Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 10:16

jure94 je napisal/-a:Ko delam novo komponento bi rad v ime pina napisal \ (AltGr + q), ampak namesto napisanega "\" mi spremeni enote iz mm v mil oz. obratno.
Kje lahko to popravim?

Drugje to ne deluje in enote spreminjam samo s Q tipko.



Bližnjice na tipkovnici.... Alt-Gr očitno pretvori v Shift-Ctrl ali nekaj podobnega (Ctrl-Q spreminja enote v vnosnih poljih). Poskusi z zaslonsko tipkovnico ali pa dodaj angleško in preklopi. Backslash je potem na tipki <>.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11208
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1559 krat
Prejel zahvalo: 4068 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 10:31

Te bližnjice se pa ne da spremeniti? Ker jo iščem pa je ne najdem. Taka kombinacija je bila pod selection memory dialog ampak to ni to.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 667
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 07 Apr 2020, 12:02

ni rešitev je pa "workaround"
napiši nekam drugam in kopiraj v ime pina.

za komponente z več dest pini, je pa itak precej lažje v Excelu ali LibreCalc narediti tabelov pinov in jih samo uvziti v Altium
Dorijan
 
Prispevkov: 716
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 12:15

Tako sem delal do sedaj. No če ne gre pač ne gre. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 667
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 13:53

Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 667
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 07 Apr 2020, 21:13

jure94 je napisal/-a:Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.


Tekom wizarda bi to moralo biti.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1819
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 511 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 22:52

Wizarda ne uporabljm, saj delam po standaru. Itak moraš tudi avtomatično zgenerirane footprinte še na koncu preverit. Od teh čarobnih orodij uporabljam le Library expert pro, ki je (skoraj) po standardu.

https://www.pcblibraries.com/LibraryExpert/Lite/
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11208
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1559 krat
Prejel zahvalo: 4068 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 02 Maj 2020, 11:16

Na enem projektu imam dva vezja.

Narisal sem ju ločeno.
Sedaj pa bi rad ta dva vezja med samo povezal z bakrom. In to tako, da mi DRC ne javi napake.
Med K4 in K6 bi rad naredil povezave, kot je v barvi magenta.
Rabim, ker v določenem primeru vezja ločim, oz. ostaneta skupaj.


Kako se to izvede?

LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 966
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 125 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 02 Maj 2020, 19:26

odpri 3ji PCB, uporabi paneli se design, daj vezja na svoj PCB in nariši baker vmes.

Mogoče DRC ne bo 100% vesel, bo pa kar pregledno.
Dorijan
 
Prispevkov: 716
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 121 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 23

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost