pomivalni stroj Indesit DISR 57M94 CA EU

Pralni stroji, štedilniki, pomivalni stroji, strojčki in stroji za kuhanje kave, ...

pomivalni stroj Indesit DISR 57M94 CA EU

OdgovorNapisal/-a javr » 08 Apr 2025, 22:43

zelena lučka v tipki za vklop hitro utripa, pumpa stalno deluje čeprav ni videti da bi bilo v stroju preveč oz. sploh kaj vode, na programskem mestu piše 1 in se ne da prestavljati, če stroj izklopiš se sam takoj ponovno vklopi, če ročno vlijem v stroj dober liter vode jo takoj izčrpa torej odtok ni zabit... ...v glavnem, iščem servis, širše celjsko območje
Mogoče bo treba kar novega ker je star 9-10 let... je kakšna trgovina kjer pripeljejo novega in naredijo premontažo (vgradni) ?
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 261 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 69

Re: pomivalni stroj Indesit DISR 57M94 CA EU

OdgovorNapisal/-a RudiP » 09 Apr 2025, 06:41

Podobno napako sem imel na mojem pomivalnem stroju, pumpa je stalno delovala. V nekem senzorju se je nabrala pena, pihnil sem v odtočno cev in rešil zadevo. Poskusi, nič ne stane.

LpR
RudiP

Zahvalil se je: 254 krat
Prejel zahvalo: 95 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 98

OdgovorNapisal/-a Carko » 09 Apr 2025, 09:43

V podnu stroja je še eno stikalo za poplavo (ponavadi na plovec). Če je tam voda, potem pumpa črpa ves čas.
Carko

Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 1163 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

OdgovorNapisal/-a RudiP » 09 Apr 2025, 10:01

O tem senzorju sem govoril ! Serviser je govoril o peni katera blokira ta senzor.
RudiP

Zahvalil se je: 254 krat
Prejel zahvalo: 95 krat
Število neizkoriščenih povabil: 98

OdgovorNapisal/-a dejko1 » 09 Apr 2025, 15:07

Pri nekaterih strojih je pomagalo, če si stroj "prevrnil" oz. nagnil toliko, da je voda odtekla ven iz te posodice s plovcem (senzor izliva vode). Če ti dejansko kje kaj pušča sicer ta rešitev ne bo stalna. V senzor lahko voda priteče tudi, če imaš slabo ali umazano sprednje tesnilo.
dejko1

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 115 krat
Prejel zahvalo: 223 krat
Število neizkoriščenih povabil: 223

OdgovorNapisal/-a javr » 09 Apr 2025, 18:43

vse tam sem premigal, prečistil, skrtačil, karkoli se je dalo doseči. Ker je vgradni, ga ne morem kar tako prevrniti. Bom probal vodo ven potegniti z "injekcijo". Pene sigurno ni tam ker če vodo ročno vlijem, jo takoj izpumpa. Se pa takoj po vklopu prižge tudi hitro utripajoča zelena lučka v tipki za vklop, tako da to kaže da je nekaj narobe, a v navodilih piše samo da "pokliči servis če lučka utripa". Najbližji servis pa je 75km v eno smer, torej samo kilometrina okoli 65€, eni so mi pa že rekli da popravljajo samo stroje do 7 let starosti; ta je najbrž bolj 10 kot 9.
Bo mogoče res dolgoročno najcenejša varianta nakup novega vgradnega 45 cm. Zaradi bližine servisa bi najraje Gorenje, a kvaliteta je bolj stare slave... kakšen predlog?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a Srecko » 09 Apr 2025, 19:53

A ti si čistil dno pod strojem ali v komori kjer se pere posoda? Skoraj ne verjamem, da stroj nima tako zvani aqua stop sistem, ki se vklopi ko pride voda v dno stroja in je zanj to znak, da nekje pušča vodo in za to ti ne pusti nič drugega spremenitin ves čas dela pumpa, da bi izčrpala vodo, če slučakno spušča vhodni ventil in tam teče vida v stroj. Če ti je težko potegnit stroj izpod pulta ga pusti par dni na miru, da se posuši dno in z tem stiropor plovec, ki vklapla ta sistem. :D

Lp Srečko
Samouk
Uporabniški avatar
Srecko

Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: yacksy
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a javr » 09 Apr 2025, 20:33

v komori kjer se pere posoda, oz. odstranil vse filtre in z injekcijo potegnil ven vse kar se je dalo.
Torej bo treba vseeno stroj odvijačiti in potegniti ven? Prej pa še odklopiti cev za vodo? Kaj pa je sploh vzrok da se aktivira ta aquastop, če se prej 10 let ni?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Apr 2025, 22:09

javr je napisal/-a:Kaj pa je sploh vzrok da se aktivira ta aquastop, če se prej 10 let ni?
karkoli. Lahko celo kondenz. Pri sosedu pa meni neka nepoznana vrsta gobe.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19951 krat
Prejel zahvalo: 10198 krat

OdgovorNapisal/-a KmikY » 09 Apr 2025, 22:22

javr je napisal/-a:v komori kjer se pere posoda, oz. odstranil vse filtre in z injekcijo potegnil ven vse kar se je dalo.
Torej bo treba vseeno stroj odvijačiti in potegniti ven? Prej pa še odklopiti cev za vodo? Kaj pa je sploh vzrok da se aktivira ta aquastop, če se prej 10 let ni?

Preveri stikalo (ki ga je omenil Carko) ali če kaj blokira plovček v 'on state'. Včasih so napake lahko res tudi banalne :_think . Vzrok napake je verjetno tukaj nekje.

Lp, Miran
...There's always time for a first time....
Uporabniški avatar
KmikY

Kraj: Kamnik
Zahvalil se je: 442 krat
Prejel zahvalo: 46 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a xbolha » 10 Apr 2025, 08:49

Imel podobno težavo z drugo znamko.
Puščalo je pri vijakih ob strani, kjer so pritrjena vodila za košare.
Da sem to ugotovil sem moral izvleči stroj in odstraniti stranice. Nato pa še vklopiti stroj na najbolj intenziven program.
Potem počistil vodo v pladnju pod pomivalcem, kjer je aquastop.
xbolha

Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 107 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a javr » 11 Apr 2025, 08:32

trenutno se je zataknilo na tocki "izvleči stroj" ker je spodaj neka deska ki ne vem kako bi jo odstranil brez da jo polomim in cakam na mizarja ki je izdelal kuhinjo pred 10 leti ker se po telef ne spomni kako je to montirano :cry:
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 11 Apr 2025, 11:25

-ponavadi je privijačen z dvema vijakoma od spodaj gor v desko ; odviješ

- pod sprednjimi vrati (na sredi ) imaš vijak s katerim spustiš dol zadnjo nogo

- potegneš ven ?
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 409 krat
Prejel zahvalo: 518 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a javr » 12 Apr 2025, 09:03

povzetek:
- nagnil stroj na stran da je voda stekla ven;
- preizkusim na hitro: deluje !
- danes zjutraj naložim posodo, zaženem;
- po 1 minuti priteče voda izpod stroja.

Gre za Indesit , ki je decembra 2024 (popravek: 2014) koštal 368 € -> nimam se več časa ukvarjati s tem -> novega.

1. v čem je razlika med vgradnim in prostostoječim? Ali bolj točno: ta je vgradni; ali ga lahko čisto enostavno, z upoštevanjem zunanjih mer, , zamenjam za prostostoječega?
2. katera firma? Saj prvih 5 let, ali kolikor imajo garancije, tako ali tako delujejo vsi; tudi če si iz Murske Sobote in je najbližji servis v Kopru, ni tvoj problem kako bodo napako odpravili; kaj pa šesto leto? Glede tega bi bil najprimernejši Gorenje, a takoj za Gorenjem , za par 10 evrov več, pa je že (najcenejši) Bosch... pri Gorenju me je najbolj potegnil podatek da ima priključek za toplo vodo... moram preveriti še pri Boschu in ostalih proizvajalcih kako je s tem... ali je to zdaj nek standard ki ga imajo vsi, le da ga Gorenje posebej oglašuje (kot če bi npr. vsi prodajali pitno vodo, le en bi se spomnil in oglaševal da prodaja mokro pitno vodo)

Torej ožji izbor sta Gorenje in Bosch, zanima me samo še ali lahko gledam tudi med prostostoječimi, ali samo med vgradnimi (morebitno pregrevanje prostostoječega ki bi bil potisnjen v prostor za vgradnega ?)
Priponke
30.jpg
40.jpg
50.jpg
60.jpg
65.jpg
70.jpg
Zadnjič spremenil javr, dne 12 Apr 2025, 09:49, skupaj popravljeno 1 krat.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Apr 2025, 09:43

javr je napisal/-a:Gre za Indesit , ki je decembra 2024 koštal 368 €
A sem jaz to prav razumel ? Stroj je v garanciji ?!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19951 krat
Prejel zahvalo: 10198 krat

OdgovorNapisal/-a javr » 12 Apr 2025, 09:48

sry, 2014
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a jozede » 12 Apr 2025, 10:31

javr je napisal/-a:... pri Gorenju me je najbolj potegnil podatek da ima priključek za toplo vodo... moram preveriti še pri Boschu in ostalih proizvajalcih kako je s tem... ali je to zdaj nek standard ki ga imajo vsi, le da ga Gorenje posebej oglašuje (kot če bi npr. vsi prodajali pitno vodo, le en bi se spomnil in oglaševal da prodaja mokro pitno vodo)

Torej ožji izbor sta Gorenje in Bosch, zanima me samo še ali lahko gledam tudi med prostostoječimi, ali samo med vgradnimi (morebitno pregrevanje prostostoječega ki bi bil potisnjen v prostor za vgradnega ?)

Glede tople vode, sem pred leti priklapljal Gorenjev stroj, piše, da topla voda ne sme biti več kot 60 stopinj. Preveri, kako je sedaj glede tople vode!?

Glede prosto stoječi ali vgradnji:
Sem pri mami vgradil prostostoječega pod pult, je bilo povsem OK. Sem mu odmontiral pokrov in je šel pod pult.
Pri prostostoječem preveri višino stroja, če bo šel pod pult. v kolikor mu lahko odstraniš zgornji pokrov, verjetno ne bo problema?
Problem lahko nastane, ker vrata od stroja pri prostostoječem običajno ne moreš "obleči" v dizajn ki ga ima kuhinja, prednja stran bo ostala bela oziroma taka kakršne barve stroj boš nabavil. Glede pregrevanja ne bi smelo biti težav, saj prostostoječe prav tako postavijo med omarice v kuhinji, le da nekateri pustijo gor originalen pokrov.
jozede

Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 219 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 44

OdgovorNapisal/-a xbolha » 14 Apr 2025, 08:42

Videti je, da pušča ob strani, kjer sta tisti svetlejši ''ploščici''.
Najbrž so tam pritrjena vodila za košare. Lahko curlja na obeh straneh.
Ali si ga vklopil praznega in dal na najbolj intenziven program in opazoval iz kje curlja?
xbolha

Kraj: LJ-GR-Dolenjska
Zahvalil se je: 107 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a javr » 14 Apr 2025, 18:44

tu ko je obkroženo, je začelo špricati ko se je začelo pranje, torej vrtenje šob. Dokler je natakalo vodo: vse ok. Ko se je začelo vrtenje, pa šprica ven pod polno in iz črpalke (ali tu nekje) se je začelo kaditi, verjetno so se kapljice vode kje kuhale med fazo in nulo brez da bi bil stik na zemljo, bom pa dal v plan dela preizkus če 500mA-fid sploh deluje...
Priponke
80.jpg
___
Uporabniški avatar
javr

Vrni se na Bela tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov