Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 27 Nov 2019, 22:51

Hvala
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 199
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2019, 11:52

Poskušam obvladovat Altium 19.
Ne gre mi najbolje - preveč stvari so spremenili. Vse povsod se lovim, ustavlja se mi že na začetku.
Torej vprašanje za znalce: Kako narišem keep-out layer ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 02 Dec 2019, 11:59

Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1788
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 225 krat
Prejel zahvalo: 473 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2019, 12:09

tilz0R je napisal/-a:Ti to pomaga?
Pomaga! Hvala.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2019, 12:21

Malo me je strah te nove pošasti. Novo vprašanje:
Če z verzijo 19 šarim - edit/build po knjižnicah jih bo zapisal ponovno na disk. So tako zapisane knjižnice še vedno prebavljive v verziji 17 ?
Skratka z 19-ko sem tako neroden, da mi je skoraj neuporabna. Če si z njo knjižnice "osvežim" in jih zato ne morem uporabljat v veziji 17, sem praktično brez rok dokler se ne naučim verzije 19. Če so knjižnice kompatibilne potem te nevarnosti ni.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 02 Dec 2019, 12:22

Kaj točno je tako "nerodno" v 19? Dejstvo, da TAB ne odpre novega okna, pač pa side panel?
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1788
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 225 krat
Prejel zahvalo: 473 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 02 Dec 2019, 12:38

VolkD je napisal/-a:Malo me je strah te nove pošasti. Novo vprašanje:
Če z verzijo 19 šarim - edit/build po knjižnicah jih bo zapisal ponovno na disk. So tako zapisane knjižnice še vedno prebavljive v verziji 17 ?
Skratka z 19-ko sem tako neroden, da mi je skoraj neuporabna. Če si z njo knjižnice "osvežim" in jih zato ne morem uporabljat v veziji 17, sem praktično brez rok dokler se ne naučim verzije 19. Če so knjižnice kompatibilne potem te nevarnosti ni.

Knjiznice so kompatibilne med vsemi verzijami altiuma tako kot projekti.

Drugace je pa danes ze zunaj verzija 20
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2019, 13:39

tilz0R je napisal/-a:Kaj točno je tako "nerodno" v 19? Dejstvo, da TAB ne odpre novega okna, pač pa side panel?
Dajva rečt, da sem neroden jaz. Razlog je v tem, da mi zmanjka "niti" za obdelavo teh problemov. Tako je že 14 let.
Ne zmorem delat nov projekt in obvladovat spremembe programa. Moram eno po eno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Dec 2019, 13:40

Cloud je napisal/-a:Knjiznice so kompatibilne med vsemi verzijami altiuma tako kot projekti.
To je informacija, ki sem jo potreboval. Hvala.

Cloud je napisal/-a:Drugace je pa danes ze zunaj verzija 20
To bi pa verjetno bil prevelik korak. Bom raje naredil dva.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 02 Dec 2019, 17:06

Hja sam dobivam občutek da če ne slediš vsem korakom postopoma potem je kar naenkrat večji korak, ki zna biti problematičen.
Altium ni edini s takim načinom.....
Peter123
 
Prispevkov: 1066
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 11 Dec 2019, 21:17

Kako se v altiumu naredi spiralna tuljava - spiral coil?

Slika

Najraje bi jo izdelal v Altiumu, ker se mi vse skupaj poenostavi.
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 917
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 11 Dec 2019, 21:33

Obstaja plugin za Altium
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 11 Dec 2019, 21:50

Cloud je napisal/-a:Obstaja plugin za Altium


Prosim, ce napises kaj vec?

LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 917
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 11 Dec 2019, 22:01

LiPo je napisal/-a:
Cloud je napisal/-a:Obstaja plugin za Altium


Prosim, ce napises kaj vec?

LpL


https://lmgtfy.com/?q=altium+spiral+inductor prvi zadetek.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1788
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 225 krat
Prejel zahvalo: 473 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 12 Dec 2019, 01:45

tilz0R je napisal/-a:
LiPo je napisal/-a:
Cloud je napisal/-a:Obstaja plugin za Altium


Prosim, ce napises kaj vec?

LpL


https://lmgtfy.com/?q=altium+spiral+inductor prvi zadetek.


:) Zelo NEuporabna pomoč... :_dunno
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 917
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 12 Dec 2019, 08:45

Če ne drugače jo lahko zrišeš v kakšnem drugem grafičnem programu in jo importiraš kot npr. DXF in nato import spremeniš v baker???
Peter123
 
Prispevkov: 1066
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Dec 2019, 09:12

Na enak način se na tiskanino postavi recimo kakšen logo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 12 Dec 2019, 09:15

LiPo je napisal/-a:
:) Zelo NEuporabna pomoč... :_dunno


Če bi malo pogledal, bi našel način ;)
https://www.youtube.com/watch?v=ILFOgDctyiQ
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1788
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 225 krat
Prejel zahvalo: 473 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 12 Dec 2019, 09:34

tilz0R je napisal/-a:
LiPo je napisal/-a:
:) Zelo NEuporabna pomoč... :_dunno


Če bi malo pogledal, bi našel način ;)
https://www.youtube.com/watch?v=ILFOgDctyiQ


Hvala.. oprosti malce sarkazma...
Iscem pot kako izvesti...
Zanimala me je prakticna resitev.... riba v roko ( na zaru, blitva z krompirjem in trzaska omaka) ne pa guglanje z ribisko palico...
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 917
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Dec 2019, 09:53

Poglej (open source) FastHenry2. Obstaja plugin za KiCad na osnovi FastHenry2, od koder lahko potem eksportiraš geometrijo direktno v altium.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1506 krat
Prejel zahvalo: 3867 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MitjaN » 12 Dec 2019, 10:31

s54mtb je napisal/-a:Poglej (open source) FastHenry2. Obstaja plugin za KiCad na osnovi FastHenry2, od koder lahko potem eksportiraš geometrijo direktno v altium.


Lahko bi dodal še tole: https://github.com/in3otd/spiki
MitjaN
 
Prispevkov: 82
Pridružen: 24 Feb 2015, 12:45
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 34 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 12 Dec 2019, 23:06

LiPo je napisal/-a:Kako se v altiumu naredi spiralna tuljava - spiral coil?

Slika

Najraje bi jo izdelal v Altiumu, ker se mi vse skupaj poenostavi.


Po "ribarjenju" na googlu sem našel tole:


https://github.com/altium-designer-addo ... -libraries

Poiščeš link na PlanarTXv0.7 in downlodas. Odzipas.

Zaženeš Altium in odpres PCB.

Potem Meni DXP in RUN SCRIPT. Poiščeš ozipano mapo in izbereš PlanarTx.PrjScr.
Na MANI in OK.

In že se odpre OKNO, kjer vstaviš paramtre. Malce se je treba poigrati.
In to je to :tappingfoot


LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 917
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 13 Dec 2019, 14:43

Jaz sem poskusil 19, pa dela tako počasi, da sem šel nazaj na 17. Dela precej hitreje.
Se zavedam, da je kriv najbrž moj računalnik, ampak na 17 ni nobene težave, tako da so očitno dodali nekaj kar mojemu ne paše.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 148 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Dec 2019, 14:48

marko je napisal/-a:Jaz sem poskusil 19, pa dela tako počasi, da sem šel nazaj na 17. Dela precej hitreje.
Podobna zapažanja, pa imam i7 in 16G rama.
Jaz vztrajam. Se moram naučit kaj novega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 13 Dec 2019, 15:45

Hm, imaš mogoče paralelno oba instalirana? Jaz imam namreč tako in je morda to krivec?
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 148 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Dec 2019, 17:02

marko je napisal/-a:Hm, imaš mogoče paralelno oba instalirana? Jaz imam namreč tako in je morda to krivec?
:_think Tudi jaz imam tako.
Ne verjemem, da bi to lahko bilo krivo. Saj je povsem ločen direktorij. Tudi sicer gredo ljudje z ene na drugo verzijo postopoma in se noben nebi mogel privoščiti da bi v tem primeru delalo slabše.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 13 Dec 2019, 17:48

marko je napisal/-a:Hm, imaš mogoče paralelno oba instalirana? Jaz imam namreč tako in je morda to krivec?

Ni krivo,
jaz imam ponavadi po 3-4 verzije in mi delujo vse normalno
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 14 Dec 2019, 12:15

@cloud - lahko opišeš konfiguracijo računalnika, ki jo imaš? Grafično katero?
@volkd - lahko poveš še katero grafično imaš?
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 148 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 14 Dec 2019, 15:32

Pri meni deluje v20 na hp zbook i7, 32G RAMa, quadro M3000. Zanimivo, da je 3D pogled bolj odziven od 2D.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1506 krat
Prejel zahvalo: 3867 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 14 Dec 2019, 16:41

Ja, točno to. Meni je 2D tako štrajkal, da me je preveč motilo.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 1137
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 130 krat
Prejel zahvalo: 148 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 79

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 14 Dec 2019, 19:27

marko je napisal/-a:@cloud - lahko opišeš konfiguracijo računalnika, ki jo imaš? Grafično katero?
@volkd - lahko poveš še katero grafično imaš?

i5 7600k, 16gb RAM, Quadro 2000.

Glede štekanja - počasnega delovanja 2D velja probati posodobiti driverje za grafično in DiretctX
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Dec 2019, 22:48

marko je napisal/-a:@cloud - lahko opišeš konfiguracijo računalnika, ki jo imaš? Grafično katero?
@volkd - lahko poveš še katero grafično imaš?

AMD Radeon R7 200
i7-8700 @3.2GHz
16GB RAM.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2019, 23:43

Kako !! Ampak res, kako pri Altium 19 zbrišeš/editiraš črto na Keep-Out Layer ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2019, 23:49

Če bi prej vprašal, bi pa prej našel rešitev. Jo dajem zdaj še za ostale.
A19 ima selection filter. Če na tem filtru Keep-Out Layer ni vključen, potem editiranje/brisanje ne gre.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Dec 2019, 01:04

Dobro jutro :)

Keepout je "malo" razširjen in ima nekaj novih funkcij. Poglej menu PK...
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1506 krat
Prejel zahvalo: 3867 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 12 Mar 2020, 13:37

Obstaja kaksna skripta, da bi ti lahko pretvorila komponento iz metricnega grida na colskega in obratno?
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 12 Mar 2020, 14:06

Desni klik, align, align to grid
ali
shift + ctrl +d
Peter123
 
Prispevkov: 1066
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 12 Mar 2020, 14:13

To mi ne pomaga kaj dosti, ker mi samo origin aligna na grid. Doloceni pini so se vedno dol z grida, ker se ne delijo celostevilsko z metricno mrezo
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Mar 2020, 14:37

Cloud je napisal/-a:Obstaja kaksna skripta, da bi ti lahko pretvorila komponento iz metricnega grida na colskega in obratno?

Cloud je napisal/-a:To mi ne pomaga kaj dosti, ker mi samo origin aligna na grid. Doloceni pini so se vedno dol z grida, ker se ne delijo celostevilsko z metricno mrezo

Ugotavljam, da ne razumem tvojega problema! Lahko poveš kako drugače ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 12 Mar 2020, 15:15

Torej v altiumu lahko delas s colsko ali metricno mrezo. Zato so tudi nekatere komponente narisane v colski druge v metricni mrezi. Problem nastane, ko das ti komponento, katera je bila narejena na colski mrezi v projekt kateri je narejen na metricni mrezi. Tako bodo doloceni pini izven mreze, ker metricne komponente imajo ponavadi 3mm med pini in colske pa 2.54mm. Trenutno je opcija, da grem vsako komponento, ki je narejena na drugacni mrezi na roko urejat z properties v shematic editorju. Jaz bi pa imel neko skripto, ki bi pogledala ali so vsi pini na mrezi in ce niso jih ustrezno premakne.
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 12 Mar 2020, 15:32

Kar sem ti jaz predlagal narediš v SCH knjižnici za vsako komponento. In nato uvoziš spremembe v shemo.
Peter123
 
Prispevkov: 1066
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Mar 2020, 22:10

Altium 19.0.14: pcblib-> kreiranje novega 3D footprinta.
Naredil sem telo v sw. Potem sem stl datoteko uvozil v altium. Vprašanje glasi. Kako lahko ta 3D objekt zavrtim po posameznih oseh ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a krko » 12 Mar 2020, 22:30

Dvojni klik nanj, potem pa na desni pod properties?
krko
 
Prispevkov: 1018
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 70 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Mar 2020, 22:41

Oh ja, malo me je zmedlo to, da lahko držiš predmet z miško, s presledkom pa ga vrtiš. Žal samo okrog Z osi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 12 Mar 2020, 22:54

VolkD je napisal/-a:Žal samo okrog Z osi.

Ne pa ne :) Pritisni 2,3,4,6,8... glej 3D Body Placement Shortcuts https://techdocs.altium.com/display/ADR ... +Shortcuts
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1506 krat
Prejel zahvalo: 3867 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 12 Mar 2020, 23:27

s54mtb je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Žal samo okrog Z osi.

Ne pa ne :) Pritisni 2,3,4,6,8...
:_bow
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 13 Mar 2020, 00:33

Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1506 krat
Prejel zahvalo: 3867 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Mar 2020, 01:05

Ja, to si je treba vzet čas, pa preizkusit vse. Potem pa si glede na to kaj ti je všeč, sestaviš nekakšen plonk ceglc, ki si ga nalepiš nad monitor.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40124
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8301 krat
Prejel zahvalo: 4866 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 13 Mar 2020, 12:04

Peter123 je napisal/-a:Kar sem ti jaz predlagal narediš v SCH knjižnici za vsako komponento. In nato uvoziš spremembe v shemo.

Ne mislim popravljati vsake komponente rocno. Poleg tega zelim, da komponenta v originalni knjiznici ostane taksna kot je.
Cloud
 
Prispevkov: 1921
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 59 krat
Prejel zahvalo: 188 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost