S čim narisati Program Flow Diagram?

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a igo » 02 Nov 2019, 21:39

Imam programsko kodo (napisal sem jo sam) in iz nje sem si skiciral Program Flow Diagram.

Sedaj pa bi rad to lepo narisal s programom, ki že vsebuje razne oblike oblačkov, pravokotnikov, pogojnih < > oblačkov z možnostjo JA/NE/poljubnoBesedilo na izhodih, oblačke za izpise besedil na LCD zaslonu, za zvočne signale, ... in da zna ohraniti že povezane puščice, če nek oblaček premaknem.

Uporabljate kaj brezplačnega za te namene? Ali pa online z možnostjo večih podstrani (glavna zanka lahko poteka po 5 različnih poteh, vsako bom narisal kot ločen diagram in označil, kako se premikati med njimi).
Priponke
15727233924956727881517188940382.jpg
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1507
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 174 krat
Prejel zahvalo: 369 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a blasny » 02 Nov 2019, 21:44

blasny
 
Prispevkov: 438
Pridružen: 18 Jan 2015, 16:48
Kraj: Tepanjce
Zahvalil se je: 317 krat
Prejel zahvalo: 123 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a igo » 02 Nov 2019, 22:58

Hmmm... gledam Activity Diagram in rezultat je pravilen, le postopek je vratolomen. Dejansko bi moral osvojiti sintakso in dobesedno še enkrat napisati svoj program v tem jeziku, da bi nastala slika.

Iščem nekaj takega, kjer bi v polje zmetal vse oblačke, nato pa vanje vnesel besedila in jih poveal s puščicami. Pri večjih besedilih se pa oblački sami povečajo.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1507
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 174 krat
Prejel zahvalo: 369 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Nov 2019, 23:11

M$ visio
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42425
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9252 krat
Prejel zahvalo: 5261 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 110

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a s56rir » 02 Nov 2019, 23:19

VolkD je napisal/-a:M$ visio


Ta je plačljiv.

Alternative: https://www.maketecheasier.com/5-best-f ... oft-visio/

Je pa res, da je pri vseh teh še najmanj okoren MS Visio.
Uporabniški avatar
s56rir
 
Prispevkov: 395
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:32
Kraj: Prlekija (JN86BN)
Zahvalil se je: 186 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Nov 2019, 23:22

To narišeš v enem mesecu zagotovo - daš 5€. Ni strašno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42425
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9252 krat
Prejel zahvalo: 5261 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 110

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a Cloud » 02 Nov 2019, 23:31

Visio ima svoje fore, se da pa res najlepse in najlazje tam narisati
Cloud
 
Prispevkov: 2063
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 67 krat
Prejel zahvalo: 210 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 02 Nov 2019, 23:41

Libre office draw ima flowcharte že vgrajene.

drw.JPG
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11306
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4110 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a DusanK » 03 Nov 2019, 00:19

Pa zna Libre Office Draw premakniti tudi povezave, če premakneš objekt/oblaček?
Če ne, je na nivoju MS Worda (Insert/Shapes-Vstavi/Oblike).
Insert_Shapes_Word_2010.JPG
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3906
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 1400 krat
Prejel zahvalo: 2334 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a igo » 03 Nov 2019, 00:28

Ali lahko to prosim kdo preveri in potrdi še za Open Office Draw ?

Zdajle berem primerjave med Open in Libre in bom zjutraj enega naložil, ker ga tudi sicer rabim.
Doslej sem imel in uporabljal le MS (2003 in 2007, ki počasi nista več med najnovejšimi) in Open, Libre pa še ne.


Od alternativ, ki jih je zgoraj navedel @s56rir, se mi zdi daleč najbolj obetaven program yED .
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1507
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 174 krat
Prejel zahvalo: 369 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 03 Nov 2019, 00:42

DusanK je napisal/-a:Pa zna Libre Office Draw premakniti tudi povezave, če premakneš objekt/oblaček?
Če ne, je na nivoju MS Worda (Insert/Shapes-Vstavi/Oblike).
Priponka Insert_Shapes_Word_2010.JPG ni več na voljo


Seveda zna. Uporabljati moraš "connector" (na tem je eden od njih dvojno obkrožen desno v paleti). Pri postavitvi se pojavijo sidra, kamor lahjko pripneš. Potem pri premiku bloka sledijo konektorji novi poziciji. Z dvoklikom vnašaš besedilo. Lahko določaš fill/line, ... skratka nisem opazil nič, kar bi imel Visio, pa Draw nima (za običajno risanje flow chartov). Sam sicer večinoma rišem SA/RT diagrame, ki so veliko bolj uporabni za dokumentiranje strukture in modeliranje softvera na vseh nivojih načrtovanja...


con1.JPG
Iz tega....


con2.JPG
... v tole je šlo s tremi potegi
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11306
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4110 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a miharix » 03 Nov 2019, 10:51

Lahko tudi z Dia http://dia-installer.de
(ne spomnim se kako je z premiki, nimam ga trenutno nameščenega )
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 990
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 361 krat
Prejel zahvalo: 269 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 55

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 03 Nov 2019, 11:02

Meni najboljši je draw.io. Lahko online ali offline delaš.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1827
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a webmouse » 03 Nov 2019, 13:08

tilz0R je napisal/-a:Meni najboljši je draw.io. Lahko online ali offline delaš.

+1
Tudi sam največ uporabljam ta program, sicer bolj za proces flow.

Drugače pa probaj RAPTOR - ga precej uporabljajo v rač. šolah https://raptor.martincarlisle.com/
Sam ga ne uporabljam - ampk mislim da bi bil uporaben tudi za postopkovni diagram....

Slika
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse
 
Prispevkov: 341
Pridružen: 26 Apr 2015, 13:56
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 47 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a igo » 03 Nov 2019, 15:23

https://www.yworks.com/yed-live/
Tudi yEd ima Online verzijo. Izbral sem obstoječi primer Flowchart za Problem solving, na desni je paleta s simboli, kjer sem izbral Flowchart Nodes, nato pa za vsako obliko oblačka prikaže pomen, kar je v bistvu najpomembnejša lastnost za začetnika, da ni vse narejeno z navadnimi pravokotniki.

Sedaj malo vadim in je kar zanimivo.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1507
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 174 krat
Prejel zahvalo: 369 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: S čim narisati Program Flow Diagram?

OdgovorNapisal/-a igo » 04 Nov 2019, 15:13

Evo mene 8-) .
Dol sem zvlekel tisti yEd program in je precej intuitiven in enostaven za delo. Edino malo več simbolov bi lahko bilo, a se mi jih ni dalo risati.

Na 8 strani A4 sem spravil, razporedil in povezal 350 elementov (med 27 in 75 na eno stran) in naredil diagram poteka svojega programa. Drobnarije sem izpustil v upanju, da niso pomembne. Program ima 4600 vrstic, a je pisan v Zbirniku.

V bistvu moram sedaj narediti še 3 enake komplete, saj ima naprava možnost izpisovati na LCD v 4 jezikih in morajo biti oblački z besedili za vsak jezik posebej. A to bo šlo hitreje, saj je samo 30 polj za vsak jezik.

Še dobro, da se nisem spravil tega početi v Corel-u ali kakšnem podobno zasilnem programu, saj mi nikoli ne bi uspelo :_waiting .

V glavnem hvala za vaše predloge. Dokler ne preizkusim boljšega, priporočam yEd.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 1507
Pridružen: 11 Apr 2015, 13:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 174 krat
Prejel zahvalo: 369 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 35


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov