Vodenje zaloge

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 27 Dec 2017, 16:06

Pozdravljeni,

Iščem orodje za vodenje zaloge in ne bi rad izumljal tople vode, zato sprašujem kaj uporabljate tisti, ki imate ta problem. Vem namreč, da nisem edini na tem svetu, ki bi to potreboval.

Kaj bi rabil:
- da je storitev v oblaku, zaželena je tudi aplikacija na telefonu
- vodenje zaloge za posamezen artikel
- en artikel mora imeti tudi pod-artikle, torej iz česa je sestavljeno

Karkoli drugega je samo plus :)
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Dec 2017, 17:29

marko je napisal/-a:- en artikel mora imeti tudi pod-artikle, torej iz česa je sestavljeno
Torej misliš sistem kosovnic. V kakšno globino pa ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 27 Dec 2017, 17:58

Neomejena globina.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Dec 2017, 18:05

marko je napisal/-a:Neomejena globina.
To je lahko, v kombinaciji z neomejeno artiklov v kosovnici, zelo huda zahteva. Kakih bljižnic se ne bo dalo uporabit, bo treba imet kar dobro bazo v ozadju.

Jaz sem si - hobistično naredil tole: http://material.volkd.si/PREGLED.ASPX
Ampak tole je samo zaloga, brez ksovnic. Kosovnice še delam, a se mi ne mudi preveč.
Za vnos in ažuriranje imam seveda program narejen v lokalnem okolju. Oba dela sta pisana v C#.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 27 Dec 2017, 22:27

Imenuje se IC-Locker! Žal imam trenutno nekaj težav s strežnikom spet, tako da http://ic-locker.com ne dela prijava, ampak spodaj je link, kjer si lahko spletno stran postaviš na lokalnem serverju.

https://github.com/MaJerle/iclocker

Pred časom je bila tudi tema tukaj:
viewtopic.php?f=34&t=5503
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 27 Dec 2017, 22:58

Edit: Sem popravil tudi to (oz. še popravljam, ampak osnovno dela). Sedaj se lahko registriraš in probaš, ter če ti je všeč naložiš verzijo na svoj PC, kjer imaš vse lokalno. Potrebuješ pa PHP/MYSQL. Svetujem uporabo XAMPP orodja.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Dec 2017, 12:58

Bi to šlo tudi na lokalni NAS ? Imam Synology DS208+, ki omogoča tako sql kot php..., pa bi ga dal gor...
Lahko na hitro razložiš, kaj moram naredit ali mogoče podaš kakšen link do kakšnih navodil? Tukaj sem še bolj zelen...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Dec 2017, 13:04

Protoncek je napisal/-a:Bi to šlo tudi na lokalni NAS ? Imam Synology DS208+, ki omogoča tako sql kot php..., pa bi ga dal gor...
Lahko na hitro razložiš, kaj moram naredit ali mogoče podaš kakšen link do kakšnih navodil? Tukaj sem še bolj zelen...


Če podpira PHP, MYSQL, potem je to dovolj.

Za naložit potrebuješ zdownlodat datoteke iz githuba (repo clone) in jih dat v root directory. Zraven je database.sql, ki jo importaš v phpmyadminu (ali v konzoli) in urediš nastavitve v config_site.php datoteki. Hitra navodila so na github readme strani.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Dec 2017, 13:24

OK, hvala! bom poskusil. V synology-u je kar nekaj teh "dodatkov", moram najti pravega...
Upam, da uspe :D
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 28 Dec 2017, 13:37

Naredilo se mi je točno to, kar se naredi povprečni stranki, ko pride v podjetje in rabi samo "eno enostavno stvar". Apetiti se povečajo in šele potem vidiš kaj potrebuješ :)

Skratka, sedaj sem ugotovil, da v resnici potrebujem tudi:
- različna skladišča in več uporabnikov
- sledenje nabavi materiala. Da vem po katerem kanalu in od kje je prišla roba, ter seveda kakšna je bila cena.
- ker komponente tudi proizvajam potrebujem kosovnico na enem izdelku in ko ga dodam, se pravi naredim eno komponento (ki je sestavljena iz več artiklov), da se mi avtomatsko zaloga pri vseh artiklih v kosovnici zmanjša, zaloga te komponente pa poveča
- povezavo z izdajanjem računov. Torej, če izdam en račun z določeno komponento, da se mi zaloga samodejno zmanjša

Že sedaj uporabljam ćebelco za vodenje računov in sem videl, da ima čebelca tudi skladišče, ki pa je skoraj to kar potrebujem. Ima kdo izkušnje s tem?
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Dec 2017, 13:47

Marko, razen povezave z izdajanjem računa, moj sistem pokriva vse ostalo. Imaš kolekcije (aka skladišča), imaš multi user support (če si admin svojih skladišč določiš uporabnike, ki imajo dostop), imaš možnosti naročil aka farnell, mouser, whatever, imaš opcijo custom parametrov pri elementih (kje se skriva v skladišču), imaš opcijo produktov (če klikneš "naredil sem 5 produktov", bo samodejno odštel 5x število komponent na produkt), etc.

Je pa tako, ti se greš businessa, tole je pa free, zato mogoče ne izpolnjuje popolnoma tvojih zahtev. :)
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a TilenS » 28 Dec 2017, 13:54

Samo pantheon-a ne :mrgreen:
TilenS
 
Prispevkov: 315
Pridružen: 04 Feb 2015, 23:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 42 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Korosecs » 28 Dec 2017, 14:05

Tole si lahko pogledaš: www.odoo.com

lp
s
Uporabniški avatar
Korosecs
 
Prispevkov: 137
Pridružen: 22 Jan 2015, 22:48
Kraj: Ribnica
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 8 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Dec 2017, 15:30

marko je napisal/-a:Naredilo se mi je točno to, kar se naredi povprečni stranki, ko pride v podjetje in rabi samo "eno enostavno stvar". Apetiti se povečajo in šele potem vidiš kaj potrebuješ :)


Haha,... ti rabiš celotno materialno poslovanje z nastavkom za proizvodnjo (kosovnice) in nastavkom za saldakonte (dobavitelji).

Si še čisto malo stran od tega, da boš imel še potrebo po računovodskem poslovanju - torej glavna knjiga in še naprej plačilnem poslovanju. Na drugi strani se zadeva razširi v planiranje proizvodnje (kosovnice so osnova), še malo pa boš dodajal procese in kapacitete.

Dajte za začetek najprej razčistiti pri enostavnih stvareh. Torej kaj v resnici rabiš takoj, kaj kasneje,... tudi če dobiš narejen produkt, ki ti povsem ustreza, se moraš zavedati, da ga ljudje ne bodo obvladali. Ali pa ga ne bodo hoteli obvladati. Inercija nekega dela po starem je lahko hud problem.
Naslednja stvar, ki jo morate določiti je vrednotenje zalog. Cene nabave se spreminjajo, kaj je potem z vrednostjo zaloge, ki obstaja že od prej. Kam z razliko vrednosti pri prevrednotenju.

Teh vprašanj je ogromno, ni za en dan,... to leto bo zagotovo prekratko.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Dec 2017, 15:35

marko je napisal/-a:- povezavo z izdajanjem računov. Torej, če izdam en račun z določeno komponento, da se mi zaloga samodejno zmanjša
Sliši se hudo enostavno,... pa ni ravno tako.
Bodi pozoren na sledeče stvari:
Izdaja računov gre poslovnim partnerjem. Ti imajo lahko različne pogodbe za posamezne artikle. Nekaterim moraš zagotavljati dobavo v določenem številu dni (pazi na zalogo). Različni partnerji dosegajo različne cene.
Konec koncev gre potem tu spet povezava na saldakonte, torej kaj je plačano in kaj ne, posledično pa račun ali pa predračun,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Kroko » 28 Dec 2017, 15:56

Na koncu prideš do tega, da potrebuješ nekoga zaposliti, da bo vse to delal.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4159
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1348 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 28 Dec 2017, 16:28

Vse kar ste napisali je res. Groza.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a satelitko » 28 Dec 2017, 16:33

TilenS je napisal/-a:Samo pantheon-a ne :mrgreen:


Rajši žebelj v koleno kot te oderuhe!
satelitko
 
Prispevkov: 390
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 30 krat
Prejel zahvalo: 41 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Dec 2017, 17:29

marko je napisal/-a:Vse kar ste napisali je res. Groza.
:D

Ne drži! Groza je, ker precej tega nismo niti napisali.

Samo primer:
Ne vem za kakšno branžo se gre, a niti ni pomebno. V razmišljanje ti bom dal še eno stvar in sicer nekaj čemur smo po dveh mesecih kreganja na koncu rekli sarža. Kaj to je. No recimo da je sarža skupina artiklov, ki so enaki in imajo enak datum veljavnosti. Torej so uporabni do določenega datuma. Kup kemijskih in kup živilskih izdelkov je takih. Bolj redki so artikli, kjer je treba zagotavljati sledljivost, torej dobavitelja. Oboje se do neke mere da pokriti s tem pojmom. Lahko pa je to preprosto nek izdelek, ki je sicer vedno enak, ima isto komercialno ime, a je nastal v veliki količini in se potem polni v manjše embalaže. V tem primeru ime sarža še najbolj opravičuje pomen.

Pa pazi, da se ti ne bo v vse skupaj kdo pritaknil še s statistiko. Tam namreč nimajo pojma v kakšnih merskih enotah se katero stvar meri. Konektorji so hitro v kg, prav tako pločevina. Neverjetno a kolikor se jaz spomin je bil furnir v m3. Problem je le v tem, da obstaja furnir v nebroj različnih debelinah. So tudi taki, ki se lepijo na papir, ker bi sicer razpadli.

Pazi tudi, da te kdo ne oženi s klasifikacijo, ker boš potem za vsako stvar imel 36 mestno številko od katere bo potem treba izpolniti vsaj prvih 10 mest. Za 1000 artiklov življenje enega človeka ni dovolj.

Pri vnašanju v polje opisa se pa le držite tega, da se najprej vnese samostalnik, nato pa še vse pridevnike, čeprav to mogoče malo butasto izgleda. Tako bo iskanje precej enostavnejše. Ne za računalnik, za ljudi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Saso » 28 Dec 2017, 18:18

Protoncek je napisal/-a:Bi to šlo tudi na lokalni NAS ? Imam Synology DS208+, ki omogoča tako sql kot php..., pa bi ga dal gor...
Lahko na hitro razložiš, kaj moram naredit ali mogoče podaš kakšen link do kakšnih navodil? Tukaj sem še bolj zelen...


S tem, da na sinology-u ni mysql ampak Mariadb in ni nujno da bo delalo s prve.
Poglej malo tule https://mariadb.com/kb/en/library/upgrading-from-mysql-to-mariadb/
Če ti uspe javi, ga bom tudi sam poskusil namestit, samo trenutno nimam časa za to.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 28 Dec 2017, 18:27

Ja res je tole večji zalogaj, kot sem si na hitro predstavljal. Ravno pravi čas, da se tole reši, ker bo 2018 kmalu tu :)
Sem se odločil, da bom uporabljal kar čebelco, ki mi omogoča praktično vse kar si trenutno želim, za neko normalno ceno.

Se pa res zaplete že veliko prej, kot pa pri samem programju. Kako dejansko popisati vso to robo. Pa ne mislim tu samo količinsko, ampak:
1) kako pisati kode izdelkov, da se bo že po kodi pribl. videlo za kaj gre
2) da se kupljene produkte ne uporablja proizvajalčevih kod, ampak interne po katerih se vodi zaloga
3) da bo vse skupaj konsistentno čez čas in da bo pilo vodo tudi kasneje
4) da bodo to trije lahko vnašali in vsi to počeli enako
5) 100 in en aluminijasti košček/nosilček - kako določiti imena vsem tem kosom ?

happy times..
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a mucek » 28 Dec 2017, 18:41

Tudi mi uporabljamo cebelco z moduloma skladisce in potni nalogi. Za vecje zadeve je kul, da bi imel noter vsak srauf in upor si pa ne predstavljam ... ;)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1430
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 50 krat
Prejel zahvalo: 393 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Dec 2017, 18:46

Saso je napisal/-a:
Protoncek je napisal/-a:Bi to šlo tudi na lokalni NAS ? Imam Synology DS208+, ki omogoča tako sql kot php..., pa bi ga dal gor...
Lahko na hitro razložiš, kaj moram naredit ali mogoče podaš kakšen link do kakšnih navodil? Tukaj sem še bolj zelen...


S tem, da na sinology-u ni mysql ampak Mariadb in ni nujno da bo delalo s prve.
Poglej malo tule https://mariadb.com/kb/en/library/upgrading-from-mysql-to-mariadb/
Če ti uspe javi, ga bom tudi sam poskusil namestit, samo trenutno nimam časa za to.


Sva probala, točno to ne dela :)
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a marko » 28 Dec 2017, 18:51

mucek je napisal/-a:Tudi mi uporabljamo cebelco z moduloma skladisce in potni nalogi. Za vecje zadeve je kul, da bi imel noter vsak srauf in upor si pa ne predstavljam ... ;)


Tega nisem nameraval, ker moram tud kaj narest, ne samo cele dneve to evidenco vodit ;)
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 928
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:00
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 120 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 65

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Dec 2017, 19:02

marko je napisal/-a:1) kako pisati kode izdelkov, da se bo že po kodi pribl. videlo za kaj gre

Pred dvanajstimi leti sem nehal s poslovno informatiko,... takrat me je kap. Izgleda, da sem bil mnogo pred časom.

Moja aplikacija, ki sem jo naredil za enega avtoelektričarja - milion podobnih delčkov. Milion ne, a okrog 12k različnih artiklov je imel popisanih,...

No ta aplikacija je bila narejena tako, da uporabnik ni vedel, da obstaja kakšna šifra zadaj. V resnici je bila samo zaporedna številka artikla. Preko nje so se podatki povezovali med seboj. Ob vnosu novega artikla se je sama inkrementirala za eno od največje naprej.
Kako je kdo vnašal nazive ni bilo ravno življensko pomembno, je bilo pa dobrodošlo, če je bilo enotno. Iskalo se je namreč tako da si preprosto vpisal to, kar ti je prišlo na pamet, program je pa v realnem času v oknu pokazal množico, ki je ustrezala izbiri. Z vsakim pritiskom na tipkovnico je bila množica manjša. Recimo da si iskal "žarnico 12V 4W" si vtipkal Ž in si dobil v množico vse artikle ki so vsebovali črko Ž. V padajočem menuju pa si dobil 10 najpogostejših zadetkov za besedo (ne cel opis), ki se začne z Ž. Lahko si kliknil na besedo ali nadaljeval s črko. Dobil si torej Žarnica; Žarometi; Žica; ... Tab je pomenil, da se strinjaš z besedo, klik na drugo besedo, pa da pride v poštev ta. V ozadju so se v oknu spreminjali podatki, ki ustrezajo tej množici.
Ko sem dal tab sem torej v ozadju dobil vse žarnice. V padajočem menuju pa na izbiro 12V; 24V; signalna; 8W (taki so bili vnosi). Ker je 12V prva izbira si dal samo tab in dobil v ozadju vse žarnice za 12 V v polju iskanja pa nov padajoči menu v katerem je pisalo 2W;4W; rdeča; tuba; etc.. Klik na 4W je v oknu za izbiranje pokazal vse žarnice, ki so bile 12V in 4W. Tudi tiste, ki so za opis imele 12V žarnica 4W. Klik na ustrezno je pomenil izbiro točno tega artikla.

Iščem: Žarnica 12V 4W
Iskanje je šlo torej takole Ž (Žarnica; Žarometi; Žica;) TAB (ker je Žarnica prva) dobimo v menuju (12V; 24V;signalna;8W) TAB (ker je 12V prava izbira) dobimo v menuju (2W;4W; rdeča; tuba;), klik na 4W ali tipka 4 enter in dobimo v glavnem oknu ozek izbor žarnic. Klik na ustrezno,....
Do tega smo torej prišli z Ž[tab][tab]4[enter].


Danes sem še bolj prepričan v to, da je šifriranje zadeva, ki bi morala že zdavnaj umreti. Računalnik je zato, da dela. Programer pa tudi.

Ja, vem, na račun govoreče šifre so nekateri naredili doktorate.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28842
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5400 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 29 Dec 2017, 10:50

tilz0R je napisal/-a:Sva probala, točno to ne dela :)

Točno tako. Včeraj sva delala z MariaDB10, danes sem poskusil še z MariaDB5, če bi bilo slučajno to težava, a sem imel težava s združljivostjo: javi napake pri uvozu/ kreiranju baze. Med drugim je "DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP" spremenjen v timestamp(), pa ničle noče sprejet kot default value...na koncu sem sicer uspel kreirati bazo, a vseeno ne dela. Kot kaže je V.5 prestara in je V10 že prava verzija, samo problem mora biti drugje. Tu pa se moje znanje konča, o PHP žal nimam pojma, o SQL pa izključno osnove od osnov (kak select znam naredit, kaj dodat/spremenit v tabeli potem pa se neha).


Če ima kdo Synology, znanje in čas pa naj poskusi. (Saso: najdi čas... :D :D )

Če ima kdo samo znanje, čas in voljo, synology-a pa ne lahko tudi na mojem strežniku preko Teamviewerja...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Saso » 29 Dec 2017, 11:03

Bom najprej poskusil postaviti delujočo zadevo na MYSQL potem pa bom poskusin še na Sinology-u.
Javim ko bo če bo kaj iz tega.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Saso » 29 Dec 2017, 11:22

Da sem lahko bazo uvozil v mysql sem moral najprej popraviti datoteko database.sql in sicer vsepovsod kjer se kreirajo tabela je potrebno izbrisat AUTO_INCREMENT, da myaql sploh ustvari tabele.

CREATE TABLE `categories` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,

popraviti na

CREATE TABLE `usertokens` (
`id` int(11) NOT NULL,
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 29 Dec 2017, 11:24

Sašo,

1. Nimas zadnje verzije iz githuba,
2. Zraven imaš database update datoteko.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Saso » 29 Dec 2017, 14:06

Na PC-u imam appserv in toel sedaj deluje pri meni na PC-u.

Sicer je moral Tilen malo posredovati, in popraviti neke stvari glede array-ev v config datoteki.

V naslednjih dneh se bom malo igral.
Priponke
Clipboard01.jpg
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 29 Dec 2017, 14:19

No, super. Če ti/vama uspe še na Synology-u bo super. Prosim, poročaj, če bo napredek.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 26 Apr 2018, 20:30

Hoj...
Je tole kaj napredovalo ali je stanje enako kot decembra? Mogoče se bom čez praznike spet malce igral s tem, tako da bi bila dobrodošla kakršnakoli informacija ali popravek s strani avtorja ali sašota.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Saso » 01 Maj 2018, 17:35

Na PC-ju mi deluje bp.
Za Sinology pa še ni bilo primernega časa.
Sem probal. Pa mislim da bo potrebno kaj več kok kakšene 3-4 ure.
Težko verjamem, da bom v kratkem našel čas za tole spravit na Sinology.
Mislim, da bo potrebna tudi kakšna sprememba kode, zaradi drugačnosti databesa.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 432
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 69 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a matevzp » 02 Maj 2018, 11:32

Oj,

prejle sem checkoutal zadnjo verzijo in deluje načeloma precej straight forward.
Edino za MySQL je potrebno pri vseh tabelah dodati PRIMARY KEY (id) (ne brisat autoincrement oz nujno nato poženi update in dodaj ključe).

Če kdo rabi prazen export baze, naj sporoči na zs.

Mimogrede, zavoljo lepih url-jev (brez index.php) sem dodal .htaccess file, ki močno polepša linke (in koneckoncev omogoči normalno klikanje - na default inštalaciji sicer linki niso delovali, ker so pričakovali index.php med domeno in controllerjem).

Če je interes avtorja, lahko naredim fork za mysql + dodam htaccess file, da bo zadeva še bolj out of the box. Na starem synologyju ne bi smelo biti skorajda nikakršnih problemov, načeloma se da obstoječo inštalacijo iz PCja prenesti (composer poženeš lokalno, nato skupaj s fajli preneseš na synology).

Lpm
matevzp
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 02 Maj 2018, 10:53
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: ivor
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 02 Maj 2018, 11:42

matevzp, .htaccess je že priložen in načeloma dela ok, če so le nastavitve strežnika pravilne.

To s primary-key-i pa sedaj vidim da ni v exportu. Dober catch. Predlagam da narediš pull-request na Githubu s popravki za primary_key.

https://github.com/MaJerle/iclocker
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1501
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 193 krat
Prejel zahvalo: 371 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a matevzp » 02 Maj 2018, 11:54

oj,

ne vem kje sem potem falil htaccess, je pa res, da sem na server vlekel kr zip file z masterja z wgetom in nisem dejansko pullal.

mea maxima culpa :)

Lpm
matevzp
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 02 Maj 2018, 10:53
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: ivor
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Blisk » 29 Maj 2018, 08:26

Saso je napisal/-a:
Protoncek je napisal/-a:Bi to šlo tudi na lokalni NAS ? Imam Synology DS208+, ki omogoča tako sql kot php..., pa bi ga dal gor...
Lahko na hitro razložiš, kaj moram naredit ali mogoče podaš kakšen link do kakšnih navodil? Tukaj sem še bolj zelen...


S tem, da na sinology-u ni mysql ampak Mariadb in ni nujno da bo delalo s prve.
Poglej malo tule https://mariadb.com/kb/en/library/upgrading-from-mysql-to-mariadb/
Če ti uspe javi, ga bom tudi sam poskusil namestit, samo trenutno nimam časa za to.

mariadb in mysql je eno in isto.
Blisk
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 05 Jan 2017, 09:16
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Vodenje zaloge

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 29 Maj 2018, 09:30

Hm...očitno ni ravno čisto res, ali pa je še kaj drugega (pa synology ima mariadb 5 in 10, sem probal z obema...). Meni ni delalo, pa sem obupal, ker je moje znanje v tem področju konkretno omejeno... Sem že malce pozabil, ampak vem, da je metalo ven neke napake...
Zdaj sem si to uredil v excelu, to vsaj znam :D
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2799
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 227 krat
Prejel zahvalo: 283 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost