Bray terminal

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Bray terminal

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 24 Feb 2015, 00:23

Pri kakršnemkoli delu s serijskim portom je nepogrešljiv bray-ev terminal:

https://sites.google.com/site/terminalbpp/

LP,
Mare
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11208
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1559 krat
Prejel zahvalo: 4068 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a arksi » 29 Apr 2020, 23:37

Bom vprašanje postavil kar tukaj, saj se tiče Bray terminala.

Zanima me, kako poslati več znakov naenkrat (183 skupaj) in na koncu dodati še <CR><LF>. Več kot 130 znakov na enkrat terminal ne pošlje in napiše, da strig predolg. Jaz bi potreboval 185 znakov.
Bray terminal omogoče tudi pošljanje skripte (send file) kjer lahko pošljemo tudi večje število znakov naenkrat. Problem pa se pojavi kako na koncu, pri pošiljanju skripte, dodati znaka <CR><LF>. Če uprabim \r\n sintakso na koncu stringa, mi jih izpiše dobesedno (\r\n) in znaka <CR><LF>

Lp
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 913 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a bray » 29 Apr 2020, 23:42

string:=string + #13#10;
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 491
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 179 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a lojzek » 30 Apr 2020, 08:06

E, ko smo že pri vprašanjih.... Sedaj ne vem točnih verzij programa...

Na starem win XP kompu poganjam novejši terminal, pa ne dela scrolanje.
Če pa uporabim nekaj let starega, pa deluje. Ker je novejši malce bolj všečen in ima kako koristno funkcijo več, ali bo to v prihodnosti delovalo?
lojzek
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 25 Feb 2015, 14:18
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 31 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a arksi » 30 Apr 2020, 21:57

bray je napisal/-a:string:=string + #13#10;


Hmmm, ne gre, oziroma nekaj delam narobe.
Sporocilo imam shranjeno v beležnici. V terminalu poženem skripto preko "Send file" (levo spodaj). V terminal programu realTerm sprejemam poslane znake. Vse kar želim je, da se mi v terminal oknu izpiše RealTerm izpiše SPOROCILO <CR><LF>.
Še kakšen namig, oz kaj delam narobe?
Priponke
Bray terminal.JPG
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 913 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a bray » 30 Apr 2020, 22:32

Aha....narobe sem te razumel, ko si omenjal skripto. Sem mislil, da dejansko uporabljaš scripting (gumb scripting) kjer lahko spišeš svoj "program" v pascalu in tako pošlješ poljubno sestavljen string.
Funcija Send File bi morala poslati točno tisto, kar imaš v datoteki. Torej če imaš v datoteki vrstico in na koncu CR+LF potem se to tudi pošlje.
Sem naredil test tako da sem poslal datoteko z dvema vrsticama teksta. Povezal sem liniji Rx in Tx (loopback) in rezultat je v sprejemnem oknu in za boljši pregled še v Hex oknu.
Capture_terminal.JPG
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 491
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 179 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a bray » 30 Apr 2020, 22:40

lojzek je napisal/-a:E, ko smo že pri vprašanjih.... Sedaj ne vem točnih verzij programa...

Na starem win XP kompu poganjam novejši terminal, pa ne dela scrolanje.
Če pa uporabim nekaj let starega, pa deluje. Ker je novejši malce bolj všečen in ima kako koristno funkcijo več, ali bo to v prihodnosti delovalo?


Ja, en velik bug. Bo delovalo...pa še kak nov kuki bo zraven. ;)
Do takret pa tale neuradni bugfix...

https://sites.google.com/site/terminalb ... ects=0&d=1
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 491
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 179 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a arksi » 30 Apr 2020, 22:49

Hvala lepa Bray za razlago. To pa sedaj deluje. Super ;-).
Kurzor v beležnici je potrebno dati eno vrstico nižje in pošlje <CR><LF>.

Še vprašanje: zakaj je omejitev pošiljanja znakov na, se mi zdi, samo na 130 znakov?
Priponke
Bray_deluje_cr_lf.jpg
arksi
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 21 Jan 2015, 08:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 913 krat
Prejel zahvalo: 112 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Bray terminal

OdgovorNapisal/-a bray » 30 Apr 2020, 23:03

arksi je napisal/-a:Še vprašanje: zakaj je omejitev pošiljanja znakov na, se mi zdi, samo na 130 znakov?


Ne vem....takrat, ko sem to delal se mi je zdelo, da bo 128 znakov več kot dovolj. ;)

Tud najboljšim se zgodi. Recimo...
"640K is more memory than anyone will ever need on a computer" Bill Gates leta 1981 :D
COM port is not dead. It is virtual!
bray
 
Prispevkov: 491
Pridružen: 08 Avg 2016, 22:11
Kraj: Vransko
Zahvalil se je: 190 krat
Prejel zahvalo: 179 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 35


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov