Word - default font

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Word - default font

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Feb 2016, 04:25

Preprosto vprašanje:
Ko zaženem Word, mi starta tako, da so privzete črke Calibri (Telo), želel bi pa imeti Verdana. Malo sem iskal, a sem se izgubil. Kako se to nastavi ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26475
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4874 krat
Prejel zahvalo: 3499 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a S52UF » 21 Feb 2016, 05:19

S52UF
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:25
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Feb 2016, 11:08

S52UF je napisal/-a:https://support.microsoft.com/en-us/kb/291291
Hvala,... vendar imam 2013 slo verzijo.
Nekaj tega našel in nekaj poskušal, žal nisem uspel da bi delovalo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26475
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4874 krat
Prejel zahvalo: 3499 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a Highlag » 21 Feb 2016, 11:12

Včasih smo morali eno "normal.dot" datoteko popravit. Pač template, ki ga privzeto odpre word. Ker worda ne uporabljam že ene 8 let, nisem prepričan o ustreznosti imena. Odpreš word, najdeš style editor in stil besedila, ki je privzet popraviš na font, ki ti paše. Shraniš kot template in ga prekopiraš na privzeto lokacijo.
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Feb 2016, 12:00

No rešil problem,... da objavim še tule, saj je res enostavno:

Nov prazen dokumet ; Ctrl-D ; Izbereš željene nastavitve; Nastavi kot privzeto gumbek povsem spodaj; Izbereš "Vsi dokumenti, ki temeljijo na predlogi Normal.dotm in gumbek V redu.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26475
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4874 krat
Prejel zahvalo: 3499 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 21 Feb 2016, 12:00

Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1393
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 182 krat
Prejel zahvalo: 341 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Feb 2016, 12:03

tilz0R je napisal/-a:Ops: too late.
Nič zato, bo pa komu drugemu boljši opis, kot je moj, prav prišel.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 26475
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4874 krat
Prejel zahvalo: 3499 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Sep 2017, 19:54

v Wordu želim napisati dve pesmi, obe na eno stran; kitice prve pesmi na levo stran lista, kitice druge pesmi na desno stran lista. Kje na internetu bi našel navodilo-pojasnilo kako to narediti ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 1131
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 91 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a DusanK » 25 Sep 2017, 20:03

S Ctrl+A označiš celotno besedilo, nato zavihek "Postavitev strani", razširiš orodje "Stolpci" in si izbereš poljubno št.
Priponke
Word_stolpci.png
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2193
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 579 krat
Prejel zahvalo: 1044 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: Word - default font

OdgovorNapisal/-a zanka » 25 Sep 2017, 20:11

Potem, da bo lepše prišlo, pa vstavi še prelome stolpcev.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1793
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 93 krat
Prejel zahvalo: 153 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 29


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost