Solidworks - Kako?

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Okt 2016, 22:44

Ali mi kdo lahko pove kako v Solidworks narišem jermen, da se bo pregibal okrog jermenic in da bo peljal dele po vodilu sem ter tja ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - jermen

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 02 Okt 2016, 23:53

"Flex" feature in "Path mate"
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 11:22

Nov problem. Kako spremenim ime komponenti. Namesto letev in podobno bi rad spremeni imena v oznako proizvajalca in njegovo kodo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Okt 2016, 11:23

Save As...
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 11:27

Kroko je napisal/-a:Save As...
Ja ok, to že, samo potem imaš kup datotek, ki ne veš več kaj so.
To se mi namreč že zdaj dogaja, zato pa potreba po spremembi imena.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 11:40

Nimam še rešenega prejšnjega problema, pa mi je nastal že nov. Pri silni telovadbi z komponentami se mi je zgodile tole:
poravnava.png

Kako ta moj predmet postavim pravilno ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 12:41

VolkD je napisal/-a:Kako ta moj predmet postavim pravilno ?
Odgovarjam kar sam sebi, da pride prav še drugim.

Narediš mate med recimo front plane in eno od ravnin na predmetu.
Pri ravninah imaš zato simbol mate-a.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Okt 2016, 13:48

Save As...

Datoteko s prejšnjim imenom potem pobrišeš, saj je ne rabiš več.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 14:18

Kroko je napisal/-a:Save As...

Datoteko s prejšnjim imenom potem pobrišeš, saj je ne rabiš več.
Samo 5 minut zatem, ko sem naredil tako kot praviš sem našel še tole: http://help.solidworks.com/2016/English ... M_tree.htm
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Okt 2016, 15:05

Ali ni moj način bolj preprost?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 15:08

Kroko je napisal/-a:Ali ni moj način bolj preprost?

Kaj pa vem - ko si enkrat nastaviš, da lahko rename delaš, je F2 in konec. No pa shranit moraš. Ampak, pri programu, ki mi krešira dva do trikrat na dan, je shranjevanje nekaj samoumevnega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 19 Okt 2016, 17:28

:shock: Da bi imel tako palicje vsako v svojem fajlu? Brrrrr

Si kdaj slisal za design tables? To redno uporabljam v takih primerih. Imasle en part, ki mu definiras parametre.
http://help.solidworks.com/2015/English ... ations.htm
V zeleznini tudi nimajo cevi vnaprej odzagane na 1 cm v vseh moznih dolzinah :_rolling
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Okt 2016, 17:38

Rad bi pritrdil tiskanine na nosilno ploščo. Tiskanine imam zrisane, ploščo imam narisano, narejen imam assembly s postavljenimi tiskaninami.
Ali obstaja kakšen eleganten način, da bi v nosilno ploščo dobil luknje za vijake na pravih mestih?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 18:32

s54mtb je napisal/-a::shock: Da bi imel tako palicje vsako v svojem fajlu? Brrrrr

Si kdaj slisal za design tables? To redno uporabljam v takih primerih. Imasle en part, ki mu definiras parametre.
http://help.solidworks.com/2015/English ... ations.htm
V zeleznini tudi nimajo cevi vnaprej odzagane na 1 cm v vseh moznih dolzinah :_rolling
Tole je izven konteksta. Ne potrebujem tega.
od podobnih stvari imam samo po eno. Je pa problem, ker sem se do sedaj malo igral pa sem imel napisano nosilec1, nosilec2, nosilec3,.... To sem rabil spremenit v nekaj bolj prebavljivega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Okt 2016, 18:36

Kroko je napisal/-a:Rad bi pritrdil tiskanine na nosilno ploščo. Tiskanine imam zrisane, ploščo imam narisano, narejen imam assembly s postavljenimi tiskaninami.
Ali obstaja kakšen eleganten način, da bi v nosilno ploščo dobil luknje za vijake na pravih mestih?
Ja saj ko si v assembly-ju lahko editiraš komponento. Ne tako, da greš ven z assembly-ja in jo posebej editiraš, ampak kar znotraj sestave.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 19 Okt 2016, 23:28

In-place mate ali edit in-place:
https://www.youtube.com/watch?v=Kiu4hwCexA8

Sam se tega izogibam, če se le da, saj je lahko hitro težava, ko kaj premikaš in so takoj luknje tam, kjer ne smejo biti.
http://www.jeffmirisola.com/2010/03/ext ... hate-them/
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 20 Okt 2016, 02:38

s54mtb je napisal/-a:Sam se tega izogibam, če se le da, saj je lahko hitro težava, ko kaj premikaš in so takoj luknje tam, kjer ne smejo biti.
Ja ampak ti pa prenese luknje točno tam kjer morajo biti. Če pa premikaš se pa seveda vse poruši.
Ne vem pa kako narediš, da luknje recimo ne bazirajo več na drugem kosu ampak da postanejo samostojne glede na lasten part.
SamoBr
 
Prispevkov: 2663
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 226 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 42

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Okt 2016, 08:28

Odpreš samo part in risbo. Izbereš "Display/Delete relations" in izbereš tiste, ki imajo na koncu "minus večje" ->

relejšnz.JPG



Morda bi naredili kako šnelkurz online delavnico na to temo. Samo bi se bilo treba malo poenotit glede verzij. Jaz imam licenco za 2015.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Okt 2016, 09:05

s54mtb je napisal/-a:Morda bi naredili kako šnelkurz online delavnico na to temo. Samo bi se bilo treba malo poenotit glede verzij. Jaz imam licenco za 2015.
Ja to bi bilo idealno za narediti na VOX-u.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 20 Okt 2016, 09:30

Sploh ne razumem o čemu govorite. Imam občutek, da nisem dobro opisal problema.

Sem pa moj problem rešil. V assembliju sem na ploščo narisal kroge katerim sem dal koradialen mate na luknje v tiskaninah.

Pri izvozu v DXF (to potrebujem na mašini) je sicer potrebno malce potelovaditi ampak ni problema.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Okt 2016, 12:53

Nisi podal smeri podatkov za luknje. A ti bi iz SW v PCB prenesel luknje? Kateri software?

V altiumu lahko zgeneriraš board shape iz 3d step modela. Okrogle lunknje se prenesejo kot izvrtine.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 20 Okt 2016, 14:33

Kroko je napisal/-a:Rad bi pritrdil tiskanine na nosilno ploščo. Tiskanine imam zrisane, ploščo imam narisano, narejen imam assembly s postavljenimi tiskaninami.
Ali obstaja kakšen eleganten način, da bi v nosilno ploščo dobil luknje za vijake na pravih mestih?

sw.jpg
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Okt 2016, 17:48

Ja gre, to sem naredil pri napajalnikih. Ne znam pa razložiti kako, ti pa lahko naredim. Pošlji datoteke, ali pa TV kar ti je ljubše.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a krofko » 20 Okt 2016, 20:45

Kroko je napisal/-a:Rad bi pritrdil tiskanine na nosilno ploščo. Tiskanine imam zrisane, ploščo imam narisano, narejen imam assembly s postavljenimi tiskaninami.
Ali obstaja kakšen eleganten način, da bi v nosilno ploščo dobil luknje za vijake na pravih mestih?


Mogoče ti bo pomagalo
krofko
 
Prispevkov: 37
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:40
Kraj: Trojane
Zahvalil se je: 31 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Highlag » 21 Okt 2016, 06:31

Kako se to ponavadi počne?
Sestaviš modele v sestav, nato pa izbereš urejanje modela na katerem hočeš luknje. Delovno ravnino postaviš tako, da so luknje na modelu s katerega kopiraš luknje vsporedne z ekranom. Dodaš feature - luknjo, izbereš lastnosti luknje, pri postavitvi lukenj pa potem poklikaš osi lukenj na modelu s katerega kopiraš pozicije lukenj. Če ni osi si pomagaš z View/temporary axes.

Sam sicer ne maram luknje vezane na sestav, zato ponavadi potem model odprem posebej in pozicije lukenj naknadno skotiram, tako da ni povezave med modeli.
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 473
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 89 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Kroko » 22 Okt 2016, 01:30

Kako izberem kateri transparentni objekt mi selektira miška? Če imam kaj transparentneha mi ga nikakor ne uspe selektirati če je kakšen objekt za njim.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4046
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1304 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 240

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Okt 2016, 02:36

Najprej se vprašaj, če res potrebuješ, da je transparenten. Ko stvari označuješ, postane temporery transparentno tisto, kar si že označil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 22 Okt 2016, 08:43

Uporabi raje isolate.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Nov 2016, 21:08

No tole pa se bojim, da ne bom znal niti dobro povedati:

Imam napenjalec jermena. Kot tak je pritrjen tako, da se po eni smeri lahko giblje. A ne v neskončnost. Kako omejiti gibanje tega dela, na način, da se bo lahko gibal a le v določenih mejah ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a krofko » 04 Nov 2016, 22:16

Tole bi znalo biti pravo.
krofko
 
Prispevkov: 37
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:40
Kraj: Trojane
Zahvalil se je: 31 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a napetost » 28 Nov 2016, 19:26

Tudi sam imam vprašanje glede obdelava sestave.
Imam sestavo recimo štirih elementov. V sestavi bi rad dodal nek izrez, ki vpliva na vse elemente. Sicer v sami sestavi to gre, ampak ko odprem posamezni element pa tega dodanega izreza ni zaznati
Priponke
Zajeta slika.JPG
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a napetost » 28 Nov 2016, 19:58

odgovarjam sam sebi , pa še mogoče komu ki ga matra kaj podobnega z slikico
Priponke
Zajeta slika1.JPG
Zajeta slika2.JPG
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 85
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a dkulcar » 28 Jan 2017, 19:45

Pozdravljeni,

Nikakor mi ne uspe narediti "Lofted-Bend". Rad bi naredil plašč, katerega bi potem lahko odprl.
Če naredim samo trikotnik potem gre narediti plašč. Ko pa dodam kakšen zaobljen vogal pa ga program ne sprejme.
Gre mogoče to na kak drugačen način kot z "Lofted-Bend" funkcijo?
Priponke
Test.png
dkulcar
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 18 Feb 2015, 14:24
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a KBorisK » 06 Feb 2017, 14:16

V sheetmetal mora biti kontura odprta, kjer bo spoj pločevine (0,1mm je dovolj)
KBorisK
 
Prispevkov: 192
Pridružen: 02 Mar 2015, 11:58
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 51 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a dkulcar » 10 Feb 2017, 13:30

Živjo. Problem sem rešil. Namreč jaz sem hotel tole narediti z funkcijo krivljenja pločevine, ker pa to fizično sploh ni mogoče se program "obesi".
Zato sem uporabil Surfacese in je šlo brez problema.

lp, David!
dkulcar
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 18 Feb 2015, 14:24
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Mihko » 22 Maj 2017, 20:43

Ker se mi zdi naslov primeren bom kar tukaj pristavil skledo...
Delam namreč pločevinasto ohišje, ki ga bom nato s CNC plazmo odrezal. Rišem v Solid worksu s pomočjo sheet metal funkcije.
Ideja je, da na mestih kjer bo pločevina prepognjena, naredim prekinjen rez. Tako bom lahko pločevino kar na roke zapognil. Ali kdo pozna kakšno funkcijo, ki bi to omogočala? Ali pa vsaj če se da narediti custom prekinjeno črto (podobno kot konstrukcijska črta, samo ne "črta,pika,črta" ampak "črtkana črta").
Tak vzorec delati s flat pattern je zelo zamudno...

lp Matej
Mihko
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:44
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Pobes » 22 Maj 2017, 20:49

Jaz sicer ne vem za solidworks če se to da, ampak sam delam to na tak način da enostavno v 2D v dxf to narišem. Če gre to za par kosov ni problema, če pa par 10 ali par 100, potem je pametno poiskat drugo rešitev.
Pobes
 
Prispevkov: 509
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a KBorisK » 23 Maj 2017, 17:13

ko delaš flat patern označi da ti v dxf prenese tudi bend lines, jih boš porem imel v svojem layerju.
KBorisK
 
Prispevkov: 192
Pridružen: 02 Mar 2015, 11:58
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 51 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Pobes » 23 Maj 2017, 17:26

To že da se da prenest bend lines, samo potem ti stroj to odreže čisto proč. On bi rad da ostane toliko da se drži in je mogoče potem ukriviti to z roko.
Pobes
 
Prispevkov: 509
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 23 Maj 2017, 19:30

Na flat naredi utore in zapogni nazaj.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Mihko » 23 Maj 2017, 20:04

potrebujem samo črte.... utor pomeni dva prehoda stroja po (skoraj) isti poti -> deformacija kosa.
zato me tudi zanima, če se da v solidworks-u narediti "custom" črto ali kaj podobnega...
Mihko
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:44
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 23 Maj 2017, 21:23

Mislim da ne.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Highlag » 23 Maj 2017, 21:59

Zakaj pa ne narediš luknje kar na iztegnjeni obliki kot CUT.

Če obliko izvoziš kot risbo, lahko na risbi tudi dorišeš črte
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 473
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 89 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a KBorisK » 24 Maj 2017, 11:54

to se rešuje v CAM programu za plazmo ali laser in ne v solidworksu. Položaj črte dobiš iz solidworksa, pri uvozu v cam program pa določiš kar ti naredi s to črto, ali ti jo signira, ali jo reže, ali jo ignorira, na kakšni prebijalki imaš še možnost delanja "V groove" kjer ti odreže v kanal za lažje krivljenje.
KBorisK
 
Prispevkov: 192
Pridružen: 02 Mar 2015, 11:58
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 51 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a Mihko » 30 Maj 2017, 22:25

Hvala za idejo. Res sem narobe iskal... v sheetcam-u je to izredno enostavno naredit. Zavihek se imenuje "holding tabs" če bo kdo potreboval... nastavi pa se vse po želji. Edino zastonj licenca malo omejuje - je potrebno po delih rezati.
Mihko
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:44
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 14 Sep 2017, 10:29

Zdravo

rad bi narisal ohišje, ki bi imelo na vrhu odprtino, na katero bi privijačil steklo (pleksisteklo), med škatlico in steklom, bi bil utor za tesnilo. Ne znam narediti utora.

Za vajo delam na kvazi obliki, če pogledate sliko sem naredil po sredini okvirja črto po kateri bi moral biti sfrezan utor. Na referenčni točki sem želel narediti krog, ki bi bil pravokoten na Y ravnino, vendar ne znam zarotirati
ta krog, ki bi bil za kasnejši Boundary cut tool.

IMG-3844.JPG


Referenčni vodeo je bil to: https://www.youtube.com/watch?v=WbuDCf1NK7A
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 339
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 30 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2017, 10:36

Natakni na to črto krogec in ga s cut odpelji okrog.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 27850
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5180 krat
Prejel zahvalo: 3617 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 14 Sep 2017, 10:45

Swept Boss/Base za dodajanje materiala
Swept Cut za odvzemanje

Rabiš sledilno/vodilno črto in presek "orodja". Krog nariši tako, da bo imel center soležen z vodilno črto.
Zadnjič spremenil s54mtb, dne 14 Sep 2017, 10:47, skupaj popravljeno 1 krat.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 14 Sep 2017, 10:47

Na to črto želim natakniti krogec, vendar je ne pravilno rotiran, kot sem napisal zgoraj in ga ne znam zarotirati oz. postaviti pokonci.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 339
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 30 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Solidworks - Kako?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 14 Sep 2017, 10:48

Dodaj ravnino, ki bo pravokotna na sledilno črto.
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1055 krat
Prejel zahvalo: 2601 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Naslednja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost