Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 22 Jun 2018, 10:30

Sem šel gledati v Eagle, kako so risali silkscreen na zgornjem PCB:
layerji.JPG


Zgleda, je ideja, da se to nariše v Corelu (magari, ker v Inkscape ne moreš BMP izvozit), in potem BMP importaš v Altium?
Kaj menite?
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 47 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 22 Jun 2018, 10:49

Cloud
 
Prispevkov: 1941
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 192 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 22 Jun 2018, 12:16

Import v DXF, označiš in nato tools->convert-> create region from selected primitives?
S53SG
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 22 Jun 2018, 14:18

Iz inkscape sem izvozil DXF file. Nato pa v Altiumu hočem importati DXF pa v nastavitvah, v Inkscape sem za base unit izbral mm, izberem v Scale mm, pa mi nič ne importa na izbran sloj.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 47 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jun 2018, 19:27

Katero verzijo Altiuma pa imaš ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a mucek » 24 Jun 2018, 13:16

DXF uvoz ni ravno nekaj, s cimer bi se Altium lahko pohvalil ... :(
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1582
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 61 krat
Prejel zahvalo: 472 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 88

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 24 Jun 2018, 13:27

Tudi obratno ni ravno biser. Imam težave s prenosom pdf iz altiuma v corel ali inkscape. Oba jamrata, da je pokvarjen (corrupted pdf file). AR sicer lepo odpre.

Kako torej vektorsko prenesti sheme, montažne risbe, ... iz altijuma v nek vektorski editor?
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a mucek » 24 Jun 2018, 13:32

Jaz delam preko tretjega programa (Target) ... Ni glih neka eleganca, dela pa ...
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1582
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 61 krat
Prejel zahvalo: 472 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 88

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 26 Jun 2018, 08:17

VolkD je napisal/-a:Katero verzijo Altiuma pa imaš ?


17.1.

Jaz delam preko tretjega programa (Target) ... Ni glih neka eleganca, dela pa ...


Inkscpae -> .DXF -> Target -> ."targetfile" -> Altium ? Ali kako drugače?
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 47 krat
Prejel zahvalo: 77 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Jul 2018, 19:19

Z altiuma 17.1.6 sem naredil izpis schematic. Že na predogledu dobim tole:
ubbbbb.png

Če sliko "ukradem" z sch dokumenta pa dobim tole:
ubbb.png

Za tiste, ki ne opazite razlike naj povem, da na izpisu manjka ime labele TX in pa PA-PWR.

Poskušal sem locirati razlog. Preklikal vse mogoče in še več, a našel nisem nič. Poskusil sem enak izpis na drugem projektu. Situacija je povsem enaka.
Ima kdo idejo kaj moram nastaviti, da se mi pokažejo na izpisu labele, tako kot so na spodnji sliki.

Preprosto ne verjamem, da je to bug, ki ni popravljen, saj je tak izpis ena osnovnih funkcionalnosti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 14 Jul 2018, 19:26

Darko, ali imaš to na kakšnem layerju, ki je pri izpisu izklopljen?
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3618
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 879 krat
Prejel zahvalo: 828 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 160

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 14 Jul 2018, 23:04

Novejši altium omogoča veliko več opcij. Ena takih je, da lahko nastaviš, kateri layerji se pojavijo pri izpisu. Prever, če je mogoče izklopljen. Glede na to, da je v vseh projektih, imaš verjetno globalno nastavitev, ne le v projektu.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 00:22

To je v schematic. Ne vem, če so tu kakšni layerji.
Razen tega se mi pri enem drugem projektu pojavi izpis pri enem takem netu, pri ostalih pa ne.

Kar je najbolj zanimivo pa je to, da pri GND ni izpisa.
Bo pa, kot pravi s54mtb nekaj v zvezi z verzijo, ker mi 16.1 obstoječ projekt prebere in pravilno izpiše.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 11:12

Prejšnji projekt sem prenesel iz AD 16.nekaj v AD17.1.6. Predvideval sem, da je mogoče to krivo, a ni!
V AD 17.1.6 sem narisal tole:
AD_sch.png
AD_sch.png (7.76 KiB) Videno 1844 krat
potem sem čel na:
file ->print preview
in dobil tole:
AD_pre.png
AD_pre.png (1.43 KiB) Videno 1844 krat


Sem malo iskal po internetu, a nisem nikjer našel opisa tega problema, kaj šele rešitev.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 15 Jul 2018, 11:30

Težava je verjetno v orodju za print to pdf. Povsem enaka težava pri meni s CutePDF printerju in AD18. Menjaj orodje za print v pdf oz. uporabi "smart PDF" funkcijo v AD.
S53SG
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 12:13

Nebi rekel, da je težava v orodju za print v pdf, saj jaz ne dobim teh oznak že v prewiev, ki pa je stvar altiuma. Seveda je potem težava tudi pdf, ker že AD17 tega ne pošlje tja.
Bom drugo sliko naredil tako, da bo bolj razumljivo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 12:15

Evo, tu se vidi kje že izgine.
tezava.png


Če to isto naredim v AD16 bo izpis korekten.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 15 Jul 2018, 12:19

Darko poglej nastavitve kaj ti izpiše.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3618
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 879 krat
Prejel zahvalo: 828 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 160

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 12:22

Si mislil tole ?
nasta.png
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 15 Jul 2018, 12:28

Nisem mislil nič konkretnega. Ko sem imel podobne težave, sem jih odpravil z nastavitvami. Jih pa ima Altium preveč, da bi jih znal vse na pamet.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3618
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 879 krat
Prejel zahvalo: 828 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 160

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Jul 2018, 12:33

Tudi za print preview se uporablja isti driver, le da gre izhod na ekran namesto na papir. Namesto print poskusi s Flie->Smart PDF. Pokaži še nastavitve PDF.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Jul 2018, 12:38

Ravno včeraj sem nainštaliral evaluation verzijo 18.1.1 in dela:
Priponke
pp1.JPG
editor
pp2.JPG
print preview z driverjem "PDF Creator" (ni plačljiv adobe!)
pp3.JPG
Smart PDF tudi dela
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 13:10

s54mtb je napisal/-a:Tudi za print preview se uporablja isti driver, le da gre izhod na ekran namesto na papir. Namesto print poskusi s Flie->Smart PDF. Pokaži še nastavitve PDF.


Temu pa res nekaj ni,...
ojoj.png


Naj povem, da izbran direktorij že obstaja, saj sem si ga pravkar izbral.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 13:11

s54mtb je napisal/-a: Pokaži še nastavitve PDF.
Kje pridem do tega ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 13:16

Aha, nisem imel shranjenega sch in projekta. Ko sem to naredil sem šel lepo po smart pdf-ju in čisto na koncu dobil tole:
catastrophic.png
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Jul 2018, 15:17

VolkD je napisal/-a:
s54mtb je napisal/-a: Pokaži še nastavitve PDF.
Kje pridem do tega ?


Tam, kjer je page stup in potem nastavitve "tiskalnika".
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 16:04

Si imel tole v mislih ?
setpr.png
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Jul 2018, 18:13

ja, a tam pod properties so še kake nastavitve?
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 10947
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1518 krat
Prejel zahvalo: 3917 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 19:35

So, a nič takega kar bi bilo upoštevanja vredno.
nastavitve.png


Razen, če poiščem kakšen drug pdf driver namesto microsoftovega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a alividmar » 15 Jul 2018, 22:56

Včasih je bil dober PDF PRINTER
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 151 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Jul 2018, 23:00

:_think 69 $ ?
Ni malo, sploh če pomislim, da ni nujno, da je napaka v tem delu.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a alividmar » 16 Jul 2018, 22:28

Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 606
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 151 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jul 2018, 23:16

alividmar:
Instaliral tole. Potem sem poskusil iz notepad preko tega narediti en pdf.

rezultat je tole:
An error occurred.

Error 1005: The program is missing the Ghostscript component. It is recommended that you rerun the installation of the program and select to install Ghostscript.

Source: GUI

Internal hint: Run converter to create PDF file
Developers: You can hide this message with the "suppreserrors" setting.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jul 2018, 23:21

Aha,... instaliral dodatno še to. Zdaj ta del dela.
Ne verjamem pa, da bo to rešilo problem Altiuma. Grem preizkušat.
Moram pa zapret altium, in ga ponovno startat, ker drugače ne vidi tega "printerja".
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jul 2018, 23:25

Kot sem predvidel. Zadeva deluje povsem enako kot prej. Ni razlike. Imam pa še en printer driver več na mašini. Napaka torej ni v pdf driverju.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 17 Jul 2018, 08:29

Uporabljaj Smart PDF exporter. Podobno težavo imam sam na enem PCju, AD17.1 in AD18 enako... (zgoraj smart PDF, spodaj CutePDF printer).
Priponke
compa.PNG
S53SG
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Jul 2018, 08:44

S53SG, ti čisto verjamem. Ampak verjetno moja težava izvira od drugod in ne od tega kateri pdf printer driver uporabljam. To menim zato, ker se mi napaka pojavi že na print preview. Napaka je prisotna vedno, tudi če izpišem na printer, ne le v pdf.
Kar je najbolj zanimivo manjkajo le nekateri neti, nekateri so.
Če vzamem net, ki se izpiše in ga copy/paste se prav tako ne bo ali pa bo izpisal. Torej dvomim, da imajo lastnosti "objekta NET" kaj s tem.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 17 Jul 2018, 12:53

Očitno je bug v Windows-ih;
https://www.edaboard.com/showthread.php ... nt-problem

Še bolj zanimiva je težava pri direktnem tisku (se mi je že pojavilo na določenem printerju =));
https://www.eevblog.com/forum/altium/al ... s-garbage/
S53SG
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Jul 2018, 13:51

S53SG je napisal/-a:Še bolj zanimiva je težava pri direktnem tisku (se mi je že pojavilo na določenem printerju =));
https://www.eevblog.com/forum/altium/al ... s-garbage/

To se je tudi meni že zgodilo. sem samo :shock:
Ampak sem ugasnil printer in računalnik, ter pognal ponovno in je vse delalo. No to kar se mi dogaja je pa stabilno - vedno se zgodi.

No to je nekaj drugega. Sicer je tam tudi rešitev problema, a se bojim, da je začasno, ker bom ob naslednjem update spet dobil tole nazaj.

Bom poskusil deinstalirati ta popravek in poročam.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Jul 2018, 16:19

VolkD je napisal/-a:Bom poskusil deinstalirati ta popravek in poročam.
NE gre!!
build W10 je pravi, a tega popravka sploh nimam instaliranega. Torej ga ne morem de instalirati.

Lahko pa da jaz tega ne znam poiskati, a druge popravke vidim, le tega ni.
Čisto za vsak slučaj sem poinstaliral vse posodobitve za W10 in imam zdaj zadevo up to date. Problem pa še vedno ostaja enak.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 22 Jul 2018, 14:21

Če sem prav razumel lahko to izpišeš tako, da daš v altium 16 in pišeš ?
Cvetko
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jul 2018, 14:22

Tako delam sedaj, ampak je kar precej nerodno. Bi raje odkril način kako brez tega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cvetko » 22 Jul 2018, 14:23

A se ti to mogoče dogaja samo pri projektih, ki si jih začel delati z altium 16 in si jih prenesel v 17 ?
Cvetko
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 20 Jan 2015, 10:16
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Jul 2018, 14:41

Prenos prijektov z 16 v 17 nima veze. Testno sem naredil dve, tri nete in jih povezal med seboj. Torej projekt, ki je nastal samo v A17. Tudi tega ni prav izpisal.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 27 Jul 2018, 13:03

Export 3D PDF v "folded" flex je mogoč?
S53SG
 
Prispevkov: 133
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jul 2018, 15:37

S53SG je napisal/-a:Export 3D PDF v "folded" flex je mogoč?
Ja schematic gre brez problema v kakršen koli pdf - tudi 3dpdf.
Probleme, ki jih imam so pri printanju schematic. Torej pri printanju načrta.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 27 Sep 2018, 20:31

Altium, 18.0.0x.
Se mi zdi, da je včasih tole delalo.

Imam footprint SOT223, ki ima 4 pade (4. je za hlajenje). LDO ima 3 sponke, footprint pa 4. Pada 2 in 4 sta short-circuit.
Spodaj slike z opisi.

Zakaj, ko naredim PCB, ne morem povezati pada 2 in 4 z interactive routing? Ali je Altium dodal kakšne rulse, ker se mi zdi da je to v prejšnjih verzijah delalo.
Priponke
PCB_Footprint.PNG
PCB footrpint z 4 padi, generic SOT223
result_on_pcb.PNG
Rezultat na PCB-ju. Pričakoval bi, da lahko pada 2 in 4 povežem skupaj, vendar ne gre.
model_connected.PNG
SCH vs PCB modeli. Spodaj desno se vidi, da če na sch kliknem na pin 2, se označita pin 2 in 4, kar je ok.
sch_model.PNG
SCH model
sch_model.PNG (10.27 KiB) Videno 1120 krat
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1797
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 477 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 27 Sep 2018, 20:51

Poizkusi spremeniti številko pada iz 4 na 2. Mislim, da je to najbolj ziher rešitev
Cloud
 
Prispevkov: 1941
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 192 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Sep 2018, 23:09

To deluje. Ampak, če spreminjaš vezje in potem ponovno prenašaš (update) stvari na tiv, ti bo tole ponovno popra vili na 4. Seveda bo to potem označeno zeleno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 40554
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 8527 krat
Prejel zahvalo: 4936 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Sep 2018, 08:34

Take elemente imam jaz že v osnovi (v knjižnici) narisane tako, da sta oba pada 2. Tako ni težav pri spremninjanju vezja.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 3779
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 371 krat
Prejel zahvalo: 453 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 95

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost