začetki z fusion 360

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 10 Dec 2019, 19:49

Pozdravljeni
Ker mi moj artc.am ne omogoča generiranja G kode kot želim sem začel iskati pač nekaj boljšega. Kot sem prebral na večjih forumih je fusion 360 dokaj dober program, pa še zastonj je in ne potrebuješ razno razne telovadbe da ga instaliraš (v tej telovadbi nisem najbolj domač). Rišem pa v Solid. worksu 2013 ki sem ga že kar nekako navajen.
Imam pa problem ker kosa, ki ga narišem še uvozim, vendar ga nikakor ne morem spraviti na delovno površino v fusion 360. Po navodilih ki jih gledam kos samo dvakrat klikneš in je na mreži, meni pa se odpre v brskalniku. Ma mogoče kdo kaj živcev da mi pomaga
lp
Priponke
fusion 360.JPG
fusion 360-1.JPG
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Dec 2019, 22:22

Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11311
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4111 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 10 Dec 2019, 23:32

Sem gledal tudi to. Ampak je to že naslednji korak. Analiza sestave in osnovnih delov. Sam pa osnovnega kosa ne morem spraviti na delovno površino. Torej mi zašteka že korak prej. Čeprav uporabljam postopke ki so na youtube. Ķos uvozim , to gre in ga imam vidnega na levi strani programa, kot je vidno iz zgornje slike, na samo delovno pvrsino pa ga ne spravim, čeprav je zato potreben samo klik na kos. A so kje še kaksne nastavitve ki sem jih spregledall. :_banghead
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a Aleks » 11 Dec 2019, 08:25

Aleks
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 20 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 40 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 11 Dec 2019, 19:10

Še vedno se matram, sem torej na začetku in nisem prišel nikamor.
V prponki prilagam testni kos in prosim, da ga kdo, ki uporablja fusion 360 uvozi in postavi na delovno površino.
Mogoče je napaka v solid.worksu 2013.
Priponke
testni uvoz.rar
(34.54 KiB) Prenešeno 22 krat
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a tomazp » 11 Dec 2019, 20:20

Meni deluje. Najprej odpri element iz lokalnega mesta na PCju, počakaj da se konvertira in ga imaš v F360. Shrani ga nekam. Potem lahko element kamorkoli pripeneš v nov element, ga obračaš itn.
Je pa možno, da so po novem določene omejitve pri pretvarjanju formatov pri brezplačni verziji F360 in ti ga zato odpre samo za predogled v spletnem prikazovalniku. Poizkusi raje izvoziti iz Solidworksa v step format. Ta bi zagotovo moral delati brez omejitev v F360.
tomazp
 
Prispevkov: 611
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 174 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 36

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a blasny » 11 Dec 2019, 20:36

Solidworks ni podprt v Personal verziji. https://knowledge.autodesk.com/support/fusion-360/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Fusion-360-Free-License-Changes.html#file-formats

Naredi tako kot je napisal tomazp. Iz solidworks izvozi v Step formatu in tega uvozi v Fusion.
blasny
 
Prispevkov: 439
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:48
Kraj: Tepanjce
Zahvalil se je: 318 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 11 Dec 2019, 21:50

Hvala za pomoč
Sem že skoraj obupal, kajti na YouTube se lepo vidi da gre, meni pač ne. Da za personalno rabo fusion tega ne dopušča pa nisem zasledil nikjer.
Ja step format pa ODPRE :_clap
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 11 Dec 2019, 21:55

Po končanem prvem koraku lahko začnem z učenjem kako priti do G kode. Bo verjetno še kar nekaj neznank in vas bom spet prosil za pomoč.
lp
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 15 Dec 2019, 20:28

V zadnjih dneh sem kar nekaj časa presedel pred računalnikom in se ubadal z učenjem kako iz programa spravit G kodo, je bilo kar nekaj težav, nekatere sem rešil kar veliko jih pa še obstaja, za model ki ga preučujem. Prej sem G kodo generiral z artcamom, vendar mu v določenem primeru nisem mogel dopovedati da hočem pot rezkarja od zgoraj navzdol, drugače mi je delo zelo dobro opravljal, pač glede na moje potrebe.
V fusion so pa druge težave. Naletel sem na neke pojme, ki jih ne poznam in jih tudi nisem potreboval. Moja angleščina pa tudi ni najboljša.
Imam pa nekaj vprašanj za znalce tega programa.
Pri simuliranja modela rezkanja mi je prejšnji program pokazal kakšen je kos po določeni obdelavi, sedaj pa mi pokaže zmodeliran model. Razlike so lahko zelo velike. So mogoče kakšne nastavitve, ki jih nisem našel.
Druga stvar pa je v sami G kodi. Kje naj nastavim, da se mi po končani obdelavi orodje vrne v osnovni položaj oz. Home position. Seveda lahko to ročno vpišem ampak to ni to.
Zanima me če je kakšen forumaš iz Koroškega konca, (lahko tudi širše), ki bi si vzel kakšno uro časa, da mi pokaže oz. razloži nekaj stvari. Bi bil zelo vesel :_helpsos
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 23 Dec 2019, 20:41

Opiši kaj želiš narediti porezkati pa ti bom naredil filmček na tvojem modelu!
Kateri post procesor uporabljaš?
gorenc2
 
Prispevkov: 278
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:43
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a napetost » 25 Dec 2019, 12:12

gorenc2 je napisal/-a:Opiši kaj želiš narediti porezkati pa ti bom naredil filmček na tvojem modelu!
Kateri post procesor uporabljaš?

Najlepša hvala za ponudbo. Ker dolgo ni bilo nobene pomoči sem scagal, in se lotil SW2018. Saj sem v tem programu do sedaj vse risal in ga vsaj malo poznam. Vem, da bodo tudi tukaj v CAM-u težave ampak zaenkrat ostanem pri tem.

Vesel BOŽIČ VSEM FORUMAŠEM IN NJIHOVIM NAJDRAŽJIM.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost
 
Prispevkov: 107
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 25 Dec 2019, 13:58

Fusion si lahko nastaviš tako kod da bi bil sw!
gorenc2
 
Prispevkov: 278
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:43
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Dec 2019, 14:10

Saj filozofija je v osnovi enaka. 2D površina, ki jo extrudaš navzven, ali pa odrežeš na noter ali pa narediš rotacija. Ostalo naprej so samo malo bolj zahtevno izpeljane kombinacije tega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42480
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9265 krat
Prejel zahvalo: 5268 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 16 Mar 2020, 15:06

Rad bi naredil zobnik na 3d printerju. Tega še nisem počel, pa sem malo pogooglal, malo prebral na forumu.
Torej če razmišljam v pravo smer, Cura je program za samo printanje. Vnos pa je 3D model, ki ga naredimov recimo v
Fusion360. Ko gledam tutorial, na gumbu add ins potegne model, ki mu enostavno spreminja število zob, dimenzije ....
Tega pa sam ne najdem, očitno je treba nekaj uvoziti ....
Kakšne izkušnje ? Nasvet ?
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2901
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1171 krat
Prejel zahvalo: 533 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a cero » 17 Mar 2020, 10:04

cero
 
Prispevkov: 2074
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 225 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 45

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a tomazp » 17 Mar 2020, 20:43

V Fusion360 greš pod Tools>ADD-INS>Scripts and Add-Ins in si izbereš željeno scripto npr. za zobnike.
tomazp
 
Prispevkov: 611
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 174 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 36

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 17 Mar 2020, 21:21

Ja hvala, sem danes zgodaj zjutraj ugotovil veliko stvari... Sem že naprintal prvi zobnik....
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2901
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1171 krat
Prejel zahvalo: 533 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 18 Mar 2020, 22:45

Ponovem je tudi slicer v fusion 360! https://www.youtube.com/watch?v=Yd0l2ZO ... e=youtu.be
gorenc2
 
Prispevkov: 278
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:43
Zahvalil se je: 398 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: začetki z fusion 360

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 19 Mar 2020, 01:16

Evo po dveh večerih pospešenega učenja....
Pred tem nisem imel pojma o 3D printu
IMG_20200318_235649.jpg
Original in približek fi 10 mm
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2901
Pridružen: 05 Feb 2015, 01:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1171 krat
Prejel zahvalo: 533 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 236


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost