firefox in yahoo

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

firefox in yahoo

Postby VolkD » 15 Feb 2018, 23:56

Vsaj 5x sem že odstranil yahoo iz zbirke iskalnikov. Kljub temu se mi po par dneh ponovno pojavi. Kako bi ga trajno to zadevo zbrisal ta iskalnik kot aktualni ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby DusanK » 16 Feb 2018, 00:08

Win 95/98, XP, Vista, 7, 8, 10... ?
Klikni desno zgoraj Burger menu in izberi Možnosti.
Imaš tako nastavljeno ?
FF_HM_Splosno_google_.jpg


Še Win10 in FF Quantum:
FF_HM_splosno.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by DusanK on 16 Feb 2018, 00:20, edited 2 times in total.
Največji čar - električar
User avatar
DusanK
 
Posts: 2193
Joined: 18 Jan 2015, 01:43
Location: Medvode
Has thanked: 579 times
Been thanked: 1044 times
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 16 Feb 2018, 00:12

DusanK wrote:Win 95/98, XP, Vista, 7, 8, 10... ?
W10
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby reber » 16 Feb 2018, 00:50

A si prepričan da si yahoo fasal z windowsi? Če se en motim, dobiš yahoo ali kakšen toolbar z inštalacijo kakšnega programa, vtičnika, ... nekateri samo "posodobijo" domačo stran, nekateri namestijo toolbar, nekateri namestijo še kakšno drugo nesnago...

Osebno se pri inštalaciji ali izbiri brskalnika že na začetku potrudim in pobrišem skoraj vse, da mi ostane samo tisto kar res rabim in to je čim manj avtomatike pri teh zadevah. Vse neuporabljene iskalnike, oziroma vse kar ne uporabljam, izbrišem, blokiram ali kakorkoli drugače blokiram ali izklopim.

Za W10 ne vem točno kako je, menda obupno, vendar pri XP in W7 se še da imeti zadeve pod kontrolo.
Sporočila sprejemam na e-mail www.reber.si
User avatar
reber
 
Posts: 656
Joined: 17 Mar 2015, 21:30
Location: Bled
Has thanked: 24 times
Been thanked: 162 times
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 163

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 16 Feb 2018, 01:01

ff.png
Takole imam,... po par dneh pa se nenadoma pojavi še yahoo in se postavi kot privzet iskanik.
Kako in na kak način se to zgodi nimam pojma.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby DusanK » 16 Feb 2018, 01:25

Tudi meni se zdi, da ti Yahooja aktivira nek Add-on (Razširitev).
Ctrl+Shift+A in poglej kaj vse imaš pod Razširitve.
Ne bi bilo odveč tudi preskenirati celoten disk s kakim Malwarebytes protizajedalskim programjem.
Največji čar - električar
User avatar
DusanK
 
Posts: 2193
Joined: 18 Jan 2015, 01:43
Location: Medvode
Has thanked: 579 times
Been thanked: 1044 times
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 16 Feb 2018, 02:28

Vtičniki.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 16 Feb 2018, 02:29

razsiri.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby Highlag » 16 Feb 2018, 10:27

Na prvi strani nastavitev je nastavitev za avtomatsko nadgrajevanje iskalnikov. Odstrani kljukico. Sicer meni dela vse brezhibno. Nastavljenega imam trenutno duckduckgo, pa se kljub omenjeni kljukici ne spreminja. (na več računalnikih)
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Posts: 455
Joined: 19 Jan 2015, 18:22
Has thanked: 1 time
Been thanked: 88 times
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 16 Feb 2018, 10:46

Highlag wrote:Na prvi strani nastavitev je nastavitev za avtomatsko nadgrajevanje iskalnikov. Odstrani kljukico.
Odstranjeno, upam, da bo držalo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 18 Feb 2018, 12:15

Po dveh dneh je situacija enaka.
Yahoo.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 27 Feb 2018, 00:54

Dolžan sem še zaključek.
Zadeve sem se (upam da dokončno) rešil. Kup nastavitev, brisanja in ne vem česa še vse, je prineslo le začasne rešitve. Dva ali tri dni pa je bila pošast nazaj.
Potem sem shranil bookmarke in še par drugih stvari in deinstaliral firefox. Pobrisal vse kar je dišalo o nem po direktorijih.
Nazadnje naredil svežo instalacijo in uvozil to kar sem prej shranil. Vse dela. Že tretji dan. Upam, da tako ostane.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby Dorijan » 27 Feb 2018, 01:10

VolkD wrote:Dolžan sem še zaključek.
Zadeve sem se (upam da dokončno) rešil. Kup nastavitev, brisanja in ne vem česa še vse, je prineslo le začasne rešitve. Dva ali tri dni pa je bila pošast nazaj.
Potem sem shranil bookmarke in še par drugih stvari in deinstaliral firefox. Pobrisal vse kar je dišalo o nem po direktorijih.
Nazadnje naredil svežo instalacijo in uvozil to kar sem prej shranil. Vse dela. Že tretji dan. Upam, da tako ostane.

Friefox ima funkcijo Alt Help> Troubleshoothing in tam klikneš refresh firefox
Dorijan
 
Posts: 638
Joined: 21 Jan 2015, 00:09
Has thanked: 2 times
Been thanked: 100 times
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 27 Feb 2018, 01:14

Pognal tudi to. Pa še ene par drugih stvari, ki sem jih dobil na internetu. Vedno enako. Par dni, pa je bila golazen nazaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby Dorijan » 01 Mar 2018, 22:57

Win+R, pa napiši msconfig potem pa počisti kar ne rabiš iz startup in services(vklopi hide microsoft services)
Dorijan
 
Posts: 638
Joined: 21 Jan 2015, 00:09
Has thanked: 2 times
Been thanked: 100 times
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 01 Mar 2018, 23:27

Da bi to lahko naredil sem moral po drugo tipkovnico. Original IBM nima tipke WIN.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby VolkD » 01 Mar 2018, 23:29

Bi lahko bil Web Companion od Lavasoft problematičen ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
User avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Posts: 26536
Joined: 29 Dec 2014, 20:49
Location: Kačiče (Divača)
Has thanked: 4888 times
Been thanked: 3504 times
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: firefox in yahoo

Postby Highlag » 02 Mar 2018, 07:42

[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Posts: 455
Joined: 19 Jan 2015, 18:22
Has thanked: 1 time
Been thanked: 88 times
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: firefox in yahoo

Postby DusanK » 02 Mar 2018, 07:51

DusanK wrote:...Ne bi bilo odveč tudi preskenirati celoten disk s kakim Malwarebytes protizajedalskim programjem.
Največji čar - električar
User avatar
DusanK
 
Posts: 2193
Joined: 18 Jan 2015, 01:43
Location: Medvode
Has thanked: 579 times
Been thanked: 1044 times
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 178


Return to Uporabniški programi

Who is online

Users browsing this forum: CCBot/2.0 and 0 guests