to mogoče vzrok?
In je bil. Skozi zarezo in okoli celotnega obroča/matice je pronicala voda in pod rezervoarjem lepo počasi odtekala na dno pomivalca, ker pač ta obroč/matica ni dovolj zategnila celotnega rezervoarja bližje notranji steni, da bi dobro tesnilo.
Stroj je do tega pisanja naredil 5 pranj brez problemov in ni izpustil niti kapljice.
Obroč/matico sem naročil pri Gorenje servisu v Lj. (Brnčičeva 39) in ga (obvestilo po sms) prevzel v roku dveh dni, ker ga ravno takrat ni bilo na zalogi.
Long live Gorenje!