MarkoM je napisal/-a:Za cca. 900 € sem nabavil profesionalni visokotlačni čistilec s 5,5 kW 3F motorjem. To kar vgrajujejo v avtopralnice. Seveda tak čistilec potrebuje zadostno količino vode in mogoče ni ravno primeren za pranje avtomobilov, ker z lahkoto nese starejši lak s plastike. Je na vozičku, ampak nima nobenega fensi šmensi plastičnega ohišja. Do sedaj še ni spuščalo nič, čeprav je čistilec med sezono konstantno pod tlakom. Kar hočem rečt je to, da ti hobi plastični čistilci z ne vem kakšnimi nastavki in funkcijami so dosti precenjeni glede na profi robo.
Carko je napisal/-a:Imam hobi plastični čistilec (150 bar, alu črpalka) za dobrih 100 eur pa z njim lahko perem avtomobil.
luccabrassi je napisal/-a:večinoma se vsi razbremenijo avtomatsko
MarkoM je napisal/-a:luccabrassi je napisal/-a:večinoma se vsi razbremenijo avtomatsko
Verjetno ti "pametni" čistilci. Moj ima samo tlačno stikalo in je v pištoli konstanten tlak. Ko tlak pade, zažene motor. V petih letih še nič ne pušča. No, lažem, enkrat mi je zima razgnala filter.
yacksy je napisal/-a:Carko je napisal/-a:Imam hobi plastični čistilec (150 bar, alu črpalka) za dobrih 100 eur pa z njim lahko perem avtomobil.
Karcher-ji z ALU črpalko se začnejo pri dobrih 400 EUR, potem gre cena samo še gor. Tako da je vprašanje bolj kje iskati/najti hobi plastični čistilec z ALU črpalko v rangu dobrih 100 EUR ...
yacksy je napisal/-a:yacksy je napisal/-a:Carko je napisal/-a:Imam hobi plastični čistilec (150 bar, alu črpalka) za dobrih 100 eur pa z njim lahko perem avtomobil.
Karcher-ji z ALU črpalko se začnejo pri dobrih 400 EUR, potem gre cena samo še gor. Tako da je vprašanje bolj kje iskati/najti hobi plastični čistilec z ALU črpalko v rangu dobrih 100 EUR ...
A je temule verjeti, da ima aluminijasto glavo? Pa nekako se morajo odločiti kakšen je maksimalen tlak čistilnika - 115 ali 170 bar ...
twom je napisal/-a:Na posodo sem dobil Karcher K2.14, 100 barov, 340 l/min.
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov