s54mtb je napisal/-a:Bistabilni (bistable, latching) rele.
Tudi Iskra jih dela: https://www.iskra.eu/en/Iskra-Latching- ... ng-Relays/
kose19 je napisal/-a:Ne vem kako napisati, ampak iščem rele, ki za preklop rabi samo pulz na tuljavici. Naslednji pulz spet preklopi. Krmilna napetost 230V.
pulz->vklop, pulz->izklop, ...
milan62 je napisal/-a:Ne.
Rele, katerega link si podal, ima lahko eno ali dve tuljavi.
Če ima eno tuljavo, potrebuje za preklope kontakta napetostne impulze katerim se spreminja polariteta.
Če ima dve tuljavi pa potrebuje za preklope kontakta napetostne impulze izmenično - enkrat na eni, drugič na drugi tuljavi,
LP
Ne da bi vedel zanj. Se pa da narediti vezje, ki to počne.Jakey je napisal/-a:Obstaja tudi rele, ki mu ni potrebno obračati polaritete?
Jakey je napisal/-a:Obstaja tudi rele, ki mu ni potrebno obračati polaritete?
Obelix je napisal/-a:Kaj pa nekaj takega ?
Z enim parom kontaktov preklapljaš polariteto ali pa drugo tuljavo.
Jakey je napisal/-a:kose19 je napisal/-a:Ne vem kako napisati, ampak iščem rele, ki za preklop rabi samo pulz na tuljavici. Naslednji pulz spet preklopi. Krmilna napetost 230V.
pulz->vklop, pulz->izklop, ...
Iščem isto zadevo, pa si bom kr sposodo temo;
Krmilna napetost je lahko 5 ali 12VDC, tok na releju pa ne bo presegal 8A. Krmilil bom s tipko....
Jakey je napisal/-a:Z dvema navadnima relejema mislim da se da rešit, shemo imam v glavi že. ...
VolkD je napisal/-a:Saj je ena tipka, a ima dva kontakta.
VolkD je napisal/-a:Saj je ena tipka, a ima dva kontakta.
Jakey je napisal/-a:Ni več relevantno, sem rešil celoten problem. Samo še mosfet za rele in ohišje, pa sem zaključil projekt.
Lojz je napisal/-a:Jakey je napisal/-a:Ni več relevantno, sem rešil celoten problem. Samo še mosfet za rele in ohišje, pa sem zaključil projekt.
Ali lahko izvemo kako si rešil problem?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost