sebo1976 je napisal/-a:Potreboval bi kakšno dobro literaturo za izračun transformatorjev če kdo ima.
sebo1976 je napisal/-a:Rad bi previl ta dva kosa v kakšno bolj uporabno napetost.
reber je napisal/-a:Kar na pamet, da čez 1T ne iti, je malo mimo, kot sem napisal, je odvisno od kvalitete in vrste materiala lamel trafo pločevine.
kakšne so pa zdaj?sebo1976 je napisal/-a:Rad bi previl ta dva kosa v kakšno bolj uporabno napetost.
VolkD je napisal/-a:Čez moje roke je šlo več transformatorske pločevine, kot si jo ali jo boš ti videl.
javr je napisal/-a:kakšne so pa zdaj?sebo1976 je napisal/-a:Rad bi previl ta dva kosa v kakšno bolj uporabno napetost.
javr je napisal/-a:kakšne so pa zdaj?sebo1976 je napisal/-a:Rad bi previl ta dva kosa v kakšno bolj uporabno napetost.
Izračunal ?!reber je napisal/-a: Bolj verodostojno merilo je, koliko transformatorjev si dejansko izračunal in koliko teh je bilo potem tudi narejenih individualno ali v proizvodnji, to šteje.
peterp je napisal/-a:A se je res vedno potrebno dajati kdo več ve? Namesto da bi se znanje združilo
VolkD je napisal/-a:Ne iti preko 1T ( Tesla magnetne gostote).
Ne iti preko 3A/ mm2 bakrene žice.
Transformatorje so posamezne tovarne, ki so kasneje postale Iskrini sateliti, v veliki večini delale za svoje potrebe same. V Sežani je to bilo od leta 1954, torej takoj, ko je firma nastala. Torej celo leto prej, kot sem prišel na svet. Kasneje so ugotovili, da to ni racionalno in so proizvodnje združevali.EL84 je napisal/-a:Transformatorje so najprej delali v tovarni ELRA , ki je delovala v gradu v Škofji Loki.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov