No šparanje je čisto v redu, dokler ni to šparanje pri pameti.Alex je napisal/-a:V nasprotnem primeru bo stroj šparal z vodo. Saj danes mora biti vse eko, al ne?
varčevalna "pamet" Gorenjevega WA 62135 : če zaženeš praznega, bo natočil vode krepko čez spodnji rob stekla na vratih; če pa natlačiš polno perila, pa natoči vode komaj za vzorec.No šparanje je čisto v redu, dokler ni to šparanje pri pameti.
In moja pamet je taka, da nočem imet neizpranega perila. S premalo vode v perilu ostane preveč praškov, ki jim po moje iz čiste zlobe dodajajo še izjemno močne aromate.
javr je napisal/-a:(feb. '22)
FID vrže ven takoj po vklopu.
Zadnjikrat, ko sem odpiral kakšen pralni stroj, je imel pokrov vijake. Ta jih nima; kako se to odpre ?
_
s56vha je napisal/-a:Popraviti ali ne popraviti, to je sedaj vprašanje. PS Gorenje star 16 let, potrebna menjava elektronike in grelca, skupaj 75 €. Novi so 350-600€.
Carko je napisal/-a:75€ je precej manj kot 350-600€.
Če te pri staremu kaj moti, potem je najboljši čas za menjavo. Če je dobro pral, zakaj ne bi pral še naprej?
s56vha je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme.
Popraviti ali ne popraviti, to je sedaj vprašanje. PS Gorenje star 16 let, potrebna menjava elektronike in grelca, skupaj 75 €. Novi so 350-600€.
Carko je napisal/-a:75€ je precej manj kot 350-600€.
Če te pri staremu kaj moti, potem je najboljši čas za menjavo. Če je dobro pral, zakaj ne bi pral še naprej?
jozede je napisal/-a:Nič nisi napisal, koliko stanejo posamezne komponente za popravilo, ali boš popravljal sam, popravilo elektronike je lahko cenejše od nove.
Kar se tiče možnih napak, ki bi se pojavile kasneje:
- pregled ležaja bobna - zadaj ob jermenici se lahko pojavijo sledovi vode, znak da bo treba menjat ležaj in semeringe. Zavrtiš boben in poslušaš, če slišiš ropotanje ležaja, bo prav tako treba menjati semeringe in ležaj. Če se to splača, je pa vprašanje? (Starejši stroji omogočajo menjavo ležaja in semeringov novejši tega ne omogočajo, takrat je možno popravilo zamenjava kompletnega bobna cca 250-300€.
- Pregled motorja, predvsem krtačk, če so že pri koncu - so že izrabljene, je strošek krtačk, če jih zamenjaš sam nabavna cena, za gorenje ne poznam cene.
VolkD je napisal/-a:.....
Novi pralni stroji so mahnjeni na varčevanje in zato varčujejo pri vsem. Pri temperaturi, pri vodi, pri elektriki in pri pameti. Mnogokrat pri slednjem še najbolj.
Osebno me najbolj moti, da varčujejo z vodo pri izpiranju. Potem pa v recimo posteljnini ostane vonj (ki ga nalašč mešajo v prašek). Meni je to tako moteče, da ne morem zaspati.
DusanK je napisal/-a:Preveri koliko enega ali drugega da tvoja boljša polovica v stroj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost