AUTO Trax VS Eagle

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Blisk » 10 Nov 2017, 10:20

No pa dajmo še enkrat z novo temo, ker sem v prejšnji napisal narobe.
Kolikor sem jaz testiral auto trax je precej bolj uporabniku prijazen kot Eagle in se lažje in hitreje dela.
Prav tako je licenca zelo poceni, pa me zanima kake so vaše izkušnje s tem?
Blisk
 
Prispevkov: 108
Pridružen: 05 Jan 2017, 10:16
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Nov 2017, 10:27

AUTO Trax ne poznam. Priznam, nikoli slišal zanj. A se da kje dobiti demo program. Ali pa časovno omejeno različico ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28117
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5231 krat
Prejel zahvalo: 3645 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Blisk » 10 Nov 2017, 10:28

Samo mail vneseš in dol potegneš, je polno delujoča verzija.
https://dexpcb.com/
Čez par dni dobiš mail, da ti nudijo 50% popust in lahko kupiš za 50$
Blisk
 
Prispevkov: 108
Pridružen: 05 Jan 2017, 10:16
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Nov 2017, 10:35

import.png
Tole daje vedeti, da drugih importerjev (še) ni.
Kot nov produkt se bo po moje prijel, le če bo migracija iz bilo katere programske opreme zelo enostavna.

Kljub vsemu, bom program, ki na prvi pogled videti zelo zanimivo, potegnil dol in ga preizkusil. Mogoče me pa navduši s kakim drugim bombonom.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28117
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5231 krat
Prejel zahvalo: 3645 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Blisk » 10 Nov 2017, 10:53

Glede tega je programer zelo fleksibilen, če boš dal predlog, da naredi importer za Altium, ga bo naredil v zelo kratkem času, ker kolikor sem bral v večini upošteva vse želje, ki izboljšujejo program.
Sicer pa se da uvoziti iz autocada, predvidevam, da Altium omogoča shraniti v autocad verziji.
Blisk
 
Prispevkov: 108
Pridružen: 05 Jan 2017, 10:16
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Kroko » 11 Nov 2017, 02:16

Ne razumete. V Altiumu imam definiramo, da je copper okoli komponent H1-4 3mm, okoli komponent z pitchem 0.5mm je 0.2mm, drugje pa 0.254mm.
In pa še miljon drugih podobnih cvetk. Noben importer, kaj šele "autocad verzija" mi tega ne bo uvozil.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4076
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 616 krat
Prejel zahvalo: 1314 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 242

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 11 Nov 2017, 10:18

No, uvozil bo mogoče trenutno stanje vezja, to pa je vse. Ne bo uvozil niti pravil, niti tvojih knjižnic, zagotovo pa ne "cvetk".
V mojih letih sem kar nekajkrat poskusil preiti na free verzijo, da bi bilo vse po pravilih (pa čeprav sem izključno hobist). Vsakič obupal. Namreč, pri vsakem prej ali slej naletim na nekaj, kar v altiumu lahko naredim, tam se pa ne da...sledi klik na križec in "dodaj/odstrani programe" :D Pa lahko rečem, da altiuma sploh ne obvladam, mogoče desetinko procenta. No, zame je dovolj...

...če boš dal predlog, da naredi importer za Altium, ga bo naredil v zelo kratkem času

Hm... :_think slabo, če je programer toliko "za luno", da ni sam ugotovil, da je Altium zelo razširjeno orodje in da bi program že v osnovi MORAL vsebovati tak importer ampak da mu mora to povedati nek žblj uporabnik... :_dunno pa tudi...želja je miljon, če bi vsako upošteval bi znorel...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2742
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 223 krat
Prejel zahvalo: 271 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Nov 2017, 10:47

@Protoncek: Z vsakim programom je tako, ne le z Altumom. Vsak ima kakšne stvari, ki jih drugi nimajo. Vprašanje pa je ali se da brez takih stvari živet ?
Odgovor na to vprašanje je pravzaprav mogoče treba iskati v odgovoru na vprašanje koliko smo prilagodljivi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28117
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5231 krat
Prejel zahvalo: 3645 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: AUTO Trax VS Eagle

OdgovorNapisal/-a Blisk » 11 Nov 2017, 10:56

Treba je preizkusiti auto trax pa se potem vidi, če greš v preizkušanje z zavestjo, da itak ni noben boljši kot je Altium, potem noben tudi ne bo boljši.
Glede na vse možnosti, ki jih ima Auto trax in ceno, se pravi, da imaš potem legalno verzijo, se mi zdi da precej omogoča. Tudi bolj človeku prijazen je od Eagle.
Blisk
 
Prispevkov: 108
Pridružen: 05 Jan 2017, 10:16
Zahvalil se je: 28 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0


Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost