Moderator: Kroko
VolkD je napisal/-a:Dodajam še svojo 3D knjižnico. Knjižnica se stalno spreminja in dopolnjuje.
Vsake toliko bom dodal novo verzijo.
Ja ne vem kako si si to zamislil. Altium ima svoj način zapisa footprintov.Cloud je napisal/-a:Kaj če bi se naredilo neko database library, kjer bi lahko potrem forumaši prispevali footprinte?
Cloud je napisal/-a:Kaj če bi se naredilo neko database library, kjer bi lahko potrem forumaši prispevali footprinte?
S temle se pa jaz nebi strinjal. Kar velikokrat se spravim kaj risat tudi tam kjer ni interneta.Cloud je napisal/-a:Altium ima moznosti database library (https://www.altium.com/documentation/17 ... +Libraries))_AD) sepravi, da on crpa vse footprinte in simbole iz nekega serverja.
MocnikG je napisal/-a:Cloud je napisal/-a:Kaj če bi se naredilo neko database library, kjer bi lahko potrem forumaši prispevali footprinte?
Lahko bi se naredil GIT repozitorij z s5tech libsam, kjer bi vsak, ki bi imel željo dodati elemente potem lahko naredil svoj, ne vem kako se že reče, pull? In bi potem enkrat na mesec se določeni pulli, validiranih uporabnikov pregledali in bi ga admin odobril ter upgrejdal primary repozitorij.
Kaj menite?
MitjaN je napisal/-a:- največja težava pa je najti izkušene prostovoljce, ki so pripravljeni redno pregledovati prispevke uporabnikov. Če prostovoljci niso izkušeni, bo kvaliteta elementov vprašljiva in s tem je celotna knjižnica vprašljiva in je nihče ne bo uporabljal. Če pa so izkušeni, je pa malo verjetno, da imajo čas.
Cloud je napisal/-a:Ena ideja naredimo altium library pa da lahko uporabniki prispevajo komponente?
Če sem jaz to prav razumel, se gre za komponente, ki smo si jih zrisali sami.Cloud je napisal/-a:Ena ideja naredimo altium library pa da lahko uporabniki prispevajo komponente?
Cloud je napisal/-a:Ena ideja naredimo altium library pa da lahko uporabniki prispevajo komponente?
VolkD je napisal/-a:Jaz sem sicer za, a kdo bo to urejal ?
Strežnik je.s54mtb je napisal/-a:Rabimo torej strežnik in administratorja...
xfce je napisal/-a:@borisz, @s54mtb bom probal najti standard in predelati knjižnjice tako, da bo v skladu.
Kako je z vijami? Kakšne morjo biti da ne cviljio izdelovalci PCB vezij? Te male za signalne, da ni nič posebnega za narest je verjeno 0,3 mm luknja in 0,6 mm dia bakra? Bolj fine pa 0,15 fi luknja in 0,3 mm bakra? Morajo biti velikosti luknj standardne ali je to poljubno? Kaj pap slic screen najmanjaš velikost? 0.8 mm in debeline fontov 0,15 mm?
Pismo, to je veliko stvari, da je dobro narjeno. Verjetno bom naredil svoje krasne knjičnjice uporov, konenzatorjev itd.. noro da moram delati tako osnovne stvari.
xfce je napisal/-a:@borisz, @s54mtb bom probal najti standard in predelati knjižnjice tako, da bo v skladu.
Kako je z vijami? Kakšne morjo biti da ne cviljio izdelovalci PCB vezij? Te male za signalne, da ni nič posebnega za narest je verjeno 0,3 mm luknja in 0,6 mm dia bakra? Bolj fine pa 0,15 fi luknja in 0,3 mm bakra? Morajo biti velikosti luknj standardne ali je to poljubno? Kaj pap slic screen najmanjaš velikost? 0.8 mm in debeline fontov 0,15 mm?
Pismo, to je veliko stvari, da je dobro narjeno. Verjetno bom naredil svoje krasne knjičnjice uporov, konenzatorjev itd.. noro da moram delati tako osnovne stvari.
xfce je napisal/-a:...Knjinjico za upore in kondenzatorje sem koristil iz te spletne strani:
https://lkeng.org/wp/?p=541
Sem videl da je stvar nekonsistentna. Padi za SMD upore se mi zdijo precej preveliki? Oziroma bi moral imeti majhno in večjo različico za spajkanje doma. Ampak za proizvodnjo so te footprinti pomojem ogromni.
...
Dorijan je napisal/-a:xfce je napisal/-a:...Knjinjico za upore in kondenzatorje sem koristil iz te spletne strani:
https://lkeng.org/wp/?p=541
Sem videl da je stvar nekonsistentna. Padi za SMD upore se mi zdijo precej preveliki? Oziroma bi moral imeti majhno in večjo različico za spajkanje doma. Ampak za proizvodnjo so te footprinti pomojem ogromni.
...
Si obračal komponente tukaj?
Ker drugače ni niti rotacija komponent ista čez celotno knjižnico.
Vrni se na Uporabniški programi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost