Magnetic generator

Tu se znajde vse od pralnih strojev, pa do MW agregatov.

Magnetic generator

OdgovorNapisal/-a s54jp » 08 Avg 2021, 19:28

Razmišljam kako to deluje.
Ali je potegavščina, verjetno ni.

Magnetni generator

Če je to res, potem fotovoltaika in veternice odpadejo.
Škoda je bilo denarja in časa. (seveda, in kreganja, okrog dovoljenj za postavitev)
s54jp

Zahvalil se je: 341 krat
Prejel zahvalo: 360 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 71

Re: Magnetic generator

OdgovorNapisal/-a peterp » 08 Avg 2021, 19:37

perpetuum mobile ?
Initial start is performed by a battery or any other external source of energy to help motor reach needed RPM. After that the external source can be disconnected.
The device is able to operate in autonomous mode and maintain its RPM regardless of amount of useful energy being consumed.

Mhm, zgleda je legit stvar: https://www.yaskawa.eu.com/products/env ... rator_1164
peterp

Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 379 krat
Prejel zahvalo: 235 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 239

OdgovorNapisal/-a forest70 » 08 Avg 2021, 21:07

s54jp je napisal/-a:Razmišljam kako to deluje.

Verjami mi, da je! Še eden kvazi Perpeto Mobile v lepi škatli....
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70

Kraj: Koper
Zahvalil se je: 512 krat
Prejel zahvalo: 751 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

OdgovorNapisal/-a ivor » 09 Avg 2021, 05:51

Stvar verjetno res deluje nekaj časa, dokler ne porabi vse energije shranjene v permanentnih magnetih. Potem je konec veselja in je potrebno ponovno vložiti energijo z magnetenjem izrabljenih permanentnih magnetov. :(
Zanimivo bi bilo vedeti kakšna je garancijska doba. :?: :twisted:
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor

Kraj: Šmarje pri Jelšah
Zahvalil se je: 1840 krat
Prejel zahvalo: 1892 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a MadMax » 09 Avg 2021, 06:02

Če bi to (ali karkoli takega!) res delovalo kot "free energy", bi bila cena...khm... kar nekaj ničel na desni višja.

Je pa lahko neke sorte "mehanski on-line UPS", kot so pred pol večnosti imeli po nekaterih medicinskih ustanovah (vedno vrteč motor-ogromen vztrajnik-generator), s tem da namesto akumulatorjev shranjuje v kinetično energijo vrteče mase.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax

Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 882 krat
Prejel zahvalo: 943 krat

OdgovorNapisal/-a reber » 09 Avg 2021, 08:11

S temi zadevami se je ukvarjal moj znanec in prijatelj več kot 10 let... imel je sponzorje, za razvoj so porabili preko 50K samo v denarju, kje so še vse ure vseh sodelujočih. Jaz sem bil malce zraven in ker sem zelo hitro ugotovil, da je skregano z zakonom o ohranitvi energije in zakonom termodinamike, ki še vedno veljata, sem se od projekta distanciral, sem pa spremljal. Meritve in izračuni sodelujočih oseb so pokazale izkoristek preko 100%, vendar če tok in napetost nista v fazi, je tukaj še cos fi, katerega so pozabili upoštevati v izračunih. Enako so zadeve merili z multimetri smešno nizkega cenovnega razreda... v glavnem YT garažni znanstveniki, zagotovo pa so se veliko družili in verjetno tudi zabavali, nenazadnje tudi naučili.

Zaenkrat je edina free-energy predvsem tista iz vesolja, ki jo preprosto in poceni ujamemo s solarnimi paneli, žal ni na voljo 24/7

.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 264 krat
Prejel zahvalo: 853 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a peterp » 09 Avg 2021, 08:29

No, stvar je čudno predstavljena. Ne gre za generator, ki energijo ustvarja iz nič, ampak za shranjevanje energije. Tudi Yaskawa ima takšen produkt:
https://www.yaskawa.eu.com/products/env ... rator_1164
https://www.yaskawa.si/products/environ ... orage_1163
peterp

Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 379 krat
Prejel zahvalo: 235 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 239

OdgovorNapisal/-a s54jp » 09 Avg 2021, 11:53

Jaz sem tudi "neverni Tomaž" če veste kaj to pomeni.
Ne verjamem v nič nadnaravnega, nekaj kar ni matematično dokazljivo.
Sem pa moral po dvajsetih letih "požret" grenko, kislo jabolko.
Ni naša generacija požrla pamet sveta, dosegla plafon v znanosti, verjetno je še kaj za odkriti.
Tudi potovanja v vesolje ne bodo več takšna kot so danes čez kakšnih 10 let.
Poglejte samo napredek v zadnjih petih letih. (takšno je moje razmišljanje)
Naftni lobiji so bili protiv vseh energentov kateri niso nafta.
Za kaj?

Da pojasnim to da sem bil "neverni Tomaž", in mi se je obilo o glavo.(ni tema tega naslova - prispevek v nemilosti moderatorja)
Še lani sem imel informacije da toplotna črpalka da do 4kW energije če porabi 1kW v najboljših pogojih, povprečno pa za vsak vložen kW dobiš še enega zraven.
To se pravi če jaz vložim 10kW dobim 20kW toplotne energije za ogrevanje stanovanja, in sanitarne vode.
To mi je težko šlo v "bučo", no pa sem nekako dojel, in se dal prepričati.
Sedaj čakam na montažo toplotne črpalke tipa Kronoterm Adapt katera je že pripeljana na naslov.
Bom poročal naslednjo pomlad, ali že prej, če zmrzujem ali se grejem, in koliko me to stane.
Sedaj imam ogrevanje na kurilno olje. (cena ogrevanja bi se morala prepoloviti - zaupal sem stroki in omenjenim strokovnjakom iz firme Kronoterm)
Če se tega odpovem, in zamenjam sistem ogrevanja dobim še subvencijo države. (če so naflancali mene, so vlado tudi)
Pa še odpade plačevanje dimnikarskih del, čiščenje dimnika, meritve izpustnih plinov, katerega itak ni potrebno čistiti pri kurilnem olju pri drvih in peletih je drugače.
Sam sem čistil dimnik in peč. Peč je imela samo nekaj malega žlindre v turboratorjih, dimnik pa čist.
Ja, ampak plačat dimnikarju za to da je prišel "čist dimnik" in to čist, moraš plačat, takšen je zakon.
Tudi ta strošek odpade.

Kot sem že napisal, malo sumim v ta Magnetik generator, če je pa to resnica, rabim samo še njega...HI!
s54jp

OdgovorNapisal/-a GJ » 09 Avg 2021, 20:38

s54jp je napisal/-a:Razmišljam kako to deluje.

Magnetni generator

Seveda je potegavščina, saj je njen status: PREORDER in tak bo tudi ostal, le denar z računa, kamor boste nakazali kupnino, bo izginjen.

P.S Še tole...
Drugače pa tile fantje niso iznašli nič novega, vse to je že odkril MIKE BRADY in končal v zapiru, več si preberite na: https://revolution-green.com/mike-brady-story/

LP :mrgreen: GJ
Če si jezen, si žrtev!
GJ

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 248 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Število neizkoriščenih povabil: 35

OdgovorNapisal/-a reber » 09 Avg 2021, 21:32

@ s54jp
Toplotna črpalka porablja energijo zato, da "prečrpava" energijo iz enega mesta na drugo mesto in jo kopiči tako, da pridobiš višjo temperaturo. Navidez več kot 100% izkoristek to dejansko ni, zakon o ohranitvi energije pa še kako velja. Toplotne črpalke nikakor ne moreš primerjat z raznimi magnet generatorji in podobnimi stvaritvami, katerih namen je pogosto zavit v meglo. Pri toplotnih črpalkah je stvar popolnoma jasna in dokazana, ni nobenega natega, razen prikrivanje resničnih podatkov o izkoristku oziroma izplenu pri nizkih temperaturah.

Zagotovo večina projektov, ki pomagajo prihraniti energijo, niso povšeči naftnim lobijem in še komu, tudi državi, le kako bodo obdavčili lastno proizvodnjo energije... :_dunno pa bi jo zagotovo strašno radi in primaknili svoj lonček :_think
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 264 krat
Prejel zahvalo: 853 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a MadMax » 09 Avg 2021, 22:00

Delovanje TČ je že skoraj 120 let nazaj pojasnil stric Richard Mollier v po njem poimenovanem diagramu. Ne vem kdaj so iznašli "rehenšiber", pa recimo da ga je omenjeni stric že imel, skoraj ne verjamem da ga ne bi.
To (Mollierov diagram) smo se tudi učili v srednji strojni šoli pri termodinamiki krepka desetletja nazaj, a večina nesposobnih učiteljev ni znala tega poljudno predstavit na primeru čisto navadnega gospodinjskega hladilnika, kaj šele klime.

Danes pa ob vsej povezanosti vse svetovne znanstvene srenje, ob pomoči nepredstavljive računske moči superračunalnikov in tudi vseznalih jutub kavčizumiteljev ne zmoremo preseči oz. ovreči parih osnovnih zakonov fizike, termodinamike... Le zakaj... :_dunno
MadMax

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Avg 2021, 22:10

MadMax je napisal/-a:Danes pa ob vsej povezanosti vse svetovne znanstvene srenje, ob pomoči nepredstavljive računske moči superračunalnikov in tudi vseznalih jutub kavčizumiteljev ne zmoremo preseči oz. ovreči parih osnovnih zakonov fizike, termodinamike... Le zakaj... :_dunno
Ta problem preprosto nima rešitve. Niti z računalniki ne. Zakoni fizike in termodinamike pač veljajo.
Pri tem, da bi jih ovrgli so še najbližje nekatere objave na FB. Žal se na koncu izkaže, da je fizika močnejša celo od FB.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 20179 krat
Prejel zahvalo: 10320 krat

OdgovorNapisal/-a MadMax » 09 Avg 2021, 22:18

Saj jutub kavčizumitelji so običajno tudi fejst bukovi ;)
MadMax

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 10 Avg 2021, 08:55

MadMax je napisal/-a:Saj jutub kavčizumitelji so običajno tudi fejst bukovi ;)

Zdaj so malo opustili free energy, se bolj ukvarjajo z virologijo.
MarkoM

Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 295 krat
Prejel zahvalo: 329 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 29

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Avg 2021, 09:05

Aha, torej je to razlog, da jaz ne prodam več opilkov/ostružkov iz aluminija. Orgonski topovi torej niso več aktualni.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 20179 krat
Prejel zahvalo: 10320 krat

OdgovorNapisal/-a Kroko » 10 Avg 2021, 21:17

Zakoni fizike in termodinamike pač veljajo.

Dokler ne ugotovijo, da ne veljajo. In prav termodinamika visi na tanki nitki, kar bodo popravili tako, da bodo spremenili definicijo oziroma interpretacijo.
http://www.planet-cnc.com Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 766 krat
Prejel zahvalo: 2398 krat

OdgovorNapisal/-a Iztok » 10 Avg 2021, 22:04

Oh ja, ti zakoni ... poznamo nekaj Newtonovih zakonov gibanja, poznamo pa tudi non-Newtonian tekočino, ki pa dela ravno kontra njegovemu zakonu o viskoznosti ... malo škroba in vode hitro podre te zakone ... potem pa verjemi v njih ... :D
Iztok

Kraj: LJ
Zahvalil se je: 818 krat
Prejel zahvalo: 669 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 132

OdgovorNapisal/-a s54jp » 11 Avg 2021, 10:36

reber je napisal/-a:Toplotne črpalke nikakor ne moreš primerjat z raznimi magnet generatorji in podobnimi stvaritvami, ...

Popolnoma si narobe razumel kaj sem hotel povedati, ali si namerno obrnil misel.
Sem napisal da sedaj vem kako deluje toplotna črpalka in verjamem v njo.
Včasih sem bil skeptičen do tega.
Sedaj sem se pa odločil za nakup.
Verjemi, če ne bi vedel kako deluje TČ in kakšne prihranke lahko ustvari, ne bi šel v nakup, ne bi šel kupovat "mačka v žaklju".
Res je pa tudi to da so toplotne črpalke na začetku razvoja bile z slabšim izkoristkom kot so danes.
TČ so precej napredovale. (izkoristek, hrup...)
V našem mestu, vsak druga, tretja hiša ima TČ, v naši ulici je malo hiš brez TČ, ali vsaj za sanitarno vodo, ali za ogrevanje in sanitarno vodo.

PRIMERJAVA je bila v tem smislu: nismo verjeli v toplotne črpalke, tako kot danes ne v nobeno novotarijo, prvo jo popljuvamo, potem pa se posipamo z pepelom.

So pa tudi takšni kateri prodajajo "zapestnice" za zdravljenje vseh vrst raka...naivneži pa nasedajo...
Kot sem že napisal, meni je tudi ta magnetni generator velika uganka: je nateg, ali je kaj na tem, nekaj odgovorov sem že dobil.
(in za to sem dal to temo tukaj, da vidim kako razmišljate)

Tisti kateri še vedno verjamejo da je zemlja ravna plošča, ne pa krogla, bodo trdili da je vse to kar se raziskuje novega nateg.
Po tem bi razvoj obstal, če nobeden ne bi nič raziskoval.
Edino "komentatorji iz kavča", kateri nič ne počno, nič v življenju niso naredili, razen tega da so vsepovsod kritiki vsega, oni vse vedo, in njihova je zadnja.
Bomo videli kaj bo.
VolkD je napisal/-a:Zakoni fizike in termodinamike pač veljajo.

Kdo pa trdi da ne veljajo?

reber je napisal/-a: S temi zadevami se je ukvarjal moj znanec in prijatelj več kot 10 let...

Ja, nekateri celo življenje raziskujejo in nič ne najdejo, sponzorje pa le dobijo...in z tem nekaj dodatno zaslužijo - mogoče je to bil namen?

Tesla je prvo bil brez sponzorjev, nekaj pokazal, potem je dobil sponzorje, kateri so mu verjeli, rezultat je pa viden.
Tudi na njegovo delo so mnogi od začetka gledali kot na šarlatana...
Še danes je veliki procent takšnih ko ne vejo za kaj ga "strese" ko prime za gol vodnik...tudi na tem elektro-forumu.
s54jp

Vrni se na Energetika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost