Bosch indukcijska plošča PIE675N24E - napaka d3

Pralni stroji, štedilniki, pomivalni stroji, strojčki in stroji za kuhanje kave, ...

Bosch indukcijska plošča PIE675N24E - napaka d3

OdgovorNapisal/-a Korosecs » 24 Okt 2024, 19:24

Pozdravljeni.

Na indukcijski plošči sem opazil da se je plošča (predvsem na največji rinki) začela pregrevati, kljub temu pa nisem slišal da bi ventilator kakorkoli delal.
Zato sem se odločil da preverim, ali je težava v ventilatorju ali pa je vzrok nedelovanja drugje.

Po uspešnem razdiranju in hitrem zunanjem testu je ventilator deloval brez posebnosti, zato sem preveril vse konektorje in ploščo previdno sestavil nazaj...

Danes pa se je začelo na vseh kuhalnikih pojavljati napaka d3 (po določenem času). Kar sem uspel najti je, da naj ploščo za nekaj časa izklopim iz napajanja, kar resetira napako, vendar se potem pojavi ponovno, takoj ko nekaj časa kuhaš na plošči...

Kakršna koli ideja je več kot dobrodošla ...

LPS
Uporabniški avatar
Korosecs

Kraj: Ribnica
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Bosch indukcijska plošča PIE675N24E - napaka d3

OdgovorNapisal/-a DusanK » 24 Okt 2024, 23:52

Najprej povej, če je montirana v pult po min. zahtevah po zračni reži? Da ima ventilator kam odvajat zrak, ne da vroč zrak iz njega kroži nazaj v notranjost indukcije.
Če imaš pod indukcijo predal ga za čas testa odstrani, da je pretok zraka čim večji ter poizkusi ponovno s kuhanjem.
Tudi sam nisem našel drugega nasveta kot izklop za nekaj 10 sek. od napajanja (izklop varovalke, ki napaja to indukcijo).
Koliko je stara?

Min. zahteve po zračni reži za tvojo indukcijo PIE675N24E.
Collage_Fotor.jpg
Vir slik
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3295 krat
Prejel zahvalo: 5793 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Bosch indukcijska plošča PIE675N24E - napaka d3

OdgovorNapisal/-a Korosecs » 25 Okt 2024, 11:42

Hvala za odgovor, Dušan.

Plošča je stara cca 10 let, je bila pa montirana kot nadomestilo za predhodno kuhalno ploščo, tako da zračna reža ni ustrezna.
Smo pa to reševali tako da smo kuhali s priprtim predalom. (pod kuhalno ploščo so trije predali, ki ne tesnijo).

Ker je bilo pred mojim "posegom" prisoten drugi problem, si bom čez vikend vzel čas in jo ponovno razstavil, poslikal in preveril če nisem ustrelil kakšnega kozla pri ponovnem sestavljanju.

LPS
Uporabniški avatar
Korosecs

Kraj: Ribnica
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 9

Vrni se na Bela tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost