agregat in nizka napetost

Tu se znajde vse od pralnih strojev, pa do MW agregatov.

agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 02 Avg 2022, 08:31

Imam nek star agregat in dela, le napetost je malo nizka- cca 180v. Če dvignem obrate, se napetost dvigne, a se tudi frekvenca, torej to ni rešitev. Napetost je prenizka z in brez obremenitve.
A se da še kaj storit?
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Avg 2022, 08:35

Ima agregat generator, ki ima stalne magnete ?
Verjetno jih bo treba ponovno namagnetiti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 02 Avg 2022, 12:19

Dvomim, da ima stalne magnete.
Kako to izvem? Agregat je star in prodajal se je pod več imeni, ampak teh. podatkov nisem našel.

https://www.mimovrste.com/elektricni-ag ... a-embalaza
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Avg 2022, 12:48

Če je starejši ima skoraj gotovo stalne magnete.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 02 Avg 2022, 15:58

Kako se namagneti?
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Avg 2022, 18:44

Resnici na ljubo ne vem. Slišal sem vsemogoče, a ne verjamem, da je katera od metod kaj prida.
Sem pa v rani mladosti delal v tovarni magnetov v Stegnah. Ob prihodu v službo smo morali obvezno pustiti ure v garderobi. Tam so okrog magneta naredili tuljavo s konkretno žico. Potem je to šlo na dva akumulatorja vezana v serijo. Tok je tekel tam okrog 15 do 20s. Moral je biti ogromen, ker so vse stvari na mizi poskočile.

Še bolj zabavno je bilo magnete, katerih magnetno gostoto so že pomerili in so šli v pakiranje, razmagnetiti. V ta namen je bil en 35cm premera kotel. Okrog je bilo navitje. Tudi ta žica je bila konkretna. To navitje se je preko kontaktorja priključilo na nabit kondenzator. Tako je nastal nihajni krog, energija v njem se je iznihala.
Magnete smo dali v eno veliko cunjo in v kotel. Gumb je bil na tleh. Magneti so poskočili in se v naslednjem trenutku umirili. Včasih je bilo treba postopek ponoviti večkrat.

Veselica je ratala, ko je enkrat nekdo dal v kotel magnete, ki niso bili v cunji. Strop je dobil zanimiv odtis. :oops:

No to je bilo včasih, ampak ne verjamem, da je fizika danes drugačna.Tuljavo okrog magneta in par akumulatorjev. Je pa treba ugotoviti v katero smer morajo biti magneti obrnjeni, da ne bo samo še slabše.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 02 Avg 2022, 19:05

Izvedel nisi nič, razen neke zgodbice, ki nima veze z vprašanjem.

Kaj pa boš napajal? 60Hz ni nobena težava za večino porabnikov, tudi s stikalnimi napajalniki. Tule imaš še en koristen odgovor:
https://www.gutefrage.net/frage/generat ... enig-strom
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 14635
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 2177 krat
Prejel zahvalo: 6066 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a s56rga » 03 Avg 2022, 07:08

Za začetek odpri zadnji pokrov generatorja in poslikaj ter prilepi sliko.

Po spodnjem postopku smo ponovno vzbujali generatorje na ladjah, tudi tiste od 1MW
Najdi konektor z napisom "Field" ali terminale + - (mogoče še kak drug napis)
- Odklopi navitje "Field" ter startaj motor.
- 9V baterijo ali kak manjši 12V akumulator za kratek čas 4-8 sekund priklopiš na sponke "Field"
- ugasni motor.
- priklopi v začetno stanje ter preveri napetost na izhodu
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 687
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 104 krat
Prejel zahvalo: 294 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a Iztok » 03 Avg 2022, 10:12

s56rga je napisal/-a:...
- 9V baterijo ali kak manjši 12V akumulator za kratek čas 4-8 sekund priklopiš na sponke "Field"
...

Na enak način sem 40 let nazaj obudil agregat Petrola v LJ, ko sem pozno zvečer prišel tankat pa ni bilo štroma, prodajalci pa obupani ... tako sem vsaj prišel do bencina, čez par dni po pošti pa dobil še darilno vrečko Petrola ...
Iztok
 
Prispevkov: 2834
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 811 krat
Prejel zahvalo: 661 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Avg 2022, 11:26

Bom probal, hvala za1x
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Avg 2022, 18:22

tole je prtscr od razstavljenega generatorja. Iz navitja grejo samo žice za 12v in 230v.
Ali ima to stalne magnete in kam naj dam baterijo?
Priponke
agregat.jpg
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a Srecko » 03 Avg 2022, 18:39

Ta agregat nima stalnega magneta. Kot se iz slike vidi sta stator in rotor navita z žico. Enkrat sem imel primer, da je bil prekinjen rotor. Kitajski aluminij. :_rolling Bil je tudi primer ko ščetke niso dobro nalegale na obroče od rotorja. :D

LP Srečko
Samouk
Uporabniški avatar
Srecko
 
Prispevkov: 101
Pridružen: 08 Feb 2015, 19:47
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: yacksy
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 04 Avg 2022, 10:07

A je možno , da je kondenzator slab?
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Avg 2022, 12:24

Ja tudi to je možno.
Lahko ga izmeriš in primerjaš s tem kar piše na njem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a s56rga » 04 Avg 2022, 13:11

Ali ima poleg kondenzatorja tudi AVR?

Preveri po vrstnem redu:
- kondenzator (to si že ugotovil sam)
- AVR - avtomatski napetostni regulator (mogoče ima tudi kako majhno luknjico za nastavljat napetost)
- ščetke, kot je že napisal Srečko

Še pred tem pa lahko poskusiš napolnit kondenzator in nato startat motor.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 687
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 104 krat
Prejel zahvalo: 294 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a MadMax » 04 Avg 2022, 14:22

Kako se pa ta zadeva ob zagonu zbudi brez magneta?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 3112
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 764 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 04 Avg 2022, 14:41

Kondenzator je 13,5 uF in meritev pokaže točno toliko.
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Avg 2022, 15:43

MadMax je napisal/-a:Kako se pa ta zadeva ob zagonu zbudi brez magneta?
To tudi mene zanima.
Saj, ko zadeva deluje, ni problema in je energije dovolj za vzbujanje, ampak ob startu te energije za vzbujanje ni.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a DusanK » 04 Avg 2022, 17:11

s56rga je napisal/-a:Za začetek odpri zadnji pokrov generatorja in poslikaj ter prilepi sliko.
Po spodnjem postopku smo ponovno vzbujali generatorje na ladjah, tudi tiste od 1MW
Najdi konektor z napisom "Field" ali terminale + - (mogoče še kak drug napis)
- Odklopi navitje "Field" ter startaj motor.
- 9V baterijo ali kak manjši 12V akumulator za kratek čas 4-8 sekund priklopiš na sponke "Field"
- ugasni motor.
- priklopi v začetno stanje ter preveri napetost na izhodu

Še video (na 2:12) o tem t.i. "Flashing the Field".

VolkD je napisal/-a:
MadMax je napisal/-a:Kako se pa ta zadeva ob zagonu zbudi brez magneta?
To tudi mene zanima.
Saj, ko zadeva deluje, ni problema in je energije dovolj za vzbujanje, ampak ob startu te energije za vzbujanje ni.

"Flashing the Field" : This should restore the magnetism in the field coils...
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 5864
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 2545 krat
Prejel zahvalo: 4538 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a Sigi » 04 Avg 2022, 18:36

MadMax je napisal/-a:Kako se pa ta zadeva ob zagonu zbudi brez magneta?

Remanenčni magnetizem železa v rotorju. To obudiš z opisanim postopkom (baterija ali aku na vzbujalne sponke)
WRONG IS WRONG, even if everyone is doing it.
RIGHT IS RIGHT, even if no one is doing it.
Sigi
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 23 Jan 2015, 00:57
Kraj: Kamnik
Zahvalil se je: 353 krat
Prejel zahvalo: 250 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 53

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a MadMax » 04 Avg 2022, 18:54

To zastopim, ampak če se zbudi do 180V (oz. tudi več na višjih rpm) potem takrat že dobi pravo brco v rit prek AVR da bi delal.
Razmagneten ne bi dal nič od sebe, ali pač?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 3112
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 764 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a Iztok » 04 Avg 2022, 19:08

Kaj pa če se iz remanence magnetizem ne dvigne dovolj, da stanja ne more korigirat niti AVR ?

Mogoče je razpadel silicij v elektropločevini, kar je pogost pojav pri močnem segrevanju jedra?
To sem večkrat videl v previjalnici elektromotorjev, ko so vajenci pri odstranjevanju starih tuljav motor z brenerjem močno pregreli, posledično pa motor po takšnem "previjanju" ni nikoli več dosegal normirane moči in se je tudi sam od sebe nenormalno segreval že brez bremena ...
Iztok
 
Prispevkov: 2834
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 811 krat
Prejel zahvalo: 661 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Avg 2022, 19:17

MadMax je napisal/-a:Razmagneten ne bi dal nič od sebe, ali pač?
Če je čisto razmagneten ne. Je pa do stanja, ko je povsem razmagneten kar težko priti. No če je zadeva res dolgo časa stala in ni bila v uporabi se natančno to zgodi.
Če zdaj preberete še enkrat tisto mojo zgodbico iz tovarne magnetov. K njej dodajam še to, da je bilo treba magnete preden se jih je masovno prodalo, razmagnetiti, sicer bi se na njih nabralo preveč svinjarije.
Razmagnetiti jih je bilo treba tudi pred obdelavo. Obdelava se je bila v glavnem brušenje na določeno dolžino magneta. In pri brušenju so morali biti magneti povsem razmagneteni. To se je počelo v že omenjenem loncu. Včasih tudi po 15 do 20 krat. Preizkus je bil enostaven. Magnet si vtaknil v eno veliko tuljavo na katero je bil priključen občutljiv instrument z vrtljivo tuljavico. Kazalec je moral ostati čisto pri miru. Če nebi videl, nebi verjel kako težko je na hitro razmagnetiti magnet.
Magneti, ki so bili več let kot vzorci na skladišču pa so bili popolnoma razmagneteni.

Iz tega bi sklepal, da je zadevo dovolj pognati enkrat in potem uporabljati. Ne bo se razmagnetil v enem dnevu, tudi v mesecu ali enem letu ne. V desetih letih je pa že vprašljivo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 58587
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 15939 krat
Prejel zahvalo: 9144 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a Sigi » 04 Avg 2022, 23:47

MadMax je napisal/-a:To zastopim, ampak če se zbudi do 180V (oz. tudi več na višjih rpm) potem takrat že dobi pravo brco v rit prek AVR da bi delal.
Razmagneten ne bi dal nič od sebe, ali pač?


Tudi po moji pameti razmagneten rotor ne bi dal nič ali skoraj nič od sebe. Sam bi iskal okvaro predvsem drugje, so dali predhodniki z več izkušnjami dobre namige (drsne krtače, vzbujalno navitje, regulator).
WRONG IS WRONG, even if everyone is doing it.
RIGHT IS RIGHT, even if no one is doing it.
Sigi
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 23 Jan 2015, 00:57
Kraj: Kamnik
Zahvalil se je: 353 krat
Prejel zahvalo: 250 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 53

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 05 Avg 2022, 08:23

Nima krtačk, nima regulatorja.
https://www.youtube.com/watch?v=syX9zU- ... KESTUDIO66

Sem pa probal napolnit kondenzator in ko sem priklopil, se je slišalo nekakšen "KLIK". Se pa ni nič spremenilo... :_dunno
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 05 Avg 2022, 09:38

Preveri diode, ki so na navitju. Kaže na to, da je eno odneslo.

Če je generator razmagneten, ne da nobene napetosti.

Namagneti pa se železno jedro in ne magnet.

Trajni magnet izgubi približno 1% svoje moči v 10 letih. Torej domneva o magnetih v generatorju pade.
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 3545
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1521 krat
Prejel zahvalo: 760 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a s56rga » 05 Avg 2022, 13:39

Če je samo kondenzatorski brez AVR, potem preveri
- kondenzator (dobro ga preveri, če imaš kaj podobnega ga zamenjaj in poskusi)
- diode na rotorju (kot ti je eldi2011 namignil)
- navitje rotorja

Da se boš lažje orientiral si preglej ti dve priponki za generatorje z vzbujanjem samo prek kondenzatorja.

Coliseum_Generator_Troubleshooting_Guide.pdf
(477.17 KiB) Prenešeno 19 krat

low profile gasoline genset backend troubleshooting guide.pdf
low profile gasoline genset backend troubleshooting guide.pdf
(484.05 KiB) Prenešeno 16 krat
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 687
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 104 krat
Prejel zahvalo: 294 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 05 Avg 2022, 20:33

Bom probal jutri odpret in preverit diode, še prej bom probal drug kondenzator.
A je lahko 20uF namesto 13,5? Dam raje 10?
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 07 Avg 2022, 20:45

Sem dal nov kondenzator, 20 uF in je dosti bolje. Pri 800w bremenu (vbodna žaga) je napetost okrog 205v 50hz.
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 07 Avg 2022, 21:02

Kondenzator skoraj 100% večji, napetost pa še vedno najmanj 10% prenizka .....
Nekako ni videti rešitve v tej smeri....
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 3545
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1521 krat
Prejel zahvalo: 760 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 07 Avg 2022, 21:09

Z original kondenzatorjem je bilo 160-170v z isto mašinco.
Bom še probal malo navit plina na 55hz in bom videl. Nebi rad razdiral rotorja, če ne bo treba,
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a MadMax » 08 Avg 2022, 03:41

Če si žagico le vklopil, je poraba daleč od 800W.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 3112
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 764 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 08 Avg 2022, 06:32

Ravno sem v avto pripravil 500w reflektor. Bom probal in javim
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: agregat in nizka napetost

OdgovorNapisal/-a robi » 08 Avg 2022, 10:05

Z 500w reflektorjem je 222v/50hz
robi
 
Prispevkov: 1002
Pridružen: 14 Maj 2016, 14:31
Zahvalil se je: 189 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 40


Vrni se na Energetika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost